Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά για την λευχαιμία και τη μεταμόσχευση Μυελού των Οστών- Ανθρώπινο μήνυμα στους πάσχοντες ότι δεν είναι μόνοι…


Σε κλίμα αφενός μεν έκδηλου ενδιαφέροντος αφετέρου δε και έντονης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, ενημερωτική εκδήλωση του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με συνδιοργανωτή τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου και με θέμα: «Λευχαιμία και Αλλογενής Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Η επιστήμη μπορεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι;»

Στην εκδήλωση μίλησαν: 

- Η Ελένη Κίτσου, εκπαιδευτικός, υποβληθείσα σε Αλλογενή Μεταμόσχευση από δότη της Παγκόσμιας Τράπεζας Δοτών και στρατευμένη στην μάχη για ανεύρεση δοτών. 
- Ο Χρήστος Σμίας, διευθυντής στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να στείλουμε το ανθρώπινο μήνυμα στους πάσχοντες από λευχαιμία ότι δεν είναι μόνοι στην δύσκολη αυτή φάση της ζωής τους και ζουν με την αγωνία ότι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να κερδίσουν την μάχη της επιβίωσης τους». 

- Η Ευθυμία Καλλέργη εκ μέρους του τμήματος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ( Γραφείο συντονισμού Βορείου Ελλάδος).
Από τους ομιλητές αναλύθηκε η πορεία εξέλιξης των λευχαιμιών στον χρόνο, διατυπώθηκαν  τα επιτεύγματα της επιστήμης αλλά αναλύθηκε παράλληλα και ο ρόλος κλειδί του εθελοντή δότη στην προσπάθεια ίασης των ασθενών! 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η διεθνής αθλήτρια του μήκους και δρόμων ταχύτητας Βαλκανιονίκης, Κυριακή Γιαννακίδου, ενώ τις εμπειρίες τους μετέφεραν τοπικοί εθελοντές δότες Μυελού των Οστών που βοήθησαν συνανθρώπους τους να κερδίσουν την μάχη με την ζωή. 
Χαρακτηριστική η αναφορά του εκπαιδευτικού Γιώργου Χρυσοστομάκη από τα Γιαννιτσά (βίντεο), ο οποίος πέρσι τον Οκτώβριο, δέχθηκε τηλεφώνημα από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, από όπου τον ενημέρωσαν ότι είναι συμβατός δότης, καθώς σε προηγούμενο διάστημα είχε δώσει δείγμα. «Η χαρά που ένοιωσα ήταν απερίγραπτη, όταν στο νοσοκομείο ΄΄Γ. Παπανικολάου΄΄, όπου έγινε η μεταμόσχευση, σώθηκε η ζωή ενός συνανθρώπου μου», τόνισε.
Συγκινητική επίσης ήταν η στιγμή που οι μεταμοσχευμένοι με αλλογενή μεταμόσχευση Δημητριάδου και Λαμπρινή Μπαντικούδη μετέφεραν στο κοινό την εμπειρία ζωής που είχαν. 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία επισήμανε ότι «η μεταμόσχευση του μυελού των οστών αποτελεί το αντίβαρο στην επιθετικότητα της νόσου και η εθελοντική μας προσφορά ως δότες είναι κοινωνική αναγκαιότητα». Επίσης χαιρέτισαν την εκδήλωση η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Μίντζολη Λαγομάτη, ο π. Δημήτριος από την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ο αν. διοικητής του νοσοκομείου Πέλλας, υπεύθυνος του νοσοκομείου Γιαννιτσών, Αλέξανδρος Βουδρισλής.
Η εκδήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας Γιάννης Ανδρίτσος, ο αντιδήμαρχος Γιαννιτσών Νίκος Βαλνάρης και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέλιος Αντωνίου,  διοργανώθηκε με την υποστήριξη των: 
ΕΟΜ Τμήμα Β.Ε., Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας. Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας.
ekslg

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.