Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

X. Παπαδόπουλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα


Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Χρόνια Πολλά. Στην Παλαιά Διαθήκη λέει ο λόγος του Θεού :«Μη δώς ετέρω την δόξαν σου, και τα συμφέροντά σοι έθνει αλλοτρίω» (Βαρούχ Δ΄3). Δηλαδή προστάζει ο Θεός το κράτος του Ισραήλ να μη δώσει την δόξα του σε άλλο κράτος και να μην εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλου έθνους βλάπτοντας τα δικά του συμφέροντα. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί παραχωρεί το όνομα μιας δοξασμένης περιφέρειας της Ελλάδας, της Μακεδονίας, στο κράτος των Σκοπίων. Όλος ο κόσμος όμως έχει συνδέσει το όνομα Μακεδονία με τον πολιτισμό που μετάδωσε παντού ο Μέγας Αλέξανδρος κι έτσι η δόξα αυτή παραδίδεται στο κράτος των Σκοπίων. 
Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί κάμνει το επιστημονικώς απαράδεκτο να δίνει το ίδιο όνομα σε δυο διαφορετικούς λαούς και έτσι προκαλεί παγκόσμια σύγχυση από την οποία φυσικά κερδισμένο θα βγει το κράτος Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα θα ζημιωθεί. Εσείς στα κράτη του κόσμου ξέρετε και τις περιφέρειές τους ;

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί ενώ είναι Συμφωνία με ένα κράτος που εδώ και 70 χρόνια προπαγανδίζει σε όλο τον κόσμο ότι η ιστορία του και η πολιτιστική κληρονομιά του είναι η αρχαία Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή με ένα κράτος που έχει παραχαράξει την ιστορία, δεν ξεκαθαρίζει η Συμφωνία ότι αυτή η ιστορία και η κληρονομιά είναι της Ελληνικής Μακεδονίας. Λένε μερικοί ότι μέσα στη Συμφωνία αποδέχονται ότι είναι Σλάβοι και ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία. Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν αποδέχονται. Ούτε μια φορά δεν υπάρχει μέσα στη Συμφωνία η φράση «αρχαία Ελληνική Μακεδονία».

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί έγινε χωρίς να κερδίσει τίποτα η Ελλάδα. Το κράτος των Σκοπίων πήρε το όνομα Μακεδονία, πήρε ταυτότητα, γλώσσα, η Ελλάδα τι πήρε ; Την υπόσχεσή τους ότι θα σταματήσουν να μας κλέβουν ; Θέλετε σε όσους σας κλέβουν να τους χαρίσετε ένα μέρος από την περιουσία σας για να υποσχεθούν ότι δεν θα σας κλέψουν άλλη φορά ;

Η Συμφωνία των Πρεσπών βλάπτει την Ελλάδα γιατί προήλθε από πιέσεις για να συμφωνήσουμε σε σωρεία ιστορικών λαθών όπως «μακεδονικής» γλώσσας (όποιος δεν πείθεται ας ακούσει τι λένε οι Βούλγαροι). Έτσι δημιουργείται κακό προηγούμενο και ήδη πιέζουν και για μακεδονική μειονότητα. Και γιατί να μην αρχίσουν να πιέζουν και οι Αλβανοί και οι Τούρκοι για Ήπειρο και Θράκη όταν βλέπουν πόσο υποχωρητικοί είμαστε ; Να γιατί αυτή η Συμφωνία θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον για την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής Μακεδονίας (και όχι μόνο). 

«Το διαμαντένιο στέμμα σου για βάλε στο κεφάλι, για να φανεί η δόξα σου Μακεδονία πάλι». Ας θυμού-νται οι πολιτικοί την εντολή του Θεού «Μη δώς ετέρω την δόξαν σου, και τα συμφέροντά σοι έθνει αλλο-τρίω», γιατί εξωτερική πολιτική δεν σημαίνει ξεπούλημα των περιφερειών της Ελλάδας. Μου περνάει η σκέψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για την Ελλάδα όσο και να αγωνίζονται να την βλάψουν οι εχθροί της, όχι γιατί το αξίζουμε οι Έλληνες, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είμαστε κοντά στον Χριστό όπως ήταν οι πρόγονοί μας, αλλά επειδή οι εχθροί μας είναι χειρότεροι. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Άσε μας ρε παντογνώστη, αν εσύ θέλεις να μείνει στην σημαία τους το αστέρι της Βεργίνας, να εξακολουθήσουν να έχουν το όνομα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να λένε ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου και όχι Σλάβοι ( όπως λέει η συμφωνία) εμείς δεν θέλουμε, σουπερπατριώτη ε σουπερπατριώτη της δεκάρας.. Όσο για εθνότητα μόνοι τους έβαλαν στο σύνταγμα τους ότι δεν καθορίζεται εθνότητα με την συμφωνία ( οι Αλβανοί κλπ γάρ)εσύ σώνει και καλά να λες τα αντίθετα; αντε, μέρες που είναι, φάε κανένα κουραμπιεδάκι και άσε την σκοταδιστική κατήχηση... άντε πιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΜΕΙΝΑΜΕ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ.''ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ,ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΠΟ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ''

      Διαγραφή
    2. Σε ποια σελίδα λέει η συμφωνία οτι ειναι Σλάβοι ; Μήπως επειδή λέει το άρθρο 7(4) οτι η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών νομίζεις οτι σημαίνει οτι ειναι Σλάβοι; Μήπως επειδή τα ισπανικά ανήκουν στην ομάδα των Λατινικών γλωσσών σημαίνει οτι οι Ισπανοί ειναι Ιταλοί ;

      Διαγραφή
  2. Ο κ. Παπαδόπουλος προτείνει η εξωτερική πολιτική να γίνεται σύμφωνα με την παλαιά διαθήκη. Και τι συμβαίνει όταν στην ίδια πιστεύουν και οι αντίπαλοι σου; Λυπάμαι αλλά από τις πολλές αναγνώσεις που έχει η αγία γραφή ο κ. Παπαδόπουλος προτιμά την πιο ρατσιστικη φανατικη και ακραία.. και για να καταλαβουν και οι αδαείς τι εννοώ.. λέει στο κατα Λουκά (ΚΕΦ.Στ στ27_28) αγαπάτε τους εχθρούς σας.αγαθοποιειτε εκεινους οίτινες σας μισουσιν..κλπ και στο ΙΘ 27 πλην τους εχθρούς εκείνους οίτινες δεν με ηθελησαν να βασιλευσω επ αυτούς φέρετε εδω, και κατασφαξατε έμπροσθεν μου..δηλ οτι να ναι ..και συγχωρέστε και κατασφαξτε.. λυπάμαι κ.παπαδοπουλε που ειστε τόσο μικροψυχος "χριστιανός"..καλυ καλύ κ.παπαδοπουλε να αρθογραφουσατε με το κατά Ματθαίον κεφάλαιο. Ε,9 που λελέ"Μακάριοι οι ειρηνοποιει, διότι αυτοί θέλουσι ονομασθη υιοί του Θεού.."αυτό το εχουν υποψη τους οι 22 μητροπολιτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι΄αυτό τον λόγο οι Προτεστάντες που ερμηνεύουν την Αγία Γραφή με το μυαλό τους έχουν χιλιάδες ερμηνείες. Για να ερμηνεύσει κανείς σωστά τα ιερά Βιβλία πρέπει να έχει τις ίδιες εμπειρίες μ΄αυτούς που τά έγραψαν και αυτοί ειναι οι Πατέρες της Εκκλησίας. Αυτών την ερμηνεία και μόνο έχουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

      Διαγραφή
  3. Κουράστηκα την επόμενη φορά θα βρίσκω.δέκα φορες το ίδιο θέμα φτανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε υπομονή, όταν ξεπουλήσουν την Μακεδονία θα μας απαγορεύουν να γράφουμε γι΄αυτό το θέμα.

      Διαγραφή
  4. Ποιος ρε αδαείς Έλληνες θα μιλάει για την ελληνική Μακεδονία αν ονομασθούν τα σκόπια έτσι. Πουλάτε ρε την ψυχή σας στο......... για να ικανοποιήσετε τον ωχαδερφισμό σας και την καλοπέραση του καναπέ σας! Δεν αισθάνεστε ρε άνθρωποι με ελαφριά την εθνική συνείδηση ότι κινδυνεύετε, ότι ο κίνδυνος να πιαστείτε αιχμάλωτοι του ανόητου εφησυχασμού σας, σε κάθε εχθρική επιβουλή είναι παρών; Τι θα μου γράψετε ρε τώρα από κάτω ότι είμαι φασίστας; Όχι ρε κατακαημένοι δεν είμαι τέτοιος; Αλλά λυπάμαι που Έλληνες σκέφτονται έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημοκρατία της Μακεδονίας επί Σαμαρά που δεν του άρεσε το Σλαβομακεδονια και εριξε το Μητσοτάκη...Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονιας επί Τσίπρα..δυστυχώς το χωρις Μακεδονία δεν υπάρχει.. όλα τα άλλα είναι λογια του αέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ΄αυτό να καταλάβετε πόσο ανίκανοι ειναι οι πολιτικοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον σφετερισμό της Μακεδονίας.Τόσους ικανούς Έλληνες ιστορικούς θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν και δεν έκαναν τίποτα.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.