Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Tουρισμός και Μακεδονία κυριάρχησαν στα εγκαίνια του Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας (βίντεο)


Η ανάπτυξη του τουρισμού και η Ελληνικότητα της Μακεδονίας τα μηνύματα στα εγκαίνια του Κέντρου Επισκεπτών Πέλλας

Την έμπρακτη βούληση για την τουριστική ανάπτυξη της Πέλλας αλλά και ηχηρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλαν χθες από την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Πέλλα, κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Επισκεπτών, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα εγκαίνια του Κέντρου, που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκαν από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και παραβρέθηκε πλήθος πολιτών, τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέλλας τα εγκαίνια αυτού του «σεμνού», όπως το χαρακτήρισε, Κέντρου είναι η διαπίστωση του οράματος για την ανάπτυξη της Πέλλας, αυτού που υπήρξε πριν από μας αλλά και θα συνεχιστεί από τις επόμενες γενιές. «Εδώ βρισκόμαστε στο κέντρο της, της αρχαίας και της σύγχρονης ιστορίας», τόνισε.

«Το Κέντρο Επισκεπτών Πέλλας που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι μέρος της προσπάθειάς μας να αναδείξουμε έναν τουριστικό τόπο που μπορεί να είναι σεμνός αλλά ανταποκρίνεται με ουσιαστική και ιστορική ακρίβεια στην ιστορική και πολιτιστική διάσταση του ονόματός του», σημείωσε ο κ. Στάμκος προσθέτοντας: «Οικοδομούμε βήμα βήμα την Πέλλα του επισκέπτη δίνοντας μια πλήρη τουριστική πρόταση που θα δομείται γύρω από την ελληνικότητα και την ιστορικότητα της Πέλλας και της Μακεδονίας».


Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο Δήμαρχος Πέλλας, μεταξύ άλλων, είπε πως η ιστορία γράφεται ενώ εμείς τσακωνόμαστε για το ποιος είναι πιο πολύ πατριώτης, ο πιο τίμιος, ο πιο φίλος του λαού. Παράλληλα, χαρακτήρισε «κατάπτυστη και άθλια» τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση, καθώς, όπως υπογράμμισε, «μέσα από αυτή αναγνωρίζουμε Μακεδονική Εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς γείτονές μας. Είναι λάθος είναι ψέμα είναι ανιστόρητη βλακεία», κατέληξε.
Τέλος, ευχαρίστησε, όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην οργάνωση του Κέντρου, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πέλλας, Βασίλη Στεργιούλα, την αρχαιολόγο του Δήμου, Μαρία Τριανταφυλλίδου, τον εθελοντή Γιώργο Χρυσοστομάκη και όλους τους υπαλλήλους που κατέθεσαν την αγωνία τους στην οργάνωση αυτού του Κέντρου.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελισάβετ Τσιγαρίδα, μίλησε για το δίκτυο ενημέρωσης που στήθηκε στην Πέλλα, όπου ο επισκέπτης θα ενημερώνεται στο Κέντρο και μετά θα συνεχίζει την περιήγησή του στον Αρχαιολογικό χώρο, στο Μουσείο και -όταν αυτό είναι έτοιμο- στο Ανάκτορο του Μ. Αλεξάνδρου. Σχετικά με την γλώσσα τόνισε ότι η Μακεδονική γλώσσα είναι η Ελληνική γλώσσα και αυτό αποδεικνύεται στο μουσείο της Πέλλας, από τις επιγραφές που υπάρχουν εκεί.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «σημαντική δομή» το Κέντρο Επισκεπτών Πέλλας, που θα βοηθήσει τους επισκέπτες να γνωρίσουν ακόμη περισσότερο και ακόμη καλύτερα την Μακεδονία, την ιστορική της αλήθεια, τα ιστορικά γεγονότα, τα μοναδικά της μνημεία, αλλά και το απίθανο τοπίο και τις πόλεις της.
«Στην Περιφέρειά μας συνδυάζουμε τον τουρισμό, με τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα, την γαστρονομία, τα προϊόντα μας, την Μακεδονική κουζίνα και δίνουμε έτσι τουρισμό για 365 μέρες το χρόνο», είπε.
Σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας έκλεισε με ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας: «Κε Τσίπρα δεν είμαστε "Μακεδόνες του ελληνικού κομματιού της Μακεδονίας" όπως είπατε στη Βουλή, οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, δεν υπάρχουν άλλοι Μακεδόνες, η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Επισκεπτών Πέλλας έχει στόχο την παροχή τουριστικής πληροφορίας προκειμένου ο ταξιδιώτης να οργανώνει την περιήγηση του στην Πέλλα και την ευρύτερη περιοχή του δήμου.
Να αποτελέσει μια φιλόξενη είσοδο που θα κατευθύνει σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος και διαδρομές.
Οι αρχαιότητες, οι μεταβυζαντινές εκκλησίες της Πέλλας, η μνήμη της λίμνης, ο κάμπος και οι άλλες θέσεις αφηγούνται ιστορίες και μπορούν να προτείνουν μία σύγχρονη περιήγηση και τουριστική εμπειρία.

Δείτε τις εικόνες από τα εγκαίνια μέσα από την κάμερα της ΗΕ karatzova.com:

egkkentrouepi
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.