Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Αυτή είναι η νομοθετική διάταξη που δρομολογεί την πλήρη απαλλαγή των απλών μελών του προβλήματος «ΑΘΗΝΑ»

Δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σηφάκη:

"Γιάννης Σηφάκης: Αυτή είναι η νομοθετική διάταξη που ανοίγει το δρόμο για την λύση του τεράστιου προβλήματος «ΑΘΗΝΑ» με πλήρη απαλλαγή των απλών μελών που θα εισέλθει στη Βουλή μετά τις γιορτές. Στην διάταξη έχουν ήδη συναινέσει οι 3 συναρμόδιοι Υπουργοί 
Ο βουλευτής φθάνει σε αίσιο τέλος ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα 25 ετών όταν άλλοι έλεγαν ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί πολιτικά και καλούσαν τους αγρότες σε δικηγορικά γραφεία να πληρώσουν με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς και με τεράστια δικαστικά έξοδα.  
Οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή διαδίδεται δεν έχει οποιαδήποτε βάση και δεν πρόκειται να βρει καμιά ανταπόκριση στους συναρμόδιους Υπουργούς ειδικά όταν αναφέρεται σε αστικές εταιρίες γενικά και όχι σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες και σε άλλους μεταγενέστερους Νόμους. Το μόνο που προσπαθεί είναι να «μπερδέψει» τους αγρότες για δήθεν προσπάθειες όταν το θέμα είχε ήδη διευθετηθεί. Ακόμη μπορεί να δυσκολέψει την ψήφιση της έτοιμης και ώριμης διάταξης στη Βουλή που με ασφάλεια δικαίου αναφέρεται στις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες και για τα μέλη που εισήλθαν σε αυτές πριν το 2012 και τα χρέη που γεννήθηκαν πριν το 2012 ( που σαφώς καταλαμβάνει την περίπτωση της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»). 

Η διάταξη που, με επίσπευση του Γιάννη Σηφάκη,  προωθείται για ψήφιση με Υπουργική τροπολογία από το Υπουργείο Οικονομίας με συναρμόδια τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και θα εισέλθει για ψήφιση στη Βουλή μετά τις γιορτές έχει ως εξής: 

Υπουργική τροπολογία 

Μεταβατικές άρθρου 294 ν. 4072/2012:
Ο παρών νόμος εφαρμόζεται και σε εταιρείες που κατά την έναρξη της ισχύος του δεν τελούν σε εκκαθάριση ή σε πτώχευση 
«Σε εταιρεία του άρθρου 270 εφόσον δεν είναι κερδοσκοπική, οι εταίροι ευθύνονται για τα χρέη της μέχρι του ποσού της αρχικής εταιρικής εισφοράς τους ή της μείζονος μεταγενέστερης , όταν  η είσοδός τους στην εταιρεία και η γέννηση των χρεών έλαβαν χώρα πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και δεν συμμετείχαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας» 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
   
Με την προτεινόμενη ρύθμιση, που περιορίζει την ευθύνη των εταίρων αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών (ΑμΚΕ) στο ποσό της αρχικής εταιρικής εισφοράς τους και μόνο, υπό την προϋπόθεση να απέκτησαν την εταιρική ιδιότητα και οι σχετικές οφειλές να γεννήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του του ν. 4072/2012 (11-4-2012) και επιπλέον να μη συμμετείχαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο στη διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας, αντιμετωπίζεται το κοινωνικό πρόβλημα, που έχει ήδη καταστεί οξύ, ιδίως στις αγροτικές περιφέρειες, της εις ολόκληρον ευθύνης εταίρων, οι οποίοι αφενός δεν είχαν καμία ανάμιξη στη διαχείριση και διοίκηση των ΑμΚΕ και αφετέρου δεν προσδοκούσαν οικονομικά ωφελήματα από τη δράση τους, μέσω διανομής κερδών ή άλλου τρόπου.
     Η επιεικής αυτή  νομοθετική ρύθμιση επιβάλλεται και από τη συνταγματική αρχή της ασφάλειας δικαίου, που επιβάλλει ιδίως τη σαφήνεια και την προβλέψιμη εφαρμογή των εκάστοτε θεσπιζόμενων ρυθμίσεων και η οποία πρέπει να τηρείται με αυστηρότητα όταν πρόκειται για διατάξεις που μπορούν να έχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους ενδιαφερόμενους. Σημειωτέον δε ότι σε όλα τα καταστατικά των ΑμΚΕ, που συνεστήθησαν πριν από την έναρξη ισχύος του άρθρου 270 του ν. 4072/2012, ρητά αναγράφεται ότι η λειτουργία αυτών των εταιρειών διέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 741-784 του ΑΚ, με βάση τις οποίες προσδιορίζεται η ευθύνη των απλών εταίρων των ΑμΚΕ στο ποσό της αρχικής εταιρικής εισφοράς. Δηλαδή, όταν τα απλά μέλη αποφάσισαν να συμμετάσχουν ως εταίροι σ΄ αυτήν την νομική μορφή εταιρείας, γνώριζαν ότι ευθύνονται μέχρι του ποσού της εισφοράς τους και προφανώς δεν θα συμμετείχαν εάν εγνώριζαν ότι ευθύνονται και με την προσωπική τους περιουσία, παρότι δεν συμμετέχουν στη διοίκηση αυτών των εταιρειών. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Με την προτεινόμενη ρύθμιση δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του Κρατικού    Προϋπολογισμού, τα δε βεβαιωμένα χρέη δεν διαγράφονται".

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. ΓIANNH ΠPOXΩPA KAI ΛYΣTO, OΛOI ΞEPOYME TI EXEI ΣYMBEI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σηφακη αν και ειμαι θυμα αυτης υποθεσης ,προτιμω να μην το λυσετε γιατι σας φοβαμαι να μην τα μπερδεψετε,.Η τζακρη ελεγε πρεπει να πλ υιςυηρωσουμε, ερχοσουν εσυ και ελεγες οτι αγωνίζεσαι να πληρωσουμε λιγοτερα. και μαλιστα ελεγες ,οτι βρηκες αλγόριθμους και πληρώσουμε λιγοτερα.οσπου ηρθε ο καρασμανης και παρουσιασε τα στοιχεια στη βουλη και απεδειξε οτι δεν ωφειλουμε ουτε ενα ευρω αφου δεν εισπραξαμε ουτε ενα ευρω .Συνεπως το κρατος δεν εχασε ουτε ενα ευρω. Ευτυχώς που ηταν αυτος ο άνθρωπος και σας σταματησε θα μας βάζατε νσ πληρωσουμε. γιααυτο λεω οτι μπορεί να τα μπερδεξετε, ουτως η αλλως ερχονται εκλογες ,αφηστε το θα λυθει μετα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στεναχωριεσαι Καρασμανη, σωστα στεναχωριεσαι, θα το δεις στην ωρα του το εργο

   Διαγραφή
  2. Προς Γ. Σηφάκης
   Ντροπή σας που καπηλεύεστε έργο άλλων. Αν γίνει και όποτε γίνει θα είναι έργο Καρασμανη και Τζάκρη εσύ δεν έκανες τίποτα. Έλεγες ότι πρέπει να πληρώσετε.

   Διαγραφή
 3. Που ειναι η αποζημίωση για τα ροδακινα;;;Μονο λογια ειστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…