Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταύρος Καλαφάτης από τα Γιαννιτσά: Εκλογές το συντομότερο για να αποτρέψουμε την κύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας (φωτο)


«Οι εθνικές εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Και εμείς τις θέλουμε το ταχύτερο δυνατό…. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να είναι βέβαιο πως θα αποτρέψουμε την κύρωση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στα Γιαννιτσά. Και πρόσθεσε ότι «οι Μακεδόνες ενώνουμε τη φωνή μας στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ζητούμε εκλογές αύριο το πρωί. Πριν βρει την Πατρίδα μας κι άλλο κακό». 

Μίλησε για «την άρνησή του Ζόραν Ζάεφ να αλλάξει το άρθρο 36 του Συντάγματός τους που μιλά για δήθεν «μακεδονικό» λαό. Ακούσατε τις πρόσφατες δηλώσεις του για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα. Υποστήριξε ξεκάθαρα πως, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορούν να διδάσκονται στην ΧΩΡΑ μας  τη δήθεν «μακεδονική» γλώσσα. Αναγκάστηκε, βέβαια, να μασήσει τώρα τα λόγια του. Το έκανε γιατί χρειάζεται το δικό μας «ναι»  για να μπει στο ΝΑΤΟ.Και ρωτούμε:  Εάν σήμερα ο ίδιος κάνει αυτά που κάνει και λέει αυτά που λέει, τί θα λέει και τί κάνει αύριο που θα μπει στο ΝΑΤΟ και δεν θα χρειάζεται την ψήφο μας;».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δέχτηκε να ονομάζονται οι γείτονές μας «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα». Δέχτηκε να μην ισχύει η συμφωνία erga omnes. Δέχτηκε να μπουν τα ελληνικά προϊόντα με μακεδονική επωνυμία στην κρίση διεθνούς ομάδας. Δέχτηκε την αξίωση των Σκοπίων να αποκτήσουν δικαιώματα στην ελληνική ΑΟΖ. Δέχτηκε ακόμη να ελεγχθούν τα βιβλία μας από κοινή επιτροπή για δήθεν αλυτρωτικές αναφορές. Αποδέχθηκε τις αξιώσεις των Σκοπιανών και εξαιρεί από διδακτέα ύλη κεφάλαια για τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονικό Αγώνα. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η ερμηνεία της Συμφωνίας. Είναι η ίδια  η Συμφωνία των Πρεσπών.  Είναι το τέρας αυτό της λίμνης, που, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει, αλλά απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού. Είναι ο συνδυασμός της σύνθετης ονομασίας με την αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Είναι το παγκοσμίως μοναδικό παράδοξο αλλιώτικα να ονομάζεται το κράτος και αλλιώτικα οι πολίτες του». Και τόνισε ότι «η Συμφωνία αυτή δεν κυρώνεται, ώστε να υπάρξει νέα διαπραγμάτευση από την αρχή. Δεν τη δεχόμαστε, λοιπόν, και δεν πρόκειται να την κυρώσουμε ποτέ. Ούτε σήμερα ως Αντιπολίτευση, ούτε αύριο ως κυβέρνηση του τόπου. Θα το πω όπως το είπε ο Κώστας Καραμανλής: “Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται και δεν ξαναγράφεται”. Θα το πω και όπως το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη”»


Τόνισε ότι στην κυβέρνηση «έφτασαν στο σημείο, ανεύθυνα και αναίσχυντα, να χαρακτηρίζουν εθνικιστές όσους διαδηλώνουν για τη Μακεδονία.  Ταυτίζουν τη Χρυσή Αυγή με την Εκκλησία», τόνισε και πρόσθεσε «Είναι θλιβερό ότι στην εθνομηδενιστική πρεμούρα τους δεν δίστασαν να στοχοποιήσουν ακόμη και την πίστη των Ελλήνων. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξε πως θα αλλάξουν το άρθρο 3 του Συντάγματος και θα επιβάλουν θρησκευτική ουδετερότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η θρησκευτική ελευθερία κατοχυρώνεται ρητά στο Σύνταγμά μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά τέτοια τροποποίηση. Και βέβαια δεν πρόκειται να δεχτούμε την απάτη που πάει να στήσει σε βάρος των ιερέων, για να εξαπατά τους πολίτες υποσχόμενος 10 χιλιάδες νέους διορισμούς στο Δημόσιο. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφήσει τέτοιο νόμο, η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τον καταργήσει». Και σημείωσε με έμφαση: «Ας το καταλάβουν επιτέλους καλά. Ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός πηγαίνουν μαζί.»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι «πολώνουν και κατηγορούν άλλους για πόλωση. Έκαναν δόγμα τους το λαϊκισμό και  προσπαθούν να ξεπλυθούν, μιλώντας για λαϊκιστές. Διχάζουν και καταγγέλλουν άλλους για διχασμό». Ο Στ. Καλαφάτης κατέληξε λέγοντας ότι για τη ΝΔ «γνώμονας είναι η ενότητα, αλλά και η κοινωνική συνοχή των Ελλήνων. Αγκαλιάζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Απορρίπτουμε τα άκρα και τις ακρότητες, την πόλωση και το φανατισμό. Αντιστεκόμαστε στις πρακτικές της μισαλλοδοξίας. Αφορίζουμε την κατάρα του διχασμού, που μόνο εθνικές καταστροφές επιφυλάσσει. ΟΙ Έλληνες περάσαμε πολλές φορές ανάμεσα σε συμπληγάδες. Διχασμένοι θρηνούσαμε χαμένες πατρίδες. Ενωμένοι τα καταφέρναμε πάντα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα.»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Οι νέοι στην τοπική αυτοδιοίκηση !!! Τι έχετε να πείτε γιαυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΚΑΡΑΦΑΤΗ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;
    O ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ.
    ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.
    Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Καλαφάτη τι λες; η απεσταλμένη του Κούλη η Σπυράκη στις καφετέριες δεν παρακαλούσε τον Ζάεφ να μην κάνει τώρα την συμφωνία αλλά όταν έλθετε εσείς στην κυβέρνηση για να το εμφανίσετε σαν μεγάλη εθνική επιτυχία; μας δουλεύεις χοντρά; άντε, άντε...
    Τον μόνο ρόλο που παίζετε με τα μίση και τους εθνικισμούς είναι να σπρώχνετε κόσμο στους φασίστες, τον λάκκο σας σκάβετε.. αλλά είστε και πολύ επικίνδυνοι πλέον πάνω στην απελπισία σας που πάλι στην Β' Εθνική θα είστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήσουν μαζί με την Σπυράκη και ακουσες τι είπε και είδες τι έγινε??
      Γιατί δεν βγήκε κάτι τέτοιο προς τα έξω.
      Το ποιος σπρώχνει τον κόσμο στους ακραίους φαίνεται, όταν εσείς περιθαλπετε με πατρική αγάπη τα αριστερά άπλυτα ,δεν θέλει και πολύ ο κόσμος να παει στο άλλο άκρο, αρα για πια σπεκουλα μιλάτε??
      Α και που σαι.
      # είμαι και εγώ σερβιτόρος αλλά δεν διορίστηκα

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημά σου είναι σοβαρό, πρέπει να το κοιτάξεις.......

      Διαγραφή
    3. Οι μισοί σερβιτόροι είναι πτυχιούχοι,o συγκεκριμένος είναι καθηγητής ΜE

      Διαγραφή
    4. Μπράβο το βρήκες.
      Όντως έχω,το να μιλάς σε στόκους προσπαθώντας να τους κάνεις να καταλάβουν είναι πρόβλημα

      Διαγραφή
    5. Αλλά δεν διορίζονται όλοι οι πτυχιούχοι σερβιτόροι.
      Ρώτα και εμένα.
      Δηλαδή επειδή όλως τυχαίως επειδή είναι κουμπάρος του παπά, ανελίχθηκε τόσο γρήγορα?
      Όχι δεν το νομίζω.
      Με την αξία και το πτυχίο του έγιναν ολα.
      Όπως με τον καρανικα .
      Ξέρεις τι χρήσιμες συμβουλές δίνει στον Αλέξη σαν σύμβουλος του ?
      Ξερεις φαντάζομαι οτι ο καρανικας είναι και στην επιτροπή αδειοδότησης για την φαρμακευτική - και καλά - κάνναβη?
      Δηλαδή δεν σας πειράζουν αυτά και σας πείραξε που ο εν λόγω ηταν πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας.
      Ποιο μπετοβλακας πεθαίνεις δηλαδή

      Διαγραφή
  4. Η ΟΝΝΕΔ έκανε εκδήλωση, 10 άτομα κάτω των 35 δεν ύπηρχαν στην αίθουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τον Πάοκ στην πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελείωσα το λύκειο το 1980 και για τον Παύλο Μελά δεν έκανα ποτέ μαθημα,τώρα θα το κόψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ κοροιδία πέφτει από τη Νέα Δημοκρατία, ξέχασαν τι έλεγαν ο Καραμανλής και η Ντόρα; Χίλιες φορές καλύτερος ο Κώστας Καραμανλής. Τον Κούλη τον χορεύει όπως θέλει ο Άδωνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.