Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία - αλλά απουσία δημάρχων - στην Έδεσσα, η διημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη της Αυτοδιοίκησης» (φωτο)


Με επιτυχία -αλλά απουσία δημάρχων- πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας και στο παλαιό Παρθεναγωγείο, στο Βαρόσι,στην Έδεσσα η διημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη της Αυτοδιοίκησης» διοργάνωσαν η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας και το Δίκτυο Αυτοδιοίκησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ομιλητές ήταν οι:

Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Κατερίνα Νοτοπούλου, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης
Κατερίνα Κνήτου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνη για την Αυτοδιοίκηση
Χρήστος Γιαννούλης, δημοσιογράφος ΕΡΤ3
Συμμετείχαν επίσης οι ειδικοί εισηγητές και καθηγητές Πανεπιστημίου Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, Φώτης Κιλιπίρης, Σπύρος Αβδημιώτης, Γιώργος Παλισίδης.
Στην ενδιαφέρουσα διημερίδα συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο "Κλεισθένης Ι", το εκλογικό σύστημα, ο ρόλος των ΟΤΑ στο στρατηγικό σχεδιασμό, το περιβάλλον, την υγεία, την αγροτική παραγωγή, τον πολιτισμό, την επιχειρηματικότητα, τις υποδομές και τη διαχείριση δικτύων κ.λπ.


Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αναλυτικά είχε ως εξής:
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας
17.00: Έναρξη Εκδήλωσης, Ατζέντα Θεμάτων, Σύντομοι Χαιρετισμοί.
«Η δύναμη της Αυτοδιοίκησης», Κατερίνα Νοτοπούλου, Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης
17.30 – 19.00: Αυτοδιοίκηση: Χθες, Σήμερα, Αύριο. Σύγχρονη δημόσια λειτουργία  και το πολιτικό προσωπικό. Εμπνευσμένη Ηγεσία & Αποτελεσματική Διοίκηση. Οργάνωση, Θεσμική Μνήμη και Ουσιαστική Λειτουργία. Ενεργοί Πολίτες. Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακή Λειτουργία. Ομιλητές: Κατερίνα Κνήτου, Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
Στρογγυλό Τραπέζι – Συζήτηση
19.00 – 20.30: Καθημερινότητα Πολιτών. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται όχι για να διαιωνίζονται. Περιβάλλον, Υγεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Βιώσιμη Τοπική & Κοινωνική  Ανάπτυξη. Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες. Συνήγορος του Δημότη. Ομιλητές: Χρήστος Γιαννούλης, Βασίλης Σιωμάδης.
Στρογγυλό  Τραπέζι – Συζήτηση
21.30 Δείπνο στο «Λωτό»
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, Παλαιό Παρθεναγωγείο
10.15 Έναρξη 2ης Ημέρας, Ατζέντα Θεμάτων 
10.30 – 12.00: Υποστήριξη Τοπικής Οικονομίας. Αγροτική Παραγωγή, Αγροδιατροφή, Καινοτομία, Τουρισμός, RIS3. Εκπαίδευση, Εξειδίκευση, Εργασία. Επενδύσεις & Επιχειρηματικότητα. Αυτοδιοίκηση & Υποδομές: Διαχείριση Δικτύων, Χωροταξικός Σχεδιασμός. Πρωτοβουλίες & Συνεργασίες. Διπλωματία Πόλεων. Ομιλητές: Φώτης Κιλιπίρης, Σπύρος Αβδημιώτης, Γιώργος Παλισίδης. Στρογγυλό  Τραπέζι – Συζήτηση
12.00 Διάλεξη:  Η Χάρτα της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και οι κοινότητες των Ελλήνων,  Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
13.00 – 13.30: Συζήτηση, Συμπεράσματα.

Στο διήμερο των εργασιών παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος (ως  εκπρόσωπος του δήμου Έδεσσας), ο επικεφαλής της "Κοινωνίας σε Κίνηση", υποψήφιος δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της «Ενωτικής Δράσης» Ιγνάτης Κετσιτζίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκύδρας Σκύδρας  Νίκος Χατζηιωαννίδης κ.α.edita

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. αν βγάλεις τους βουλευτές -υπαλλήλους τους και τα κομματικά στελέχη ούτε 3 και ο κούκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ συγγενων και φιλων..... Υπαλληλων πολιτικων γραφειων... Και των συζυγων...... Βεβαιως.. Βαιβαιως.... Ολοι αυθορμητοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ήταν ο Πρίγιοβιτς και ο Πέλκας δεν θα χωρούσαν στην αίθουσα!!!Δεν αναρωτιέσαι γιατι βρισκόμαστε εδω;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βάλτε τη Νοτοπούλου να ανοίξει το μάτι μας . Τους γεροντόμαγκες της Αριστεράς τι να τους κάνουμε νισάφι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 40 με το ζόρι μεταξύ των οποίων : Οι ομιλητές , σύζυγος βουλευτή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου .. Ολοταχώς για καμία φορά ξανά αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα.. οι υπάλληλοι των γραφείων των βουλευτών.. ερε γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.