Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας


Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών σας καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 6 μ.μ., 
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ με θέμα: "Συμβολή στο διάλογο για τις ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"

Ομιλητές:
Παντελής Καλαϊτζίδης, Δρ. Θεολογίας, Διευθυντής Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου
Στέργιος Κοφίνης, Δρ. Νομικής, Δικαστής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σύντομα βιογραφικά των εισηγητών 

Ο Στέργιος Κοφίνης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης. Είναι διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου και το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν «Η απαγόρευση των διακρίσεων, μεταξύ ισότητας και αξιοπρέπειας.  
Από το 2014 είναι  πρωτοδίκης στο  Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει Διευθύνων του Γραφείου  Νομολογίας – Έρευνας και Πληροφορικής του ίδιου Δικαστηρίου. 
Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κύριο πεδίο ενασχόλησης την απαγόρευση διακρίσεων  και έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια  ως εισηγητής  για τα ίδια θέματα.  
Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.

Ο Παντελής Καλαϊτζίδης σπούδασε θεολογία στη Θεσσαλονίκη και φιλοσοφία στο Παρίσι (Σορβόνη), απ’ όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα. Η διδακτορική του διατριβή ασχολείται με τα ζητήματα της ελληνικότητας και του αντι-δυτικισμού στη θεολογική «γενιά του ’60». 

Έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και έχει δημοσιεύσει αυτοτελή έργα καθώς και περί τα 100 επιστημονικά άρθρα και μελέτες τόσο στα ελληνικά όσο και σε πολλές ξένες γλώσσες για την εσχατολογική διάσταση του χριστιανισμού, το διάλογο Ορθοδοξίας και νεωτερικότητας, θεολογίας και σύγχρονης λογοτεχνίας, θρησκείας και πολυπολιτισμικότητας, τον θρησκευτικό εθνικισμό και φονταμενταλισμό, την πολιτική θεολογία κ.ά..
 Επισκέπτης ερευνητής στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο Princeton Theological Seminary και στο Princeton University, στο DePaul University, καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν. Από το 2000 διευθύνει την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ενώ παράλληλα έχει διδάξει συστηματική θεολογία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως επισκέπτης καθηγητής στο Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου (Παρίσι). 
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού Revista Ecumenica Sibiu και των Αμερικανικών Ορθόδοξων περιοδικών The Wheel και The Journal of Orthodox Christian Studies.  
Είναι υπεύθυνος για τις εκδοτικές σειρές «Doxa & Praxis: Exploring Orthodox Theology» στις εκδόσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και «Twenty-first-century Greek Theologians» (από κοινού με τους π. John Behr και Aristotle Papanikolaou) στις εκδόσεις St Vladimir’s Seminary Press. 
Μέλος του Διεθνούς Ένωσης Ορθοδόξων Δογματολόγων (IAODT), της Διεθνούς Ορθόδοξης Θεολογικής Ένωσης (IOTA), της Αμερικανικής Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών (AAR) και της Εταιρείας Χριστιανικής Ηθικής (SCE). Από το 2017 είναι μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών (EuARe), ενώ έχει επίσης διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Βιβλικού και Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Άρτος Ζωής» (2006-2014) και Πάρεδρος επί θητεία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (2004-2009). 

Από τα δημοσιευμένα έργα του ξεχωρίζουν: Ορθοδοξία και Νεωτερικότητα - Προλεγόμενα (Αθήνα, Ίνδικτος, 2007), Ορθοδοξία και Ελληνισμός στη σύγχρονη Ελλάδα. Περιπέτειες και διαδρομές μιας αμφιλεγόμενης σχέσης (Αθήνα, Ίνδικτος, 2012), Orthodoxy and Political Theology (Geneva, WCC Publications, 2012).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.