Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεν τρομοκρατούμαστε, το μήνυμα βουλευτών που είδαν το πρόσωπό τους στις αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών


Δεν τρομοκρατούμαστε, το μήνυμα βουλευτών που είδαν το πρόσωπό τους στις αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους πρακτικές, στέλνουν, με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», βουλευτές που είδαν το πρόσωπό τους στις αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και το σύνθημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;», οι οποίες κυκλοφορούν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι Έλληνες βουλευτές δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Β' Θεσσαλονίκης) Σωκράτης Φάμελλος, υπογραμμίζοντας πως «προσπάθειες που συνδέονται με "μαύρες σελίδες" της ελληνικής ιστορίας δεν θα μας πτοήσουν».
«"Μαύρα εργαλεία" και "μαύρες μέθοδοι" που κάποιοι απεργάζονται και δυστυχώς υποστηρίζουν, ο ελληνικός λαός τα έχει κλείσει στο παρελθόν, δεν θα επιστρέψουν στην πολιτική ζωή, δεν μας επηρεάζουν, είναι απολύτως καταδικαστέα», ανέφερε ο κ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο FM».


Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο επηρεασμού κάποιων που δέχονται αυτές τις απειλές, ο κ. Φάμελλος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι απεναντίας σε πάρα πολλούς θα ενισχυθεί το δημοκρατικό τους φρόνημα και θα μείνουν αταλάντευτοι στις επιλογές που έχουν κάνει για το συμφέρον των πολιτών [...] «Θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αυτές οι προσπάθειες τρομοκράτησης. Μας δυναμώνουν πολύ περισσότερο να κάνουμε το καθήκον μας», υπογράμμισε.
Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «απολύτως κατακριτέες» και «αήθεις» τις ενέργειες αυτές τρομοκράτησης των βουλευτών «και μάλιστα σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τόσα χρόνια αμφισβητούνταν η ελληνικότητα της Μακεδονίας και τώρα το παίρνουμε πίσω, παίρνουμε πίσω το όνομα διότι οι γείτονες αλλάζουν το συνταγματικό τους όνομα και το Σύνταγμα και δεν διεκδικούν πλέον ούτε εδάφη, ούτε πληθυσμό, ούτε την ιστορία μας και πάνω απ' όλα ποιος πραγματικά πρόδωσε και ποιος νοιάζεται για τη Μακεδονία μπορεί να το δουν οι Θεσσαλονικείς βλέποντας τα Τέμπη που έχουν ανοίξει, το σιδηρόδρομο που έχει ηλεκτροκινηθεί, το μετρό το οποίο τελειώνει, τον φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου, το πάρκο Κόδρα, το πάρκο Παύλου Μελά, την ανάπλαση της Έκθεσης, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το φυσικό αέριο σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης». 
«Όλα αυτά», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, «είναι αποδείξεις ότι τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση που νοιάζεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».

Αλ. Τριανταφυλλίδης: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι βαθύτατα πολιτικό»

Για «"λογικές" φαρ ουέστ "wanted"» έκανε λόγο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Α' Θεσσαλονίκης), Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM». «Αυτές οι λογικές ουσιαστικά προσδιορίζουν και το πλαίσιο, που  πλέον δεν αφορά μόνο το εθνικό θέμα, έχει να κάνει με τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε «το σύνολο του προοδευτικού, δημοκρατικού κόσμου της Μακεδονίας να αντισταθούν σ' αυτές τις φασίζουσες πρακτικές του πολιτικού υποκόσμου που δεν λένε το όνομά τους, που προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη δικαιολογημένη ευαισθησία που νιώθει ο κάθε πολίτης, ο οποίος δεν έχει ακόμα επαρκώς ενημερωθεί για τη συμφωνία και που όταν έρθει και η ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια, τότε θα καταλάβει».
Το θέμα «δεν είναι δικό μας προσωπικό, είναι βαθύτατα πολιτικό», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλίδης και αναρωτήθηκε αν αυτοί που αντιδρούν θέλουν «να γυρίσουμε στο νέτο-σκέτο Μακεδονία», αν «θέλουν να ρίξουμε τη γειτονική χώρα στις αγκαλιές της Αλβανίας και της Τουρκίας» και «γιατί αυτές οι αντιδράσεις και τα συλλαλητήρια δεν υπήρξαν το 2007 και αργότερα όταν ήταν δεδομένη η εθνική θέση».
«Δεκάρα δεν δίνουν για τη Μακεδονία. Το πρόβλημά τους είναι να πέσει ο Τσίπρας και να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα να διαχειριστούν αυτοί την "καυτή πατάτα"», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Κ. Ιγγλέζη: «Δεν αρμόζει στο επίπεδο της δημοκρατίας μας να επιστρέφουμε στις εποχές των Γκοτζαμάνηδων»

«Δεν αρμόζει στο επίπεδο της δημοκρατίας μας, στο σημείο που έχει φτάσει σήμερα, να επιστρέφουμε πίσω σε εποχές που υπήρχαν πογκρόμ, που υπήρχαν άνθρωποι που στοχοποιούνταν για τις απόψεις, τις ιδέες τους, στις εποχές των Γκοτζαμάνηδων», υπογράμμισε, από την πλευρά της, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Χαλκιδικής) Κατερίνα Ιγγλέζη, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».
«Είναι αδύνατον να γυρίσουμε πίσω, είναι πολλά χρόνια για να γυρίσουμε πίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας τρομοκρατήσουν, να μας κάνουν να αλλάξουμε άποψη. Αριστεροί δεν τρομοκρατήθηκαν σε πολύ πιο δύσκολα χρόνια, όχι σήμερα. Νομίζω ήμουν πολύ ξεκάθαρη και εχθές στη Βουλή, είμαι πολύ περήφανη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα την ψηφίσω, πραγματικά θα την ψηφίσω με τα δυο μου χέρια, έχοντας συνείδηση αυτού που κάνω, ότι κάνω το πατριωτικό μου καθήκον, αυτό που πρέπει να κάνει κάθε Έλληνας βουλευτής», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ιγγλέζη.

Θ. Τζάκρη: «Δεν με πτοούν αυτές οι πράξεις»

«Δεν με πτοούν οι πράξεις αυτές, ποτέ στην πολιτική μου σταδιοδρομία δεν πτοήθηκα από τέτοιου είδους συμπεριφορές, ποτέ δεν έλαβα μία απόφαση την οποία δεν πίστευα, επομένως όλες αυτές οι χρυσαυγίτικες απειλές, οι απειλές όλων αυτών που σηκώνουν το λάβαρο του πολέμου εναντίον όλων και θα είναι οι πρώτοι οι οποίοι θα κρυφτούν, δεν με πτοούν και αυτό που λέω είναι το αυτονόητο», δήλωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πέλλας) Θεοδώρα Τζάκρη.
«Αυτές οι πράξεις προφανώς δε συνάδουν ούτε με τη δημοκρατία, αλλά δε συνάδουν ούτε με το εθνικό μας συμφέρον. Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι έρμαιο, ιστορικά τώρα πλέον, συμφερόντων που θέλουν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων. Το εθνικό συμφέρον της χώρας μας και μόνο αυτό είναι να περιχαρακώσουμε την εθνική μας ακεραιότητα, την ειρήνη και την ευημερία όλων των πολιτών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Τζάκρη.
 «Το πατριωτικό μας καθήκον και μόνο αυτό, μας υπαγορεύει να την ψηφίσουμε (τη Συμφωνία των Πρεσπών) για να κλείσουμε τη τεράστια αυτή εθνική πληγή», υπογράμμισε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ι. Σηφάκης: «Σαφώς οργανωμένη επιχείρηση σκοτεινών κύκλων του υποκόσμου»

«Είναι μια σαφώς οργανωμένη επιχείρηση γιατί εμφανίστηκαν τα ίδια πράγματα, σε διάφορες περιοχές, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και βεβαίως ανυπόγραφα, σκοτεινών κύκλων, σαφώς του υποκόσμου, ανθρώπων σίγουρα ψεκασμένων με μίσος, που νομίζουν ότι μπορεί να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν Έλληνες βουλευτές», σημείωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πέλλας) Ιωάννης Σηφάκης.
«Όταν το κάνουν αυτό σε βουλευτές, καταλαβαίνετε το πώς προσπαθούν κατ' επέκταση να τρομοκρατήσουν πολίτες που βλέπουν το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον που έχουμε να υπερψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο κ Σηφάκης και πρόσθεσε: «Αυτές οι ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ατσαλώνουν τη θέση μας ότι κάνουμε το σωστό, ότι λειτουργούμε στη βάση του εθνικού ή πατριωτικού συμφέροντος και δείχνουν και στους πολίτες το ποιόν των δήθεν πατριωτών, πατριδοκάπηλων και εθνικιστών, ότι αποτελούν ακραίους κύκλους». 
«Αυτές οι απολύτως ακραίες ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης πολιτών πρέπει να απασχολήσουν και να καταγγελθούν από όλο τον πολιτικό κόσμο», υπογράμμισε.

Ελ. Σκούφα: «Τέτοιου είδους πρακτικές θυμίζουν σκοτεινές εποχές»

«Τέτοιου είδους πρακτικές προέρχονται -και σας το λέω συνειδητά, συνειδητοποιημένα και μετά λόγου γνώσης- από μειονότητες και γι' αυτό τον λόγο ακριβώς και η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές, τότε δηλαδή που άνθρωποι διώκονταν ή προπηλακίζονταν ή εξορίζονταν ή βασανίζονταν ακριβώς για τις πολιτικές τους ιδέες και απόψεις», υπογράμμισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας), Ελισάβετ (Μπέτυ) Σκούφα.
«Σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες αλλά και πανελλαδικά, όλοι οι ευαισθητοποιημένοι δημοκρατικά πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησής τους, καταδικάζουν τέτοιου είδους πρακτικές, ουσιαστικά στοχοποίησης και προσπάθειας φίμωσης της ελεύθερης βούλησης και πολιτικής κρίσης των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας», ανέφερε η κ. Σκούφα, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται τέτοιες πρακτικές «να συσκοτίσουν την πολιτική ευθυκρισία μας και την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ιστορική και πολιτική ευθύνη τού να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα συμφέροντα της χώρας το θέμα με τη βόρεια γείτονα».

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

19 σχόλια:

 1. Αφού είναι αναίσθητοι .τους φτύνουν και λένε βρέχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν εμφανίστηκαν αντίστοιχες αφίσες για αυτούς που ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο ήταν δημοκρατική διαμαρτυρία, τώρα είναι φασιστική πρακτική.

  http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/01/blog-post_594.html#more

  Ο φασισμός δεν ήταν μόνο μαύρος αλλά και κόκκινος τον δε βίωσαν και οι ¨Έλληνες της ΕΣΣΔ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φιλοδοξία χρήμα καρέκλα η Ελλάδα γέννησε ήρωες αλλά γέννησε και εφιάλτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαζε 6:00μμ αν ηθελαν καρεκλα θα ετρεχαν μαζι με σενα να το παιζουν γιαλαντζι Μακεδονομαχοι... για το θεαθηναι σαν τον Κουλη και τον Καρασμανη...

   Διαγραφή
 4. Ποιος σας είπε κύριε σηφακη ότι θέλει κάποιος να σας τρομοκρατησει είμαστε ψηφοφόροι σας εμείς σας στείλαμε στη βουλή με την ψήφο και τον αγώνα μας για να είστε εκπρόσωπος των συμφερόντων του λαού μας και όχι να πάτε κόντρα σε εμάς γιαυτό απαιτούμε να ακούσετε ότι λέμε όχι στην παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία και απαιτούμε να ψηφίσετε όχι στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραχώρησετε το όνομα σε κανέναν και για τίποτα. Ένας πρώην ψηφοφόρος σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεξιουλη μην ψαρευεις στα θολα νερα, τι ελεγε 20 χρονια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Αλλαξαμε το ονομα τους που εσεις τους το δωσατε, βγαζουμε το αστερι της Βεργινας απο την σημαια τους που εσεις επιτρεψατε, αλλαξαμε τους αλυτρωτισμους στο συνταγμα τους, αλλαζουμε την ιθαγενεια τους και παραδεχονται οτι ειναι Σλαβοι.
   Προδοτες ειναι οι προγονοι σας που συνεργαστηκαν με τους Γερμανους, οι φασιστες που προδωσαν την Κυπρο.
   Και εσεις που δεν θελετε να λυθει το εθνικο θεμα και ειστε ποτισμενοι με μισος και οδηγειτε στον διχασμο.
   Τελειωνετε ομως και σημερα που η κυβερνηση παιρνει ψηφο εμπιστοσυνης ενω ειναι ηδη 4 χρονια στην εξουσια και την αλλη βδομαδα ψηφιζεται η εθνικη και πατριωτικη συμφωνια των Πρεσπων.. Και στις εκλογες παλι θα ειστε στην Β' Εθνικη...
   Παρτε χαπι....

   Διαγραφή
  2. Ποιος νομίζεις ότι είσαι και αποκαλείς προδότες τους προγόνους μου για βάλε το ονοματάκι σου

   Διαγραφή
  3. Γραφείο του ανύπαρκτου βουλευτή Πέλλας του Σύριζα που γράφεις ανώνυμα θέλω να απαντήσετε γιατί παραιτήθηκε ο Κοτζιάς.

   Διαγραφή
 5. Δημοψήφισμα θέλουμε ψευτοδημοκρατες.αντέ να δούμε που θα κρυφτήτε μετα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΡΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ; ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ.
  ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ. ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν αυτοί που έστειλαν επιστολές η κρέμασαν αφίσες υπογράφουν από κάτω (κάτι που δεν το κάνουν) τότε έχει καλώς, αν είναι ανώνυμοι τότε είναι φασίστες και προβοκάτορες.Θρασείς, δειλοί και φασίστες του παρακράτους, όπως πάντα. Μιλάτε όλοι οι παραπάνω και γι'αυτούς? Έ τότε και εσείς που τους δικαιολογείτε και τους στηρίζετε είστε επικίνδυνοι φασίστες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φασισμός είναι να αποκαλείς τον άλλον φασίστα

   Διαγραφή
  2. Φασιστας,φασιστας,φασιστας,παντου φασιστες.Αντι για συνδρομο καταδιωξης συνδρομο βλεπω παντου φασιστες ρε δεν πατε καλα.

   Διαγραφή
 8. Σηφσκη ειχες κσι διαφήμιση τζαμπα . Εκτός αριδαιας μη νομίζεις ότι σε γνωρίζουν κσι πολλοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εχετε ξευτιλισει την δημοκρατια.εθνικα ζητηματα τα κανατε παιγνια για την καρεκλα σας.μια λεξη ντροπη σας.αν ειστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ πατριωτες αυτης της χωρας παραιτηθειτε εστω και την τελευταια στιγμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ω ρε πατριωτες γιατι λετε ελληνας μακεδονας, αρα δεχεστε οτι εχει και αλλους μακεδονες.Καντε μια συγκεντρωση στην πλατεια αριστοτελους για να αποφασισετε τι ειμαστε εμεις οι γηγενεις ειμαστε σλαβοι,βουλγαροι,σλαβομακεδονες,σκοπιανοι,ντοπιοι,ελληνες μακεδονες,μακεδονες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξερεις υπαρχουν και ελληνες ηπειρωτες.εκτός εαν τους πουλησετε και εαυτούς

   Διαγραφή
 11. Φασίστες και τρομοκράτες είστε εσείς και οι όμοιοί σας κ. Σηφάκη, που πριν τρία χρόνια πήρατε εντολή ΟΧΙ από τον Ελληνικό λαό και τώρα τον εφαρμόζετε ΝΑΙ με το έτσι θέλω!
  Ποιοι και πόσοι είναι οι πολίτες που βλέπουν εθνικό συμφέρον από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, που τρομοκρατούνται όπως λέτε? Τολμήσατε να κάνετε δημοψήφισμα για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα? Όχι!Μιλάτε αυθαίρετα λοιπόν, υπηρετείτε τα συμφέροντα των Βρυξελλών και της Γερμανίας και αγνοείτε με τρόπο φασιστικό τον Ελληνικό λαό!! Ακραίες αλλά και επικίνδυνες ενέργειες είναι οι δικές σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μιλάνε οι οπαδοί του Λένιν για δημοκρατία..Καλό ανέκδοτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…