Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες από το ΚΑΠΗ Δήμου Σκύδρας με θέμα: «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος»


Στo πλαίσιo του «Εθνικού Πιλοτικού  Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΩΝΗ»  με θέμα για το 2018 «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος» το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες όλο τον μήνα Νοέμβριο, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα τον ομιλιών είχε ως εξής: 

-Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00΄το πρωί  στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας.
-Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα  16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η  Δάφνης.
-Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Πετριάς.
-Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος  Καλής.

Στόχος των ομιλιών ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών για τα είδη νεοπλασίας του πεπτικού συστήματος (στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος), την πρόληψη και την ορθή αντιμετώπιση αυτών.

Την ενημέρωση επίσης των οικογενειών των πασχόντων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και την διενέργεια ιατρικών παρεμβάσεων που μπορούν να περιλαμβάνουν αξιολόγηση του κινδύνου για ύπαρξη προκαρκινικών καταστάσεων (πολύποδες παχέος εντέρου, λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ατροφική γαστρίτιδα και εντερική μεταπλασία, κτλ) μέσω έγκυρων ερωτηματολογίων, αλλά και επί ενδείξεων διενέργεια εξετάσεων που καλύπτονται με συνταγογράφηση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για θέματα υγείας που τον αφορούν  συμμετέχοντας στις δράσεις αυτές.

Οι διοίκηση του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π και ο πρόεδρος του Σουρουτζίδης Στυλιανός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η για την άψογη διοργάνωση των ομιλιών, τον γενικό οικογενειακό ιατρό συνεργαζόμενο με το Κ.Α.Π.Η κ. Νικόλαο Καλαϊτζόγλου, το προσωπικό των προγραμμάτων κοινωνικής μεριμνάς Πετριάς και Καλής καθώς και της κυρίες της Καλής για την φιλοξενία με τα πλούσια εδέσματα που προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους. 
Η ενημέρωση  θεμάτων  υγείας θα είναι συνεχής μέσα από της δομές του Κ.Α.Π.Η και θα αφορούν όλους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…