Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+/ Δράση ΚΑ2 - Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με αριθμό σύμβασης: 2018-1-TR01-KA229-059667_5 και τίτλο: «Müzakereci-Arabulucu-Lider-Öğrenciler (Σχολική Διαμεσολάβηση – Μαθητές Ηγέτες)».

Ο θεσμός της Σχολικής Διαμεσολάβησης ή Διαμεσολάβηση Ομηλίκων είναι ένας τρόπος ειρηνικής επίλυσης των διαφορών μεταξύ συνομηλίκων μαθητών. Το πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά μεταξύ Σχολείων με τη συμμετοχή 6 Ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Τουρκία και συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών των συμμετεχόντων σχολείων, ανταλλαγή καλών πρακτικών, ενδιαφέρουσες δράσεις και συνεργασίες με εμπειρογνώμονες, φορείς και σχολεία.

Στόχος του προγράμματος είναι:
-  Η υιοθέτηση καινοτόμων και ειρηνικών πρακτικών για την επίλυση των διαπροσωπικών διαφωνιών μεταξύ μαθητών
- Καταπολέμηση της βίας και υιοθέτηση εναλλακτικών δεξιοτήτων διαχείρισης των συγκρούσεων
- Καλλιέργεια δεξιοτήτων οικοδόμησης της ειρήνης, δεξιοτήτων διαπραγμάτευσης, ενεργητικής ακρόασης, ενσυναίσθησης, επικοινωνίας, κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων κ.λ.π
- Βελτίωση της κοινωνικής ένταξης των μαθητών
- Βελτίωση της κουλτούρας του σχολείου και αύξηση της ακαδημαϊκής επιτυχίας των μαθητών
- Έκδοση βιβλίων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη σχολική διαμεσολάβηση.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι ακόλουθες εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών:
1) ΑΝΑΡΓΥΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΠΕ86
2) ΒΛΑΪΚΟΥΔΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΠΕ87.04
3) ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗ ΕΛΕΝΗ, ΠΕ89.01
4) ΤΗΛΑΒΕΡΙΔΟΥ ΣΟΝΙΑ, ΠΕ87.02,
θα μεταβούν στην πόλη Hendek-Sakarya της Τουρκίας, από 13-01-2019 έως και 19-01-2019, για την πρώτη διακρατική συνάντηση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…