Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλογή υλικού και μαρτυριών για την περίοδο της Κατοχής στα Γιαννιτσά

Ο δήμος Πέλλας προσκαλεί τους πολίτες να συμβάλλουν στην υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Γιαννιτσά: μια πόλη σε πόλεμο (Σεπτέμβριος 1944)» (Δήμος Πέλλας/Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), παραδίδοντας για ψηφιοποίηση έγγραφα, φωτογραφίες και κάθε τεκμήριο για τα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, 1941-1944.

Το παρόν πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τον δήμο Πέλλας και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει ως στόχο να συλλέξει και να τεκμηριώσει κάθε πληροφορία που μπορεί να ανασυνθέσει το χρονικό της γερμανικής κατοχής στα Γιαννιτσά, από την είσοδο της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι την κορύφωση των γεγονότων στην πόλη των Γιαννιτσών, που οδήγησε σε πολλές ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές τον Σεπτέμβριο του 1944. Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος θα συγκεντρωθούν πληροφορίες από αρχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, προφορικές μαρτυρίες, θα ερευνηθούν ιδιωτικές συλλογές, δημοτικά αρχεία, εφημερίδες και περιοδικά των Γιαννιτσών και της Θεσσαλονίκης, θα αξιοποιηθεί όλη η διαθέσιμη βιβλιογραφία, θα αναζητηθούν κάθε είδους τεκμήρια (φωτογραφίες, έγγραφα κλπ.) με τη συνδρομή των κατοίκων της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κα. Βαλάση Ρένα στο τηλέφωνο 6948 648 289.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…