Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη : 50 ευρώ η στρεμματική ενίσχυση de minimis στα συμπύρηνα ροδάκινα από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού 2018


Θα εξαντληθεί η δυνατότητα ενίσχυσης των παραγωγών ζαχαροτεύτλων μέσω της συνδεδεμένης ενίσχυσης

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται στη διάρκεια συνεργασίας που είχαν σήμερα οι βουλευτές των νομών Πέλλας και Ημαθίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη ανακοινώθηκε από τον Υπουργό ότι η στρεμματική ενίσχυση de minimis για τα συμπύρηνα ροδάκινα για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2018 καθορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ το στρέμμα. Υπενθυμίζεται ότι οι ποικιλίες των συμπύρηνων ροδάκινων που θα ενισχυθούν είναι οι πρώιμες ποικιλίες που είχαν αρχικά ανακοινωθεί και είχαν εγκριθεί από τον ΕΛΓΑ. 


Το ποσό αποζημίωσης των συμπύρηνων ροδακίνων θα προστεθεί στο αρχικώς εγκεκριμένο ποσό των 10.200.000 ευρώ που προορίζεται για την αποζημίωση των επιτραπέζιων ροδακίνων και των νεκταρινιών. Υπενθυμίζεται ότι η αρχικώς εγκριθείσα στρεμματική ενίσχυση ανέρχεται στα 120 ευρώ και 100 ευρώ για τα νεκταρίνια και τα επιτραπέζια ροδάκινα αντίστοιχα το στρέμμα για τις ποικιλίες που κρίθηκαν ότι είχαν σοβαρά ζημιωθεί και σε 60 ευρώ και 50 ευρώ αντίστοιχα για τις ποικιλίες των νεκταρινιών και των επιτραπέζιων ροδακίνων που κρίθηκαν ότι είχαν μετρίως ζημιωθεί. 

Η καταβολή των ενισχύσεων de minimis θα γίνει ενιαία για τα επιτραπέζια νεκταρίνια και συμπύρηνα ροδάκινα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. 

Στην ίδια σύσκεψη έγινε συζήτηση για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν τη φετινή καλλιεργητική  περίοδο οι παραγωγοί ζαχαροτεύτλων εξαιτίας της καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας και η δέσμευση του Υπουργού ήταν να εξαντληθεί η δυνατότητα ενίσχυσής του μέσω του ποσού της συνδεδεμένης ενίσχυσης, το οποίο ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ για την τρέχουσα περίοδο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Για την απωλεια εισοδηματος 2017 για τα επιτραπεζια ροδακινα δεν λετε τιποτα που πηραμε 12 λεπτα γιατι Ντορα δεν κανετε τιποτα;Εκλογες ερχονται και εμεις τιποτα οταν ερθεις ναζητησεις ψηφο.Πατε για μηδεν βουλευτες στο νομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περιμενουμε να μπουνε.τελος χρονιας ειπατε.τωρα πηγαμε τελος γεναρη.αιντε να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den ntrepeste gia ta psixoula pou 8a mas dwsete bgazetai kai anakoinwsis mono gia anakoinwsis isaste lefta den blepoume twra to pigate gia arxe fevrouario katalava....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ποιος τα δίνει η τζάκρη η ο σηφακης η μας δουλεύουν μαζί το πιθανότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάνα !! Κερδίζεις γλυφιτζουρι.
      Τωρα το κατάλαβες, κάλιο αργά...

      Διαγραφή
  5. Λίγο πριν τις εκλογές μπας και πάρουν καμμία ψηφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΩΣΤΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ 90% ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ.
    ΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΛΛΟΥ?
    ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ!
    ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
    ΔΩΣΤΕ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΛΑΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.