Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Θ. Τζάκρη με αγρότες για την επίλυση του ζητήματος της Ο.Π. Αθηνά


Τη λύση που προωθεί για την επίλυση του ζητήματος του Ο.Π. Αθηνά και θα περάσει απο τη Βουλή τις πρώτες μέρες του 2019, ανακοίνωσε σε συνάντηση με αγρότες στα Καλύβια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη.

Αιτιολογική Έκθεση

Τα τελευταία έτη έχουν ανακύψει σημαντικά ζητήματα σε σχέση με την ευθύνη των μελών των αστικών εταιριών για χρέη στο Δημόσιο. Ειδικότερα εμφανίζεται το φαινόμενο αστικές εταιρίες με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μελών, η μεγάλη πλειοψηφία του οποίου δεν έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις διοίκησης και διαχείρισης της εταιρίας, να οφείλουν ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω παραλείψεων των μελών που άσκησαν την διοίκηση της εταιρίας. Σε μια τέτοια περίπτωση η θέσπιση συστήματος προσωπικής ευθύνης και για τα μέλη εκείνα που δεν άσκησαν καθήκοντα διοίκησης και διαχείρισης βαίνει προφανώς πέραν του αναγκαίου μέτρου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δημοσίου.


Ενόψει αυτού προτείνεται

Στο άρθ. 50 του Ν. 4174/2013, προστίθεται παράγραφος ως εξής:

«Ειδικά για αστικές εταιρίες, δεν ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή φόρων ή προστίμων, τα μέλη εκείνα που δεν άσκησαν καθήκοντα διοίκησης ή διαχείρισης της εταιρίας.

Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και στις εκκρεμούσες ενώπιον της φορολογικής διοίκησης, των Δικαστηρίων και του ΣτΕ υποθέσεις".

«Ειδικά για ομάδες παραγωγών, που λειτούργησαν ή λειτουργούν ως αστικές εταιρίες, δεν ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή των φόρων και των προστίμων τα μέλη εκείνα που δεν άσκησαν καθήκοντα διοίκησης ή διαχείρισης.

Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και στις εκκρεμούσες ενώπιον της φορολογικής διοίκησης, των Δικαστηρίων και του ΣτΕ υποθέσεις»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

22 comments:

  1. KAΛA PE TZAKPH ΠOΣO XAMHΛA ΘA ΠEΣEIΣ ΠIA;
    EΣY ΔEN EΛEΓEΣ ΔEN YΠAPXEI ΠOΛITIKH ΛYΣH KAI EΣTEΛNEΣ TON KOΣMO ΣE ΔIKHΓOPIKA ΓPAΦEIA NA ΠΛHPΩΣEI TON...OBOΛO TOY;
    TΩPA ΠOY EXOYN ΣYMΦΩNHΣEI KAI OI TPEIΣ YΠOYPΓOI ΣTHN ΔIATAΞH ΠOY ΠPOΩΘHΣE O ΣHΦAKHΣ KAI TEΛEIΩNEI TO ΘEMA META TIΣ ΓIOPTEΣ TI ΠPOΣΠAΘEIΣ NA KANEIΣ;
    NA TO XAΛAΣEIΣ ΛEΓONTAΣ AΛΛEΣ ANEΦIKTEΣ ΔHΘEN ΛYΣEIΣ;
    ANTE, ANTE ΠOION NOMIZEIΣ OTI ΔOYΛEYEIΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σηφάκη φυάνει πια. Κουράζεις τον κόσμο. Κάθε φορά που κάνει η Τζάκρη κάτι, βγαίνεις και συ μετά και κάνεις μια ανακοίνωση για το ίδιο θέμα. Η γυναίκα δούλεψε και παρουσίασε μια λύση για το πρόβλημα που βασανίζει τόσους αγρότες στην περιοχή μας και μας την παρουσίασε χθες στο χωριό. Άστη να κάνει τη δουλειά της. Εμάς μας ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα και όχι τα προσωπικά σου. Στο κάτω κάτω στην ίδια κυβέρνηση είστε. Έλεος πια.

      Διαγραφή
  2. ΛYΣH ΣTO AΘHNA = ΣHΦAKHΣ
    TZAKPH AΛΛAΞE ΠΛEYPO, ΘA TA ΛOYΣTEIΣ, KAΛA, ΠOION NOMIZEIΣ OTI MΠOPEIΣ ΠIA NA KOPOIΔEYEIΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν ήταν η Ντόρα δεν θα λυνόταν το θέμα Σηφακη η Ντόρα είναι παλιά καραβάνα την υπολογίζουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε κλητηρα δεν επεισε με την δηθεν προταση της που ειναι σκετα φουμαρα για τους...ιθαγενεις
      Κοντος ψαλμος αλληλουια, η Βουλη θα ανοιξει και ο καθε κατεργαρης θα παει στον παγκο του.
      Η Τζακρη σας εστελνε σε δικηγορους να χρυσοπληρωσετε και να ρυθμισετε, αστο δεν το σωζεις...

      Διαγραφή
    2. και συ σηφακη , με έκπτωση με τους αλογορυθμους σου , ελεγες ,θα πληρωσουμε,.Ολοι ξερουμε ποιος καθαρισε την υποθεση.Αστο σηφακη, Αστο, δεν σε παιρνει.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως για σενα ολοι ξερουν ποιος παλευοντας βρηκε λυση με απαλλαγη των απλων μελων μη κερδοσκοπικων εταιριων και ποιος το περασε απο τους 3 Υπουργους, τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια....

      Διαγραφή
  4. ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΧΑΣΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H NTORKA SE LIGO MPOREI NA MAS PEI OTI AYTH EFERE STO NOMO MAS KAI TO ΦΩΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα θυμήθηκε ο Σηφάκης ότι έχει κι αυτός λύση; Μετά που ανακοίνωσε η Τζάκρη τι προτείνει για τη λύση του προβλήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σηφακης εγραψε ΤΗΝ λυση που εγκριθηκε απο τους 3 Υπουργους και μπαινει στη Βουλη, ολοι το ξερουν.
      Η προταση της Τζακρη εγκριθηκε εστω απο εναν κλητηρα Υπουργειου; ας μας πει..
      Κανενας πια δεν ειναι χαιβανι...

      Διαγραφή
    2. Για ποιά λύση μιλάτε κ. Σηφάκη; Γιατί μας έχετε πει κατα καιρούς διάφορα. Αυτή με τους αλγόριθμους; Τη δήθεν φωτογραφική διάταξη; Αυτή που θα περνούσατε δήθεν από τη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα; Όσο την είδατε εσείς, την είδαμε και μεις. Ευτυχώς που ασχολείται και η Τζάκρη μπας και λυθεί το θέμα.

      Διαγραφή
  7. Έχετε μετατραπεί και οι δυο σε "διασκεδαστες" στην αρενα του τσίρκου. Μόνοι σας γράφετε, μόνοι σας τα διαβάζετε, μεταξύ σας σχολιάζετε. Πολιτική κατάντια πριν την πτώση. Μόνοι σας αποδομειται την εικόνα σας. Καλή Χρονιά, Χωρίς λόγια πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλάκα έχουν προσπαθούν να φάνε ο ένας τον άλλον δεν σκέφτονται ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν βουλή και η δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζακρη ποτέ ασχολήθηκες με το Αθήνα;
    Ξύπνησες τώρα αλλά η βάρκα γέρνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και οι δυο το ιδιο παραμυθαδες ειναι ειναι!ταχα θα έπαιρναν τα χρήματα της βροχόπτωσης οι ροδακινοπαραγωγοι πριν βγει ο χρονος!Παραμυθιαααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σηφάκη έναν βουλευτή θα βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή και αυτή θα είναι η Τζάκρη. Εσύ τράβα σε κανένα δήμο για αντιδήμαρχος μπορεί να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα συμπεριφερόμαστε σαν τους ιθαγενείς που οι άποικοι με μπιχλιμπιδια τους έπαιρναν τον πλούτο. Δεν ξέρω αν τα σχόλια υπέρ του Σηφάκη και της Τζάκρη τα γραφουν δύο ελπίζω να ναι έτσι γιατί αν υπάρχουν τόσοι υποστηρικτές ένθερμοι και των δύο μαύρο φίδι που μας έφαγε η μία έφυγε από το ΠΑΣΟκ λόγω μνημονίων αλλά στη συνέχεια ψηφισε3 έβαλε τα φουγάρα στα εργοστάσια να δουλεύουν και την έπαψαν λόγω νέφους θα ψηφίσουν αν χρειαστεί υπέρ των Σκοπίων κ.λ.π. τα ίδια ισχύουν και για τον Σηφάκη αυτός ο δυσμοιρος νόμος είναι καταδικασμένος και θα εξακολουθεί να είναι και μετά τις επόμενες εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε την εντύπωση ότι ο σύριζα θα βγάλει βουλευτή στην Πέλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλλη μια πετυχημένη πολιτική συνάντηση βουλευτή του σύριζα.
    Καλά, αυτή τη φορά μπορεί να είναι και πάνω από 15 άτομα!!!! Ποιος μπορεί να τους μετρήσει;
    Λίγο ακόμη ....
    Καλή χρονιά σε όλους και πάντα με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για τα ροδακινα ποτε θα μπουνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.