Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένταση στο ΣτΕ κατά τη συζήτηση των προσφυγών για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την 7η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της προδοτικής «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η διαδικασία άρχισε με μακρά, ψιθυριστή αγόρευση της εισηγήτριας Συμβούλου Επικρατείας, κ Αικ. Χριστοφορίδου κι έτσι ένα μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας δεν ακούστηκε από το κοινό και τους συνηγόρους. Η πρόεδρος κ. Αικ. Σακελλαροπούλου διηύθυνε μέσα σε κλίμα έντασης, προσπαθώντας να μειώσει την διάρκεια αγόρευσης των δύο συνηγόρων μας», δίνοντάς τους συνολικά 15 λεπτά(!) για να υπερασπιστούν την Μακεδονία. Στην αίθουσα δημιουργήθηκε πρόσθετη ένταση, όταν το κοινό χειροκρότησε μία εκ των συνηγόρων μας. Η πρόεδρος διέκοψε την δίκη, αποχώρησαν οι δικαστές και ζητήθηκε να φύγει το κοινό. Ο κόσμος παρέμεινε ακλόνητος και η πρόεδρος αναγκάστηκε να επανέλθει και να συνεχίσει την διαδικασία.

Ο συνήγορος κ. Χρήστος Παπασωτηρίου κατακεραύνωσε και αποδόμησε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αποδεικνύοντας την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητά της, καταγγέλλοντας ότι: καταργεί την λαϊκή κυριαρχία που προβλέπει το Σύνταγμά μας, συνιστά σφετερισμό εξουσίας, παραβιάζει την διεθνή νομολογία και τη Σύμβαση της Βιέννης, ειδικά την διεθνή αρχή της ισότητος. Τέλος κατέθεσε συγκεκριμένα δεδικασμένα του Συμβουλίου Επικρατείας με τα οποία αποδεικνύονται παλαιότερες παρεμβάσεις του επί βλαπτικών κυβερνητικών νομοθετημάτων. Δυστυχώς, λόγω του πρωτοφανούς για τέτοιο θέμα περιορισμού χρόνου εκ μέρους της προέδρου, δεν συζητήθηκαν εξίσου σημαντικά θέματα όπως αυτό της Ελληνικής μειονότητας στο κράτος των Σκοπίων, τα οποία όμως τεκμηριώθηκαν και κατατέθηκαν με ανάλογα υπομνήματα στους δικαστές.


Η κα Ειρήνη Μαρούπα τόνισε ότι αυτή η υπόθεση για τους δικαστές είναι η σημαντικότερη της ζωής τους, καθώς απειλείται η απόσχιση της Μακεδονίας μας και ο διαμελισμός της Ελλάδος. Είπε ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο ή την Βουλή να υπογράψει και συνεπώς η πράξη του είναι εξόχως παράνομη, ενώ εκκρεμεί εναντίον του μήνυση για εθνική προδοσία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Ανέφερε ότι η «Συμφωνία» καταργεί την ελληνική κυριαρχία στην Μακεδονία μας, θίγει ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα των μοναδικών Μακεδόνων Ελλήνων, και βασίζεται σε διεθνώς γνωστά ψεύδη. Κατήγγειλε ακόμη ότι η «Συμφωνία» πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όχι όταν θα έχει επιφέρει ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα μας. Κάλεσε το δικαστήριο να πάρει θέση επί της ουσίας και να μην κρίνει βάσει του τύπου. Είπε ακόμη ότι «οι δικαστές δεν μπορούν να κρίνουν ερήμην του λαού». Έκλεισε λέγοντας ότι η χώρα μας απειλείται με μία καταστροφή ανάλογη της Μικρασιατικής, η οποία κατέληξε στην Δίκη των έξι. Επακολούθησαν χειροκροτήματα και η προαναφερθείσα διακοπή.

Τεράστια αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της κυβέρνησης οι οποίες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν όλες της ενέργειες των κ. κ. Κοτζιά και Τσίπρα, προβάλλοντας το παντελώς αστήρικτο, ότι οι διεθνείς συνθήκες της χώρας μας δεν κρίνονται. Και, ενώ η πρώτη διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα σύνορα της Ελλάδος γιατί είναι εξασφαλισμένα από διεθνείς συνθήκες, με πιο γνωστή αυτή του Βουκουρεστίου, η δεύτερη είπε το πρωτάκουστο ότι δεν υπήρχαν σύνορα μεταξύ Ελλάδος και πρώην Γιουγκοσλαβίας ή Σερβίας μετά το 1913, και τα έθεσε τώρα η «Συμφωνία των Πρεσπών». Το κλίμα για την κυβέρνηση δεν είναι καλό καθώς πολλοί εκ των δικαστών δείχνουν συγκλονισμένοι και αντίθετοι με την «Συμφωνία». Είναι βέβαιο ότι το σώμα αμφιταλαντεύεται.

Ο αγώνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, όσος χρόνος και αν απαιτηθεί και με οποιεσδήποτε συνθήκες. 
Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!

Ο Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας               
Τάτσιος Γεώργιος                                Κωστίκα Άννα

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 σχόλια:

 1. Μπράβο σας , είναι η τελευταία μας ελπίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντε να τελειωνουε με ένας, τους εθνικιστες και στα Σκοπια με τους Γκρουεφσκηδες και τους Σαμαραδες και τον Αδωνη εδώ. Φυσικά με το μισος και τον ψευτοπατριωτισμο τρεφονταν. Εθνική και πολύ πατριωτικη πράξη η συμφωνιασυμφωνια των Πρεσπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εθνικιστές είστε η καταστροφή της Ελλάδας. Παλιά κουκιυλοφόροι και συνεργατες των Ναζι και σήμερα Χρυσαυγιτες και ακροδεξιοι.Δεν σας ενδιαφέρει η πατρίδα πάρα μονο η πάρτυ σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΚΑΙ Η ΝΤΠ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣτΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΘΑ ΤΟ ΛΗΞΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ....ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πόσο αισχρός πρέπει να είσαι για να πουλάς την πατρίδα σου! Και μάλιστα όταν οι άλλοι σου λένε για την ανήθικη αυτή πράξη σου, εσύ να την υποστηρίζεις, παραβλέποντας κάθε ιερό και κάθε όσιο. Φτάνει πια ρε πολιτική αλητεία της Χώρας μας Φτάνει να ξεπληρώνετε τους προσωπικούς κομματικούς λογαριασμού σας με την τύχη ενός Κράτους στο οποίο με ψέματα γίνατε εξουσία και με τυχοδιωκτισμό κυβερνάτε. Έλεος, τσακιστείτε όλοι σας,ανίκανοι τσίπριδες ,μητσοτάκιδες, καμμένοι και όλο γενικά το πολιτικό σύστημα, [ΟΛΟΙ] Είστε ανάξιοι να λέγεστε Έλληνες. Ακόμα και αν σας φτύνουνε, εσείς τόσο έχετε χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας που λέτε βρέχει. Αιδώς Αργεί οι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή όταν λες να τσακιστει όλο το πολιτικό σύστημα τι εννοεις; Να έχουμε χουντα; Να έχουμε Χρυσή Αυγη; Καλά την είχε πει ένας ιεράρχης Μαύρη Νυχτα

   Διαγραφή
  2. Οι μονοι που πουλησαν τον ελληνικό και την πατρίδα ήταν συνεργατες τη ων Ναζί και πιο μετά η Χουντα και οι ακροδεξιοι την Κύπρο. Τι δεν καταλαβαίνουν οι ψευτοπατριωτες;

   Διαγραφή
  3. Έτσι έτσι πες μας για την πορεία της αριστεράς αλλά πριν μας πεις κοίτα λίγο αριστερό μπλοκ

   Διαγραφή
  4. Ποιους λες συνεργατες;Τους Σοβιετικους;

   Διαγραφή
 6. Όχι ρε λαμόγια της ψευτοκουλτούρας και του δήθεν εκσυγχρονισμού Δεν εννοώ αυτό που μου καταλογίζετε. Με τη δημοκρατία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Τι δεν καταλάβατε όταν πάνω τονίζω, ότι ΟΛΟ το εφαρμοσμένο πολιτικό σύστημα πάσχει. Μήπως επειδή έθιξα το σημερινό; Επειδή δεν μπορείτε να δείτε έξω από το κόμμα σας; Μάθετε ρε ότι στη ζωή είναι πάνω από όλα και κάποιες ηθικές αξίες τις οποίες, μέσα στη κομματική σας στραβομάρα και την εκδίκηση για προσωπικά σας αλλότρια συμφέροντα, δεν βλέπετε. Καημένοι της γης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…