Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε εορταστικό κλίμα η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (βίντεο)


Δήμαρχος Πέλλας: 
«Είμαστε στην τελευταία φάση ωρίμανσης όλων των μελετών για την ανέγερση νέου Διδακτηρίου»

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, η Χριστουγεννιάτικη  Συναυλία  του Μουσικού Σχολείου της πόλης.

Η εορταστική εκδήλωση, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ξεκίνησε με χαιρετισμό της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Ελένης Πισμίση, η οποία ζήτησε να ξεκινήσει επιτέλους η ανέγερση του νέου κτιρίου του σχολείου για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα στέγασης του που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές. Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης χαρακτήρισε το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών «κεφάλαιο» για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.


Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αφού επισήμανε ότι οι συνθήκες διδασκαλίας του σημερινού Μουσικού  σχολείου δεν είναι αυτές που θα έπρεπε, αναφέρθηκε στην πρόσκληση του προγράμματος «ΦιλοΔήμος» (το 3ο μέρος) με 120 εκ. ευρώ, που αφορά διδακτήρια και έχει ορίζοντα την 31/12/2022. «Άρα η κινδυνολογία περί χασίματος του Μουσικού Σχολείου από τοπικά μέσα έχει πέσει στο κενό», υπογράμμισε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και πρόσθεσε: «Είμαστε στην τελευταία φάση ωρίμανσης όλων των μελετών και μιλάμε για ένα σχολείο που είναι έξω από τον αστικό ιστό και για αυτό έχει κάποιες ιδιαίτερες διαδικασίες τις οποίες προσπαθούμε, όχι να τις ξεπεράσουμε, αλλά να τις τελειώσουμε».
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών, στο βάθος της σκηνής, μαθητές κρατούσαν πανό που έγραφε: "Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών- Θέλουμε το κτήριο που μας αξίζει".
Στη συνέχεια το μουσικόφιλο κοινό απόλαυσε τις μοναδικές μελωδίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών, οι οποίες ήταν εναρμονισμένες με το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα των ημερών.

Στη συναυλία, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν επίσης: Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Απόστολος Φάκκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Σουκιούρογλου, ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Μένιος Μιχαηλίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Γιαννιτσών Σταυρούλα Γκαδάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σοφίας, Ανδρέας Καραφυλλιάς και Δημήτρης Στεργιούλας, ο πρώην βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης κ.α.
xrmsx
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Το 2006 ο δήμαρχος Βαμβίνης είχε ακομη και την μελέτη του εργου της ανέγερσης του μουσικού σχολείου έτοιμη. Από τοτε περάσάν πολλά χρόνια και 2 δήμαρχοι εκ των οποίων ο Κ Παπανικολάου είχε την διευθύντρια του μουσικού στη ομσδα των συμβούλων του χωρίς να γίνει ούτε ενα βήμα.. Αυτα προς υπενθύμιση και γνώση των νεοτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.