Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενισχύσεις de minimis 10,2 εκατ. ευρώ στους ροδακινοπαραγωγούς



Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 10,2 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση με βουλευτές.

Επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι εξαντλήθηκε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε το συνολικό ποσό να διαμορφωθεί στα 10,2 εκατ. ευρώ, το οποίο δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 μετά από επίμονες προσπάθειες της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ενισχυθούν οι καλλιεργητές που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουνίου. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε περίπου 12.500 παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κ.ΣΗΦΑΚΗ ΚΑΙ Κ. ΤΖΑΚΡΗ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΕΞΩ ΤΑ ΣΥΜΠΥΡΥΝΑ. ΕΞΑΛΟΥ ΤΑ ΣΥΓΚΟΜΙΣΑΜΕ ΠΡΙΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη12 Δεκεμβρίου 2018 στις 4:24 μ.μ.

      Η κυβέρνηση για δεύτερη χρονιά καταβάλει de minimis στα ροδάκινα συνολικού ποσού 19.000.000,00 € για τις ζημιές 2017 και 2018. Η καταβολή 10,2 εκατ € θα γίνει ως το τέλος του έτους.
      Στην σημερινή σύσκεψη με τον Υπουργό αποφασίστηκε για τα συμπύρηνα ροδάκινα να ελεγχθούν στοιχεία ( τιμολόγια κλπ) , με το νέο έτος, που να αποδεικνύουν την απώλεια εισοδήματος ( λόγω βροχοπτώσεων 2018)και να εξεταστεί η δυνατότητα αποζημίωσης.
      Η καταβολή του de minimis μέχρι το τέλος του έτους ( 100€/50€ στα ροδάκινα, 120€/60€ στα νεκταρίνια), η καταβολή του 10% των αποζημιώσεων του 2017 σε λίγες ημέρες, η καταβολή του 30% του ΟΣΔΕ στις 19 Δεκεμβρίου και των εξισωτικών αποζημιώσεων ως το τέλος του έτους είναι βέβαιο ότι θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των αγροτών και της Πέλλας

      Διαγραφή
    2. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΗΡΗΝΑ ΜΕΣΑ.ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΞΟΦΛΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  2. Θα μας πείτε εκεί από το γραφείο του συφακη ποιες ποικιλίες είναι μέσα τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δοθουν σημερα η αυριο απο το Υπουργειο στην Διεπαγγελματικη που θα ανακοινωσει τις ποικιλιες των 2 κατηγοριων αποζημιωσης

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στον ελγα που έβγαλε τα συμπηρυνα, μοναδική ποικιλία που έπαθε ζημιά ειναι η rouagil gloria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ<> ,ΕΛΕΧΘΗΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΥΡΗΝΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!! ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑ....... ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα επιτραπεζια και νεκταρινια ελεχθησαν απο τον ΕΛΓΑ τα στοιχεια. Τα συμπυρηνα ο ΕΛΓΑ ( παροτι προταθηκαν) δεν τα ενεκρινε.
      Οι βουλευτες εξασφαλισαν δεσμευση οτι εφοσον προσκομιστουν στοιχεια που να αποδεικνυουν απωλεια εισοδηματος απο βροχοπτωσεις θα παρουν και τα συμπυρηνα, τι δεν καταλαβαινεις;

      Διαγραφή
  5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 5:45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σηφάκη αν διαιρέσεις το 10200000 με το 12500 800 ευρώ ο κάθε παραγωγός , αίσχος, θα εισπράξεις 12500 με τις οικογένειές μας, μούντζες, θα σπάσει ο πάτος της κάλπης από τις βρισιές και απο μουνζες. πάτε καλά ρε έχασα 50 στρέμματα από την βροχή και θα μου δώσεις 800 ευρω . καλά καλά θα τα πούμε στο παραβάν και στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 6:30 ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΦΟ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ. .ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν οι προτασεις που παλευαν διεπαγγελματικη και βουλευτες.Αν ηξερες κατι απο πολιτικη ισως θα καταλαβαινες γιατι γινονται κςποια πραγματα. Αλλοι ελεγαν θς ειναι μεσα ακομη και τα Εβερτ και τα Ανδρος

      Διαγραφή
  8. Μόνο τα Γκλόρια είχαν πρόβλημα αλλά μάθατε ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΑ ΓΚΛΟΡΙΑ.......
    ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΗΡΥΝΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΑΖΟΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ,ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ι ΙΔΙΟΙ!
    ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ!
    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ,ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΤΙ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΟΥΜΕ!
    ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΛΟΙΠΟΝ!
    ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ!
    ΜΑ ΕΙΠΑΝ"ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ",ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ Η ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
    ΜΟΝΟ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΗΝ ΤΑΙΖΕΤΑΙ!
    ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!
    Α!
    ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ?
    ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 1750 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.