Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέθανε η διακεκριμένη αρχαιολόγος Ειρήνη Ψαρρά - Εργαζόταν επί σειρά ετών στην Πέλλα


Η διακεκριμένη αρχαιολόγος Ειρήνη Ψαρρά, η οποία εργαζόταν στη διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων και θήτευσε επί σειρά ετών στην Πέλλα, πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας. Το τελευταίο αντίο, από συγγενείς και φίλους, θα δοθεί σήμερα, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο.
Σε συλλυπητήριο μήνυμά του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει:
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της αρχαιολόγου Ειρήνης Ψαρρά, που εργαζόταν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Η Ειρήνη Ψαρρά εργάστηκε στην εφορεία της Πέλλας. Γράφει χαρακτηριστικά η πρώην διευθύντρια της ΙΖ΄ Ε.Π.Κ.Α. και επίτιμη διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού, Δρ. Μαρία Λιλιμπάκη Ακαμάτη, στο προσωπικό της προφίλ στο διαδίκτυο:
«ΕΙΡΗΝΗ ΨΑΡΡΑ, όπως τη γνώρισα (1998-2009) στην Εφορεία της Πέλλας (έδρασε δυναμικά στην Ημαθία, που ανήκε τότε στην ΙΖ ΕΠΚΑ).

Μια σύγχρονη γυναίκα που τα είχε "όλα", ομορφιά με ένα δικό της ξεχωριστό γοητευτικό τύπο, εξυπνάδα, καλλιέργεια, κοινωνικότητα, γερό επιστημονικό υπόβαθρο, γνώση της διοίκησης, αγάπη για τον εμπλουτισμό της γνώσης, τη λεπτομέρεια, τη μέθοδο, την αποτελεσματικότητα. Αγαπούσε την έρευνα πεδίου, παρούσα πάντα στο σκάμμα, κοντά στο προσωπικό και τεκμηρίωνε άψογα τα ανασκαφικά στοιχεία, πολλά από τα οποία δημοσιοποίησε σε αξιόλογες μελέτες. Δεν ήταν όμως μόνο μια καλή αρχαιολόγος. Πάνω από όλα ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος με ήθος και ευγένεια, διακριτική και οικεία, αγαπητή όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και στους διοικητικούς, τους συντηρητές, τους τεχνίτες, τους φύλακες, τους εργάτες. Αν και έφυγε κάποια στιγμή από τη Μακεδονία, στην παλιά της Εφορεία, της Πέλλας, παρέμεινε πάντα η ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΣ. Έτσι θα τη θυμόμαστε πάντα, με περισσή αγάπη.»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.