Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες από το ΚΑΠΗ Δήμου Σκύδρας με θέμα: «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος»



Στo πλαίσιo του «Εθνικού Πιλοτικού  Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΩΝΗ»  με θέμα για το 2018 «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος» το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες όλο τον μήνα Νοέμβριο, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη. Το πρόγραμμα τον ομιλιών είχε ως εξής: 

-Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00΄το πρωί  στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας.
-Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα  16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η  Δάφνης.
-Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Πετριάς.
-Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος  Καλής.

Στόχος των ομιλιών ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών για τα είδη νεοπλασίας του πεπτικού συστήματος (στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος), την πρόληψη και την ορθή αντιμετώπιση αυτών.

Την ενημέρωση επίσης των οικογενειών των πασχόντων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και την διενέργεια ιατρικών παρεμβάσεων που μπορούν να περιλαμβάνουν αξιολόγηση του κινδύνου για ύπαρξη προκαρκινικών καταστάσεων (πολύποδες παχέος εντέρου, λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ατροφική γαστρίτιδα και εντερική μεταπλασία, κτλ) μέσω έγκυρων ερωτηματολογίων, αλλά και επί ενδείξεων διενέργεια εξετάσεων που καλύπτονται με συνταγογράφηση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για θέματα υγείας που τον αφορούν  συμμετέχοντας στις δράσεις αυτές.

Οι διοίκηση του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π και ο πρόεδρος του Σουρουτζίδης Στυλιανός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η για την άψογη διοργάνωση των ομιλιών, τον γενικό οικογενειακό ιατρό συνεργαζόμενο με το Κ.Α.Π.Η κ. Νικόλαο Καλαϊτζόγλου, το προσωπικό των προγραμμάτων κοινωνικής μεριμνάς Πετριάς και Καλής καθώς και της κυρίες της Καλής για την φιλοξενία με τα πλούσια εδέσματα που προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους. 
Η ενημέρωση  θεμάτων  υγείας θα είναι συνεχής μέσα από της δομές του Κ.Α.Π.Η και θα αφορούν όλους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.