Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι το δικαιούνται


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος για το 2018.

Το ύψος του μερίσματος κυμαίνεται από 200 έως 1.200 ευρώ.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής για το κοινωνικό μέρισμα 2018 είναι το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η ακίνητη περιουσία και η κινητή περιουσία (καταθέσεις και τρέχουσα αξία μετοχών και ομολόγων κ.τ.λ.). 

Το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος, με ανώτατο όριο τις 27.000 ευρώ (βλέπε αναλυτικό πίνακα στο τέλος).

Για παράδειγμα, για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος ή τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη ή τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο ή τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη ή τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο.


Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 125.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 125.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 185.000 ευρώ.
Το συνολικό ύψος των καταθέσεων ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό, ποσό που προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού έως τις 27.000 ευρώ.

Εξαιρούνται από τη χορήγηση και δεν κρίνονται δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, δηλώνουν δαπάνες άνω των 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία ή δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη η απόφαση για το Κοινωνικό Μέρισμα

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Δώστε δουλειά στον κόσμο και αφήστε την κοροϊδία με τα μερίσματα και τα επιδόματα δουλειά και αξιοπρέπεια θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώτος που θα τρέξει θα είσαι ΕΣΥ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν παίρνω έξυπνε έχω την δουλειά μου δόξα το θεό

      Διαγραφή
    3. Εσυ μην πας να το παρεις εμεις που το θελουμε θα πουμε και ευχαριστω γιατι τοσα χρονια πληρωναμε και δεν μας επιστρεφοταν και τιποτα

      Διαγραφή
    4. Τι δεν καταλαβαίνεις άνθρωπε μου δεν δικαιούμαι να πάρω πάνε εσύ να το πάρεις αν το δικαιούσαι και πες όσα ευχαριστώ θέλεις αφου είσαι ευχαριστημένος

      Διαγραφή
    5. Προς 12:07 Ο χορτάτος τον νηστικό δεν τον καταλαβαίνει!!! Μακάρι να είχαν δουλειά όλοι.Αυτοί που έχουν δουλειά κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα παίρνει από αυτούς και τα δίνει στους άνεργους.Ψηφίστε τότε τον Κούλη για να μην τα δίνει στους άνεργους.

      Διαγραφή
    6. Από 12:07 προς2:05 δηλαδή είσαι ευχαριστημένος με την επιδοματικη πολιτική του σύριζα ως πότε θα τα παίρνει από αυτούς που έχουν δουλειά μετά τι

      Διαγραφή
    7. 12.05 εσύ να ψηφισεις τον Αλέξη που τα παίρνει από μένα και τα δίνει σε σένα και σε έμαθε να κάθεσαι. Εγώ δεν θα τον ψηφίσω γιατί θέλω ο γιος μου που τελειώνει το πανεπιστήμιο να έχει δουλειά και να μην ζει με επιδόματα και φιλοδωρηματα

      Διαγραφή
    8. Προς 3:19 Κανένας δεν θέλει να είναι άνεργος , είναι και θέμα αξιοπρέπειας αλλα δυστυχώς η ανεργία είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει όλη την κοινωνία.Παρόλα αυτά υπάρχουν και ορισμένοι (φανατικοί) που με τίποτα δεν θα ψήφιζαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  2. Με τόσα επίδοματα και βοηθειματα που να παι ο άλλος να δουλέψει ////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δλδ 11:53 μμ πιστεύεις πραγματικά τώρα ότι περνοντας επιδόματα έλυσε ο κόσμος το πρόβλημα του;
      Εντύπωση μου κάνεις.
      Τελικά είναι αλήθεια!! ή βλακεια είναι αήττητη...

      Διαγραφή
  3. 11:22 βρε έξυπνε και έχω την δουλειά μου αλλά παίρνω 8 κατοσταρικα και το δικαιούμαι κιόλας ..εσύ αν παίρνεις 2 3 χιλιάρικα μην το παίρνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σου εξυπνάκια από κάτι τέτοιους υποφέρει η Ελλάδα άρε δίκαιο που είχε ο πάγκαλος τελικά

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.