Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δήμος Χαλκηδόνος στους 4 πρώτους Δήμους της Ελλάδας για το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ανά κάτοικο


Για πρώτη φορά, τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή ο Ελληνικός Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων, όπου αξιολογούνται οι Δήμοι της χώρας, βάσει των επιδόσεών τους. 
Βασικός στόχος του Δείκτη είναι να απαντήσει κατά πόσο κάθε δήμος πέτυχε στην αποστολή του προς όφελος των δημοτών. Επίσης, αναδεικνύονται τα θετικά παραδείγματα (βέλτιστες πρακτικές) εκείνων των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους σ’ αυτές πόρους εν μέσω των αυστηρών γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.
Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε για τα έτη 2015-2017 από το ανεξάρτητο ερευνητικό ίδρυμα ΚΕΦΙΜ και τα στελέχη του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στις 20/1/2019 στο πλαίσιο του Φόρουμ “Δήμοι και Επιχειρηματικότητα” του Eurasian Money Show Athens (στην Αθήνα).

Ως προς τις αρμοδιότητες που έχουν οι Δήμοι και τις υπηρεσίες που καλούνται να παρέχουν στους δημότες (συμπ. των ανταποδοτικών τελών για ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα κα), ο Δήμος Χαλκηδόνος βρίσκεται στους 4 πρώτους δήμους της χώρας με το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ανά κάτοικο, συνεπώς οι κάτοικοι του Δήμου Χαλκηδόνος “πληρώνουν” τις λιγότερες δαπάνες, πανελλαδικά, για ανταποδοτικές υπηρεσίες φωτισμού και κόστους καθαριότητας. Συγκεκριμένα, οι δέκα δήμοι από όλη την Ελλάδα με τις μικρότερες δαπάνες ανά κάτοικο, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι οι κάτωθι (άριστα: 10 βαθμοί)
Η αντίστοιχη κατάταξη, σύμφωνα με την κατηγορία όπου αντιστοιχεί ο Δήμος Χαλκηδόνος (μικτός Περιφερειακός Δήμος), είναι η εξής:
Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Χαλκηδόνος είναι ένας Περιφερειακός Δήμος, ο 3ος μεγαλύτερος σε έκταση στον Νομό Θεσσαλονίκης, με έκταση 370 τ.χιλ. και 18 κοινότητες συνολικά.
Η συγκεκριμένη αναγνώριση έρχεται να ενισχύσει το γεγονός ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για εξορθολογισμό των δαπανών και βελτίωση της οργάνωσης τα τελευταία χρόνια, ενώ γίνεται παράλληλα μεγάλη προσπάθεια για εύρεση βέλτιστων λύσεων με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κόστους των ανταποδοτικών τελών, μελλοντικά, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας προς όφελος των δημοτών μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μπράβο στο Δήμο Χαλκηδόνας! Βέβαια αν σκεφτώ οτι εμείς για μια νέα παροχή νερού έπρεπε να πληρώσουμε 100€ χαράτσι στο δήμο...μονον και μόνο για να έχουμε το δικαίωμα να έχουμε νερό απο το δίκτυό του, επιπλέον 60€ για ολα τα υλικά που θα χρειάζονταν για να τρυπήσουν τον αγωγό και να τοποθετήσουν τα υλικά αυτά, γιατι ο δημος δε διαθετει τα υλικα αυτα στο 100αρι και φυσικά να πληρώσουμε τον υδραυλικό μας να ΣΚΑΨΕΙ αυτος την τρύπα γιατι ο δημος δεν κανει τετοιες εργασιες...ακουσον ακουσον....να μην τους αρεσει το σημειο και να τον βαλουν να ξανασκαψει 60εκ πιο μακρυα απο το αρχικο σημειο που οι ιδιοι ειχαν υποδειξει και να έρθουν απλά με τα χερια στις τσέπες να δουν την τρύπα για να δώσουν το οκ. Εκαναν την τρυπα στον αγωγό οι ιδιοι τους (παλι καλα) και μετα για να γίνει η ολη συνδεση πληρωθηκε επιπλεον ο δικος μας υδραυλικος. Και για να προλαβω τους "καλοπροαίρετους" οχι δε μπορουσε να κανει την τρυπα ο αντρας μου γιατι ειχε κανει επέμβαση στον αυχενα. Στο δημο Γιαννιτσων απ οπου και καταγομαι ποτε στη ζωη μου δεν αντιμετωπισα τετοια βλακεια. Υπαρχουν συνεργεια και εργαζομενοι οι οποιοι δουλευον και δε μας δουλευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.