Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι επιπλοκές των τατουάζ και τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτές


Τα τατουάζ αποτελούν μία πολύ δημοφιλή πρακτική τα τελευταία χρόνια, η οποία γίνεται όλο και περισσότερο διαδεδομένη. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πετύχει το τατουάζ σας και να είστε σίγουροι για την υγεία σας είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο tattoo artist, ο οποίος θα είστε σίγουροι πως διαθέτει καθαρά εργαλεία και ένα σύγχρονο στούντιο. Θα πρέπει ακόμα το δέρμα σας να έχει απολυμανθεί στη συγκεκριμένη περιοχή πριν και μετά την εφαρμογή του τατουάζ, καθώς και να καλυφθεί στην πορεία με αποστειρωμένη γάζα. Εφόσον έχετε κάνει τα παραπάνω, θα πρέπει να γνωρίζετε και κάποιες επιπλοκές που ενδεχομένως προκύψουν από την εφαρμογή του τατουάζ σας.

Μία από τις πιο πιθανές επιπτώσεις των τατουάζ είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Ιδιαίτερα όσον αφορά στις χρωστικές που περιλαμβάνουν τα χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο, το κόκκινο και το κίτρινο, αυτές ενδέχεται να προκαλέσουν αντίδραση στο δέρμα σας. Η αλλεργία μπορεί να παρατηρηθεί αμέσως μετά την εφαρμογή του τατουάζ ή μετά από αρκετό καιρό.

Κατόπιν της εφαρμογής ενός τατουάζ, διάφορα δερματικά προβλήματα ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτά συνήθως θα τα παρατηρήσετε γύρω από το τατουάζ και πρόκειται για τις συσσωρεύσεις κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος με τα οποία προσπαθεί να απομακρύνει τις χρωστικές. Αυτά είναι τα λεγόμενα κοκκιώματα. Ακόμα, ενδέχεται να παρατηρήσετε και κάποια χηλοειδή, τα οποία είναι δερματικές υπερπλασίες και οφείλονται στην υπερβολική ανάπτυξη ουλώδους ιστού. Μία ακόμα περίπτωση είναι να μεταφερθεί κάποιο νόσημα όπως ηπατίτιδα, τέτανος ή ο ιός ΗΙV εάν δεν έχει απολυμανθεί επαρκώς ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του τατουάζ.

Κάτι το οποίο ίσως δε γνωρίζετε, είναι οι επιπλοκές που μπορεί να έχει το τατουάζ στη μαγνητική τομογραφία. Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά τα οποία έχουν αναφερθεί και σύμφωνα με αυτά, άνθρωποι με τατουάζ ή μόνιμο μακιγιάζ έπαθαν έγκαυμα στο

σημείο αυτό ή εμφάνισαν διόγκωση. Η συνέπεια αυτή οφείλεται πιθανώς στην αλληλεπίδραση που έχουν τα στοιχεία ορισμένων χρωστικών, όπως η μαύρη. Γενικότερα πάντως τα τατουάζ δεν αναφέρονται ως απαγορευτικά εάν πρόκειται να κάνετε μαγνητική τομογραφία.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι οι επιπλοκές σε σχέση με τα τατουάζ είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εμφανίζεται ένα εξάνθημα, μία διόγκωση ή μία μόλυνση, η οποία μπορεί να πάρει από τέσσερις μήνες έως χρόνια προκειμένου να υποχωρήσει. Ακόμα, σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται η μόλυνση να υποχωρήσει μόνη της ή με αντιβιοτικά φάρμακα, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ, ως λύση για την απομάκρυνσή του.

Οπωσδήποτε εάν πρόκειται να προχωρήσετε στην απόκτηση ενός τατουάζ, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, τους κανόνες υγιεινής, καθώς και να συμβουλευθείτε το δερματολόγο σας για οποιαδήποτε επιπλοκή προκύψει.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.