Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ραγδαία πτώση θερμοκρασίας και χιόνια από σήμερα


Αλλάζει ο καιρός από σήμερα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Ο υδράργυρος, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα παραμείνει περίπου τέσσερις-πέντε βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα σε χαμηλό υψόμετρο, κατά βάση όμως τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια . Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά και από το βράδυ. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων στα νότια πελάγη 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Μακεδονία, Θράκη
H αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη την Μακεδονία, Θράκη σήμερα Τρίτη έχει ως εξής:
Καιρός: στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου, λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και από το απόγευμα βαθμιαία αίθριος. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μετρά). 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στον Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ . 
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.