Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το παρασκήνιο των επιλογών του ΚΙΝ.ΑΛ στην Πέλλα και οι «καραμπόλες» στις δημοτικές υποψηφιότητες


Ως γνωστόν, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο κύμα των υποψηφίων του για τις εθνικές εκλογές, μετά την σχετική έγκριση το απόγευμα της Κυριακής από την κεντρική επιτροπή του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που συνεδρίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.
Δεδομένου ότι δεν έχουν ανακοινωθεί (ακόμη) εθνικές εκλογές, σε όλες τις λίστες υπάρχουν κενές θέσεις, ενώ απουσιάζουν τα πιο αναγνωρίσιμα στελέχη σε πανελλήνιο επίπεδο.
Σε ότι αφορά στην Πέλλα, ανακοινώθηκαν συνολικά πέντε (5) ονόματα που καλύπτουν γεωγραφικά τους δήμους Πέλλας (Αγάθη Μακρίδου, Νίκος Παπανικολάου και Γαβριήλ Τεκτερίδης), Σκύδρας (Ραχήλ Αλεξανδρίδου) και Έδεσσας (Κική Παπαδάκη), ενώ δεν ανακοινώθηκε το έκτο όνομα υποψηφίου βουλευτή, που λογικά θα καλύπτει γεωγραφικά την  περιοχή του δήμου Αλμωπίας.


Οι «κομμένοι» και οι Αυτοδιοικητικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόταση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ. της Πέλλας υπήρχαν, μεταξύ άλλων, τα ονόματα τόσο του δικηγόρου Αντώνη Ξυλουργίδη, όσο και του πρώην δημάρχου Εδεσσας Γιάννη Σόντρα, τα οποία όμως «κόπηκαν» για διαφορετικούς λόγους το καθένα.
Σχετικά με το όνομα του Αντώνη Ξυλουργίδη φαίνεται ότι το κόψιμό του έχει να κάνει με τις γνωστές παθογένειες του παρελθόντος (ανασφάλειες απέναντι σε νέα ανερχόμενα πρόσωπα) που εξακολουθούν -όπως φαίνεται- να διατηρούν στο ΠΑΣΟΚ.
Σε ότι αφορά στον Γιάννη Σόντρα, την επιτροπή φέρεται να επηρέασε η πρόθεσή του να ασχοληθεί (για μια ακόμη φορά) με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς είναι γνωστή η επιθυμία του είναι να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Έδεσσας, χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτε στο μέλλον.
Η απόφαση για την έγκριση των ονομάτων του πρώην δημάρχου Γιαννιτσών, Νίκου Παπανικολάου και Κύρρου, Γαβριήλ Τεκτερίδη, ήταν πολύ εύκολη για την Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ γιατί τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ από πολύ νωρίς είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν τους ενδιαφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να κάνουν το «επόμενο βήμα» στην πολιτική που είναι η κάθοδος στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στην Αλμωπία

Στην Αλμωπία υπήρξε προβληματισμός από την Επιτροπή για την ανακοίνωση του ονόματος του πρώην δημάρχου Δημήτρη Πασόη για τους ίδιους λόγους που προαναφέραμε για τον Γιάννη Σόντρα. Σύμφωνα με πηγές μας, σε πρόσφατη συνάντηση στελεχών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλμωπίας εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και γι’ αυτό δεν ανακοινώθηκε από το ΚΙΝ.ΑΛ η υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Βουλευτής. Βέβαια ο μεγάλος προβληματισμός του πρώην δημάρχου Αλμωπίας έχει να κάνει (και) με τις τελικές αποφάσεις των Νίκου Παρούτογλου, Παράσχου Τσάνταλη και Σάκη Χατζηδημητρίου για τον δήμο, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις γιορτές και προφανώς θα είναι το  «βαρόμετρο» για την τελική του επιλογή.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.