Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανάρτηση Κτηματογράφησης στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας- «Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων σε προκαποδιστριακούς ΟΤΑ των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.
Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου.
Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.
Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης/ ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, παράγονται τα τελικά κτηματολογικά στοιχεία, οι Αρχικές Εγγραφές του Κτηματολογίου, και ξεκινά να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο, στη συγκεκριμένη περιοχή, στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης

Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία της Ανάρτησης, είτε με τη χρήση των κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιεί στις εφαρμογές taxisnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισάγει επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει τους κωδικούς taxisnet θα δει όλα τα ακίνητα των περιοχών που βρίσκονται σε ανάρτηση και έχουν συνδεθεί με το ΑΦΜ του.
Ηλεκτρονικά, επίσης, υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.
Αναλυτικά οι ΟΤΑ που πραγματοποιείται η ανάρτηση είναι:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
1.  Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
Για τους προ Καποδιστριακούς Ο.Τ.Α.:
ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΑΓΡΟΣΥΚΕΑΣ, ΑΘΥΡΩΝ, ΑΚΡΟΛΙΜΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ, ΑΞΟΥ, ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ, ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ, ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΔΑΦΝΗΣ (ΤΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ), ΔΡΟΣΕΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ, ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ, ΚΑΡΥΩΤΙΣΣΗΣ, ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΛΑΚΚΑΣ, ΛΙΠΑΡΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ, ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ, ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΗΣ, ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ, ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ, ΠΕΛΛΗΣ, ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ, ΡΑΧΩΝΑΣ, ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ (ΓΥΨΟΧΩΡΙΟΥ)
 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Γιαννιτσά: Δ. Μ. Παπαδοπούλου & Παπαϊωάννου, ΤΚ 58100
Τηλέφωνο: 23820-83333
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα έως  Παρασκευή 8:30 με 15:30

Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
Για τους προ Καποδιστριακούς Ο.Τ.Α.:
ΑΝΥΔΡΟΥ, ΑΡΣΕΝΙΟΥ, ΆΣΠΡΟΥ, ΔΑΦΝΗΣ (ΤΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ), ΚΑΛΗΣ, ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΡΑΝΕΑΣ, ΜΑΝΔΑΛΟΥ, ΠΕΤΡΑΙΑΣ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΣΚΥΔΡΑΣ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Σκύδρα: Αργυρουπόλεως 14-16, ΤΚ 58500
Τηλέφωνο: : 23810-52300
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα έως Παρασκευή 8:30 με 15:30
Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 17η Δεκεμβρίου 2018.
Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.
Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 3η Ιανουαρίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.