Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Εντάχθηκε ο Δήμος Έδεσσας στην Α΄ κλιματική ζώνη για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, η Υφυπουργός κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα κριτήρια και τους δικαιούχους χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης της νέας περιόδου 2018-2019, βάσει της οποίας ο Δήμος Έδεσσας εντάσσεται στην Α’ Κλιματική Ζώνη στην οποία υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση ανά τ.μ. κατοικίας. 

Η ένταξη του Δήμου Έδεσσας στην Α’ κλιματική Ζώνη είχε ανακοινωθεί στην κ. Τζάκρη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής την 12η Οκτωβρίου του 2018 από την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου που προσήλθε να απαντήσει στην ερώτησή της, εφόσον ο Δήμος Έδεσσας μετά την ψήφιση του Ν. 4555/2018 ορίστηκε πλέον ως ορεινός δήμος, δεδομένου ότι βάσει του άρθρου 3 αυτού  «οι δήμοι των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των Κοινοτήτων τους χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ορίζονται πλέον ως ορεινοί». 


Στην απόφαση, μετά την κατανομή των νομών της Ελληνικής Επικράτειας σε τέσσερις κλιματικές ζώνες, θα προβλέπεται ότι:
Oι Δήμοι που κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 2Β, όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν. 4555/2018, ορίζονται ως «ορεινοί», εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν.
Ορεινοί δήμοι του Ν. 3852/2010 μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν. 4555/2018 σύμφωνα με την οποία μετά το  άρθρο 2Α προστίθεται νέο άρθρο 2Β ορίζονται οι εξής: 
«Ορεινοί δήμοι
Με την επιφύλαξη του άρθρου 209 ως προς την έννοια των ορεινών - μειονεκτικών δήμων, ως ορεινοί δήμοι νοούνται: α) Οι δήμοι που χαρακτηρίζονται ως ορεινοί στην παράγραφο 2 του άρθρου 1 και β) οι δήμοι των οποίων τουλάχιστον το πενήντα τοις εκατό (50%) των κοινοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΠΑΛΙ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΝΤΟΡΚΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστε και ένα ευχαριστώ αχάριστοι Εδεσσαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντόρκα στο κόμμα που είσαι, με σπίρτα δεν μας ζεσταίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΜΜΑ

      Διαγραφή
  4. Δηλαδή κυρία Τζάκρη, το Ριζάρι που ανήκει στον Δήμο Έδεσσας θα είναι στην Α΄Ζώνη, ενώ ο Αρχάγγελος που ανήκει στον Δήμο Αλμωπίας θα είναι στην Β΄Ζώνη; Εάν το καταφέρατε κι αυτό, απλά υποκλίνομαι στην Συριζαίικη λογική σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑ ΤΖΑΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3852/ 2010 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΖΩΝΗ, ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ,
    ΔΛΔ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΗΔΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ Α ΖΩΝΗ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ, ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ, ΣΑΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΜΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,. ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.