Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα Πέλλα: Εκδήλωση - γιορτή για τους «Δότες Μυελού των Οστών», παρουσία του Ομοσπονδιακού προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη (φωτο)


Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία δεκάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 10.00. π.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας, αθλητική πολιτιστική εκδήλωση- γιορτή, με θέμα τους «Δότες αίματος και Μυελού των Οστών». Κεντρικός καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης.
Η Αθλητική-Πολιτιστική εκδήλωση οργανώθηκε  στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με την ευκαιρία της "3ης Εκπαιδευτικής Εθελοντικής Δράσης για Δότες αίματος και Μυελού των Οστών" και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκoύ Προγράμματος ERASMUS+ SPORT.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η αξία της μάθησης στη Σχολική Φυσική Αγωγή , καλλιεργώντας και προβάλλοντας την  Άσκηση, τις Ολυμπιακές και  Αθλητικές Αξίες ως μέσω  προάσπισης  για την Υγεία, (Σωματικής, Ψυχικής, Πνευματικής) την  ποιότητας  ζωής  και την εκεχειρία ως στάση ζωής.
«Ο Εθελοντισμός όπως και ο Αθλητισμός είναι τρόπος Ζωής. Μέσα από τον αθλητισμό ενισχύουμε την αξία της προσπάθειας, της υπευθυνότητας , της τήρησης των κανόνων, κυρίως όμως την αξία της συλλογικότητας. Αξίες ιδιαίτερα πολύτιμες στην εποχή μας. Γι αυτό και έχει τεράστια σημασία να δημιουργήσουμε κουλτούρα εθελοντισμού για την υγεία και προσφοράς  στην νέα γενιά», τονίστηκε χαρακτηριστικά. 


Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν και μίλησαν:

Ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης,  Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας.
Ο εκπρόσωπος της  Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, πατέρας Ιωάννης Σπυρίδης.
Συνάνθρωποί μας μετέτρεψαν την εμπειρία  τους από την μεταμόσχευση μυελού των οστών  και τον αγώνα τους με σοβαρές και απειλητικές για την ζωή τους ασθένειες, σε ένα  μήνυμα ζωής, αλληλεγγύης και αγάπης, σε ένα μάθημα- εκπαίδευση για τη ζωή!
Μίλησαν οι «Ολυμπιονίκες της ζωής»: Βασιλική Παρασκευοπούλου, μεταμοσχευμένη από μη συγγενή δότη, η Γεωργία Πισσιώτη, φοιτήτρια Ιατρικής του Α.Π.Θ.
Αναγνώστηκε επιστολή του Απόστολου Χαριτωνίδη, πρωταθλητή κόσμου στη Δισκοβολία, στους αγώνες μεταμοσχευμένων, κορυφαίος στην Ευρώπη στη σφαίρα στο πρωτάθλημα στίβου για ΑμΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία στήριξαν ο Δήμος Πέλλας, ο σύλλογος  Γονέων του δημοτικού σχολείου και ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Πέλλας, λήφθηκαν  δείγματα από εθελοντές δότες με τη συνδρομή από τον Σύλλογο « Όραμα Ελπίδας».
Παραβρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος Πέλλας Αθανάσιος Επιτροπάκης, ο πατήρ Μάρκος, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Πέλλας, π. Βασίλειος Παρασκευόπουλος, ο πολιτευτής Θωμάς Γιόφκος, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.
npaedk
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.