Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

9 βήματα για να δώσετε το καλύτερο όνομα στον σκύλο σας


Μόλις αποκτήσαττε ένα νέο μέλος στην οικογένεια σας, έναν νέο πιστό σύντροφο ζωής που θα σας αφιερώσει όλη του την αγάπη. Μολονότι είναι αρκετά απαιτητικό και χρονοβόρo να διαλέξετε μία συγκεκριμένη ράτσα, ή ημίαιμο, ή ένα σκυλί που είναι μίξη άλλων ειδών ράτσας και να ταιριάζει στη δική σας προσωπικότητα και τις συνθήκες του περιβάλλοντος που ζείτε, αποφασίσατε να το κάνετε και ήρθε πλέον η ώρα να του δώσετε ένα ξεχωριστό όνομα που να του ταιριάζει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν τυπικά ανθρώπινα ονόματα ή συνηθισμένα ονόματα σκύλων όπως, "τζακ'', ''Ρεξ'', άλλοι επιλέγουν με βάση την εμφάνιση, τη κληρονομικότητα και τη προσωπικότητα. Προτού επιλέξετε ένα όνομα, όμως, λάβετε υπόψιν πως θα ακούγεται σε εσάς, σε εκείνον και φυσικά σε δημόσιο χώρο.

Βήμα 1ο Επιλέξτε ένα εύηχο όνομα με μία ή δύο συλλαβές το πολύ. Αν έχετε κάποιο μεγαλύτερο όνομα υπόψιν δείτε μήπως μπορείτε να το κόψετε μέχρι δύο συλλαβές. Τα μικρά και εύηχα ονόματα ή παρατσούκλια είναι πολύ εύκολο να αφομοιωθούν από τους σκύλους και με την επανάληψη να υπακούουν όταν τους φωνάζετε. 

Βήμα 2ο Σκεφτείτε ένα όνομα που ο ήχος του θα είναι αναμενόμενος και όταν ο σκύλος σας το ακούει θα γυρνάει ακόμα και σε δημόσιο χώρο με πολύ φασαρία. Κυρίως τα ονόματα που αρχίζουν με Σ, Κ και Π είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό.

Βήμα 3ο Ένα ακόμα βοηθητικό στοιχείο είναι τα ονόματα που καταλήγουν σε φωνήεν, για να μπορεί εύκολα το κατοικίδιο σας να το διακρίνει ανάμεσα σε άλλους ήχους όταν το φωνάζετε.

Βήμα 4ο Ένα πολύ σημαντικό πράγμα είναι να μη μπερδέψετε το σκύλο σας κατά τη διαδικασία που επιλέγετε το όνομα του. Καλό θα ήταν να μην του δώσετε ένα όνομα που να είναι ίδιο ή να μοιάζει πολύ ηχητικά με άλλες λέξεις που ή εντολές που του δίνετε. Για παράδειγμα, μη του δώσετε το όνομα ''Τραβόλτα'' γιατί το πιθανότερο είναι πως κάθε φορά που θα τον φωνάζετε με το όνομα του να νομίζει ότι θα πάει βόλτα, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται και να ξεσηκώνει το κόσμο.

Βήμα 5ο Αρκετά βοηθητικό θα ήταν να αποφύγετε να δώσετε στο σκυλάκι σας ένα πολύ συνηθισμένο όνομα, γιατί μπορεί να μαζευτούν πολλά γύρω σας με το ίδιο όνομα και να δημιουργηθεί πανικός. Αν θέλετε να αποφύγετε, λοιπόν, τις ομολογουμένως, δυσάρεστες εκπλήξεις ας είστε περισσότερο ευρηματικοί και πρωτότυποι!

Βήμα 6ο Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων που θεωρούν ότι το κουταβάκι τους είναι πολύ γλυκό και μικρό έχουν τη τάση να δίνουν για όνομα ένα χαρακτηριστικό του μεγέθους του ζώου, για παράδειγμα, το όνομα ''μικρούλι'' ή ''μπέμπα''. Αν και πραγματικά ακούγεται πολύ γλυκό και χαριτωμένο, φανταστείτε πώς θα σας ακούγεται, και προπαντώς στον σκύλο, το όνομα ''μπέμπα'' ειδικά όταν το ζώο θα ζυγίζει 70 κιλά και ίσως είναι και αρκετά ψηλό! Να είστε προσεκτικοί με την ονομασία του ζώου, γιατί αν μάθει να ακούει σε αυτό από μικρή ηλικία αργότερα θα είναι μάταιο να δοκιμάσετε να το αλλάξετε.

Βήμα 7ο Προκειμένου να μην έρθετε προ τετελεσμένου και ίσως αισθανθείτε ντροπή σε δημόσιο χώρο αν έχετε δώσει κάποιο αστείο όνομα στο κατοικίδιο σας, προτείνουμε να δίνετε πιο ιδιαίτερα, αλλά καθόλου ντροπιαστικά ονόματα. Φανταστείτε για παράδειγμα να έχετε πάει στον κτηνίατρο του για εμβολιασμό ή για κάποια εξέταση και να τον φωνάξετε ''αγροίμι''! Σίγουρα θα φανεί άσχημο και λίγο κακόγουστο.

Βήμα 8ο Αν σας αρέσει το όνομα κάποιου συγγενή ή οικογενειακού σας φίλου και θέλετε να δώσετε το ίδιο στο αγαπημένο σκυλάκι ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, έτσι ώστε να μη φέρετε σε δύσκολη θέση τον συγγενή σας, αλλά και για να μη μπερδεύεται το σκυλάκι σας σε περίπτωση που και οι δύο βρίσκονται στον ίδιο χώρο. 

Βήμα 9ο Μια καλή ιδέα αν έχετε άσπρο σκυλάκι με χνουδωτό τρίχωμα θα ήταν να τον αποκαλείτε ''χιονόμπαλα'' ή '' χιονάτη''-''χιόνη''. Αν έχετε ένα σκυλάκι με πολύ σκούρο τρίχωμα ίσως θα μπορούσατε να το ονομάσετε ''blacky''. Το καλύτερο είναι να δοκιμάσετε μερικά για να δείτε σε ποιό γυρνάει περισσότερο το φιλαράκι σας.

Για το τέλος, η ονοματοθεσία του αγαπημένου σας κουταβιού είναι μια διασκεδαστική, αλλά εξίσσου σοβαρή διαδικασία, ώστε να είστε και εσείς και ο σκύλος σας ικανοποιημένοι. Προτιμήστε σύντομα, εύηχα ονόματα με περισσότερα φωνήεντα και όσο το δυνατόν περισσότερο σπάνια για να καταλαβαίνει αμέσως πότε τον φωνάζετε.

Άρθρο από το pet shop petvet24.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.