Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καμμένος: Θα παραιτηθώ αν η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τα Σκόπια (βίντεο)


Την παραίτησή του από το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων. 

Για πρώτη φορά ο Π. Καμμένος δηλώνει δημοσίως ότι θα παραιτηθεί από υπουργός σε περίπτωση που η συμφωνία εγκριθεί από τα Σκόπια. Τις προηγούμενες ημέρες την είχε χαρακτηρίσει νεκρή, προκαλώντας νέα σκληρή απάντηση από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είπε ότι «πεθαμένος είναι εκείνος και το κόμμα του».

Ειδικότερα, στην επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε μπροστά στα στελέψη των Ενόπλων Δυνάμεων: «Εάν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ , εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης και θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση».

Επανέλαβε ότι είναι «νεκρή» η συμφωνία και πρόσθεσε: «Φαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ ότι από την πλευρά της σκοπιανής ηγεσίας, έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει στην απαξίωση αυτής της συνθήκης που έτσι και αλλιώς είναι νεκρή με αυτά που κάνουν».


Λίγο αργότερα, ωστόσο, υπογράμμισε: "Για μένα όπως ξέρετε η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχθώ καμία συμφωνία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Επισκέφθηκα τα φυλάκια διότι, όπως και δημόσια έχω πει, και το είπα στους στρατιωτικούς, αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν ο μη γένοιτο αυτή η Συμφωνία φθάσει στη Βουλή εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού".

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Πέστε στον χοντρό, ότι ξεφτιλίστηκε πλέον και δεν χρειάζεται άλλο. Αυτά ου λέει, τα παίρνει πίσω. Θα μείνει στην πολιτική ο κατ' εξοχήν καρεκλάκιας και ο στατέσσερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι μην ανησυχείτε, η δήλωση αυτή κράτησε 4 ολόκληρες ώρες.Τελικά άλλαξε γνώμη (ξέρω, δεν το πιστεύετε) και θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία έρθει προς ψήφιση στην ελληνική βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλτε τον για ενόργανη την έχει μέσα του την κολοτουμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πιο συνεπής πολιτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα τέσσερα.... Στα τέσσερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχει πολύ πλάκα πάντως να κοιτάς από ψηλά τα Βαλκάνια και να γελάς με τους λόγους που μαλώνουν γειτονικά κράτη...ενώ μοιάζουν τόσο ίδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.