Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί πρέπει να πίνετε νερό με άδειο στομάχι


Έρευνες έχουν δείξει, ότι μία πολύ καλή συνήθεια που μπορείτε να αποκτήσετε, είναι η κατανάλωση νερού το πρωί πριν πιείτε ή φάτε οτιδήποτε άλλο. Ενώ μπορεί να το θεωρήσετε μη αναγκαίο, το νερό κατά την ώρα αυτή της ημέρας είναι πολύ πιο ωφέλιμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας επικεντρώνεται στον εσωτερικό καθαρισμό του και στην επανόρθωση των κυττάρων που έχουν καταστραφεί. Έτσι, με την κατανάλωση ενός μόνο ποτηριού με νερό το πρωί, συμβάλλετε στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα οφέλη που έχει η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι.

* Αρχικά, η συνήθεια αυτή είναι πολύ σημαντική για την ενυδάτωση του λεμφικού συστήματος. Προλαμβάνει την κόπωση των επινεφριδίων, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή κορτιζόλης, που είναι γνωστή ως η ορμόνη του στρες. Πίνοντας νερό το πρωί βοηθάτε τον οργανισμό σας να ενισχύσει το μεταβολισμό του, καθώς τα νεφρά λειτουργούν καλύτερα και συνεισφέρουν στην καύση του λίπους.

* Εάν κάνετε κάποιο άθλημα, η κατανάλωση ενός έστω ποτηριού με νερό το πρωί πρόκειται να βελτιώσει τη σωματική σας απόδοση, καθώς το σώμα σας θα ενυδατωθεί, θα έχει την απαραίτητη ενέργεια και θα συμβάλλει στη λίπανση των μυών, των αρθρώσεων και των συνδέσμων του σώματός σας.

* Μία ακόμα συμβολή του να πιείτε νερό με άδειο στομάχι, είναι ότι αυτό θα συνεισφέρει στον καθαρισμό του οργανισμού σας από τις τοξίνες και θα τον καταστήσει έτοιμο προκειμένου να δεχθεί τις τροφές.

* Κάτι το οποίο ίσως δε γνωρίζετε, είναι ότι η κατανάλωση νερού το πρωί μπορεί να προλάβει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, καθώς εάν είστε αφυδατωμένοι, ο κίνδυνος του να αντιμετωπίσετε κάποια τέτοια λοίμωξη αυξάνεται. Στην περίπτωση όπου λαμβάνετε υπερβολική ποσότητα νατρίου από τις τροφές σας, με την κατανάλωση μίας μικρής έστω ποσότητας νερού το πρωί, καταπολεμάτε την κατακράτηση υγρών στο σώμα σας. Αυτό γίνετε επειδή το νερό έχει την ιδιότητα να εξαλείφει τα συσσωρευμένα υγρά και να μειώνει τις φλεγμονές που ενδέχεται να υπάρχουν στο σώμα.

* Η κατανάλωση του νερού με άδειο στομάχι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στα κύτταρα του οργανισμού σας. Είναι σε θέση να μειώσει τους πόνους που σχετίζονται με τις ημικρανίες, με τις παθήσεις των νεφρών, με το άσθμα, με την αρθρίτιδα, καθώς και με καρδιακά προβλήματα.

* Ανάλογα με το σωματικό σας βάρος, η ποσότητα νερού που πρέπει να λαμβάνετε καθημερινά είναι τουλάχιστον δύο λίτρα. Θα πρέπει βέβαια να μην ξεπεράσετε κατά πολύ την ποσότητα αυτή, καθώς η υπερκατανάλωσή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία σας.

Οι ψύκτες νερού είναι μία πολύ καλή λύση προκειμένου να απολαμβάνετε όλη την ημέρα καθαρό νερό απαλλαγμένο από βλαβερά συστατικά, στο σπίτι ή το γραφείο σας. Έχει παρατηρηθεί ότι άτομα που εργάζονται σε χώρους με ψύκτες νερού, καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού και λόγο της ποιότητας του νερού και λόγω του ότι ο ψύκτης ‘’τους θυμίζει’’ να πιουν νερό.

Άρθρο για τους ψύκτες νερού από https://www.psyktes.gr/psiktes-nerou

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Πίνουμε νερό με άδειο στομάχι να γεμίσει γιατί δεν υπάρχει φράγκο για να πάρουμε κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.