Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H ημερίδα για τους πρόσφυγες της ΔΔΕ Πέλλας (φωτο)

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος  ERASMUS+ KA1 με αριθμό σύμβασης 2017-1-ELO1KA101-035578 και τίτλο «Μαθήματα για μετανάστες. Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και στη μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών» και της υποστήριξης των εκπαιδευτικών σε θέματα ένταξης μαθητών-προσφύγων, διοργάνωσε με επιτυχία ημερίδα την Τρίτη 4/12/2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας. 

Στην ημερίδα που είχε τίτλο «Μαθητές-Πρόσφυγες: Υποδοχή και Αποδοχή» έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1 και διάχυση των αποτελεσμάτων του, γνωστοποιήθηκαν τρόποι αλληλεπίδρασης των προσφύγων με τις τοπικές κοινωνίες και έγιναν κατανοητές προσεγγίσεις και πρακτικές της εκπαίδευσης των μαθητών-προσφύγων σε επίπεδο περιφερειακών διευθύνσεων και σχολικών μονάδων. 
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Μητροπολίτη, του Στρατηγού-Διοικητή της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Έδεσσας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τον μπουφέ επιμελήθηκαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Έδεσσας.  

Θα ακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια, που θα οργανώσει η ΔΔΕ Πέλλας σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν και θα υποστηρίξουν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA1 στο Ελσίνκι, με τίτλο «Migrants’ course: Let’s use ICT in teaching & learning of Newly-Arrived Migrants». Στα εργαστήρια θα γίνει παρουσίαση των ψηφιακών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία και στη μάθηση.
impro
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…