Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε δίκη ο Π. Ψωμιάδης και 11 ακόμη για την επίθεση στον Μπουτάρη


Δώδεκα άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον περασμένο Μάιο, στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε εναντίον τους, αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- τις πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της εξύβρισης (λόγω και έργω) και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Ο Π. Ψωμιάδης κατηγορείται για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.


Όλοι οι παραπάνω κατέστησαν κατηγορούμενοι ύστερα από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την  επίθεση εναντίον του δημάρχου. Η δικογραφία εστάλη από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησε η απαγγελία κατηγοριών. 
Σε ό,τι αφορά τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το κατηγορητήριο τού αποδίδει ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του Γ. Μπουτάρη. 

Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Π. Ψωμιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, τον οποίο κατήγγειλε επίσης ότι «πούλησε την Μακεδονία». 

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, υποψήφιος πλέον δήμαρχος στον κεντρικό δήμο, αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του ήταν προϊόν «πολιτικής κριτικής», ενώ έγιναν σε μακρινή απόσταση από τον τόπο της επίθεσης. Ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους. 

Να σημειωθεί τέλος, ότι για τη συγκεκριμένη επίθεση είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία τέσσερα άτομα. Τρεις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες, ενώ ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Τακη στα χναρια και εσυ του μεγαλου δασκαλου σου παναγιωτη. Για ενα δημο του 2020. Εμπρος πισω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.