Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμφωνία των Πρεσπών: Επιταχύνονται οι διαδικασίες, ακόμα και Ιανουάριο στη Βουλή


Επιταχύνει τις διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι διαδικασίες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Εφόσον η τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή της ΠΓΔΜ – που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου – κυλήσει ομαλά, τότε η εισήγηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στη χώρα μας, εντός του Ιανουαρίου του 2019, δήλωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.


Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, ικανοποιούν την ελληνική πλευρά και μέχρι το Μάιο θα έχει οριστικοποιηθεί το πρωτόκολλο εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και απαντώντας στη ΝΔ που υποστηρίζει ότι η διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί έγκαιρα, τόνισαν ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει καμιά εκκρεμότητα.

Υπογράμμισαν επίσης, ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, μέσα στον Ιανουάριο, σχολιάζοντας ότι δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία, «δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε κατάληψη σε ελληνικό έδαφος».

Συμπλήρωσαν δε πως οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία θέτοντας το δίλημμα στην Άγκυρα, «ή θα πάρετε Patriot ή S-400 με κυρώσεις».

Τέλος οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΞ, τόνιζαν ότι η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία τόσο για τη Συνθήκη των Πρεσπών, όσο και σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Τελικα τα 50 εκατομυρια του Σόρρος ποιοί ακριβώς τα πήραν δεν μας είπε ο Κος Υπουργός για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η συμφωνία των Πρεσπών...θα πνίξουν τελικά τον Τσίπρα. Θα τον δτειλεσ στον πατο της λίμνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσίπρα προχώρα και μη ακούς τους ακραίους του μίσους!! βγάλε το αστέρι της Βεργίνας από την σημαία τους, άλλαξε το όνομα τους, το σύνταγμα τους και κατοχύρωσε της ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας μας!!! η μόνη πατριωτική θέση.
    Η συμφωνία ανοίγει δρόμους φιλίας και συνεργασίας επιτέλους, οι ακραίοι του μίσους και του διχασμού θα μείνουν με την κακία τους..
    Οι κήρυκες του μίσους θέλουν να μείνει το όνομα τους σκέτο Μακεδονία και το αστέρι της Βεργίνας στη σημαία τους, αυτοί είναι οι σουπερπατριώτες, τους ξέρουμε και από την Κύπρο που φώναζαν κάτι τέτοια και έχουμε μισό αιώνα Τούρκικα στρατεύματα πάνω σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έτσι προχώρα τσιπρα να καταστρέψεις ότι άφησαν όρθιο η προηγούμενη

      Διαγραφή
    2. Το αστέρι της Βεργίνας άσχετε δεν είναι στη σημαία τους.....

      Διαγραφή
    3. Ορθιο; την οικονομία; την ανεργία;τα νοσοκομεία;πολλά ορθία αν είσαι ξαπλωμενος

      Διαγραφή
    4. Τα ίδια λέει και το ουράνιο τόξο

      Διαγραφή
    5. Το δημοψήφισμα γιατί το φοβάστε σύντροφοι ?

      Διαγραφή
    6. ΤΟ ΥΠΕΞ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ.
      Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
      ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.
      ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ¨¨ΠΑΠΑΡΙ@@@Σ¨ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.
      ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΙΝΕΙ

      Διαγραφή
    7. Προς3:52
      Είσαι μέλος του και το γνωρίζεις;Ενημέρωσε μας τι άλλο λένε.

      Διαγραφή
    8. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ Κ ΣΕ ΜΑΣ......??? ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑ%$@*!ΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    9. Γιατί ξέρουν τι θα πάθουν γιαυτό το φοβούνται έτσι και αλλιώς θα πάθουν πλάκα στης εκλογές

      Διαγραφή
    10. Ανοίγει σχολεία και συλλόγους για την διδασκσλλια της "ψευτομακεδονικής γλλώσσας επίσης Όπως και το δρόμο του διχασμού στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
  4. Η Συμφωνία Είναι προδοσία Γιατί απλά: Χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους, αναγνωρίζοντας την ανύπαρκτη εθνότητα και την τεχνική γλώσσα του Τίτο και ταυτοχρόνως αναγνωρίζει μειονότητα εθνογλωσσική στην Ελλάδα. Τα είπε πολύ απλός ο Ζάεφ: τα μακεδονίπουλα της Μακεδονίας του Αιγαίου θα διδάσκονται την μακεδονική γλώσσα και το ενδιαφέρον Για τους μσκεδονες εκτός συνόρων παραμένει και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο... τι δεν κατάλαβες Γιάννη Σ. γίγαντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ Εσείς δε μιλάτε για δημοκρατικό κόμμα; Γιατί τότε ρε άχρηστοι δεν θέλετε να γίνει δημοψήφισμα; Με τον περισσότερο κόσμο να μην θέλει τη συμφωνία δεν παράγεται μίσος; Από ποιους ρε ανόητε που σχολιάζεις παραπάνω παράγεται το μίσος; Έτσι σε μάθανε οι όμοιοί σου; Πουλημένοι του ΣΥΡΙΖΑ να δω ρε αν θα μπείτε μπροστά να πολεμήσετε όταν θα χτυπήσει την πόρτα σας ο κίνδυνος να γίνετε έρμαια των σκοπιανών των αλβανών και των τούρκων Γατί ρε κατ΄επίφαση αριστεροί, θα ανοίξει η όρεξη για Ελλάδα και άλλων Αυτά σας τα λέει ρε ένας, που εννοεί τη δημοκρατία και δεν την έχει για να σκοτώνει ότι καλό γίνετε με αυτή, μόνο και μόνο για να ικανοποιεί τα προσωπικά του συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΚΙ.
      ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
      ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ, ΓΕΡΜΑΝΩΝ Κ.Λ.Π

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΝΆ'ΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ.ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΥΓΟ ΘΑ ΕΙΧΕ 50 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ,ΑΝΤΕ ΠΙΑ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.