Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Έδεσσας μέσα στα 587 μνημεία που διεκδικεί το Υπερταμείο - Ολόκληρη η λίστα


Ο Αρχαιολογικός χώρος της Έδεσσας και διάφορα τμήματα αυτού, η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, οι προμαχώνες από το Ενετικό Κάστρο του Ηρακλείου, το Κάστρο της Χίου, η Σπιναλόγκα, η Ακρόπολη της Σπάρτης, ο Τάφος του Λεωνίδα, το Βυζαντινό Κάστρο των Τρικάλων, το Φρούριο Φιρκά, τα Ενετικά Νεώρια των Χανίων, η Ροτόντα (μνημείο UNESCO), η Αχειροποίητος (μνημείο UNESCO), ο Λευκός Πύργος, το ανάκτορο του Γαλέριου στην πλατεία Ναυαρίνου, το δάσος του Σέιχ Σου, το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Ρωμαϊκό Στάδιο Αμφιθέατρο των Πατρών, το Κάστρο της Πάτρας, ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών και οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων (μνημείο UNESCO), το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, ο αρχαιολογικός χώρος στο Λευκαντί στην Εύβοια, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, η Ηετιώνεια Πύλη στον Πειραιά.


Αυτά είναι μερικά μόνο από τα 587 μνημεία και πολιτιστικά ακίνητα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και τα οποία περιλαμβάνονται στα 10.119 που με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ ΑΕ που ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, πιο γνωστή ως Υπερταμείο.

Ο κατάλογος των 587 μνημείων και ακινήτων, τον οποίο δημοσιεύουμε και εμείς, αποτελεί μέρος των συνολικά 2329 μνημείων και ακινήτων που το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθούν της μεταβίβασης στο Υπερταμείο.

Δεν δίνει στοιχεία
Όμως, μέχρι τώρα και παρά τα επίμονα αιτήματα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων το υπουργείο Πολιτισμού έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη σχετικό κατάλογο με τα μνημεία που το ίδιο εκτιμά ότι πρέπει να εξαιρεθούν.
Απέναντι σε αυτό φορείς όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχουν επισημάνει ότι η μόνη λύση που εγγυάται την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αφενός η εξαίρεση των σχετικών ακινήτων και αφετέρου η θεσμική θωράκιση ως προς την προστασία τέτοιων μνημείων.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ειναι δυνατον να κυκλοφορουν τετοια ψεματα; ελεος!!!
    Διευθυνουσα Υπερταμειου: Προφανως δεν τιθεται θεμα μεταφορας αρχαιολογικων χωρων κλπ
    https://www.google.com/amp/s/www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/4010631/dieythynoysa-symvoylos-ypertameioy-den-metavivazontai-mnimeia-archaiologikoi-choroi%3famp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα ψέματα και τις αλήθειες είστε μαλωμένοι το ψέμα πότε γίνετε αλήθεια και πότε η αλήθεια ψέμα έχουμε χάσει την μπάλα! κάνατε το όχι ναι έχετε ξεπουλήσει τα παντα οι πλειστηριασμοι συνεχίζονται πουλάτε και τα μνημεία έλεος

      Διαγραφή
    2. 5:30μμ εχετε καταντησει οι πιο γελοιοι στον πλανητη γη

      Διαγραφή
    3. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ.
      ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΛΟΙΠΟΝ.
      https://hellasjournal.com/2019/01/i-kyvernisi-diapseydei-alla-to-ypertameio-diekdikei-sto-ste-ta-archaia-mnimeia-kataggelloyn-archaiologoi/
      ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ.

      Διαγραφή
    4. 7.43 την δουλειά του κάνει πληρώνετε για αυτό ότι και να γράψεις αυτός παίρνει γραμμή από το κόμμα.

      Διαγραφή
  2. Ας τον πάρουν μπας κι έχει καλύτερη τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ Οι Αλβανοί να μην περνούν θέση στα Ελληνικά ζητήματα

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.