Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται η... ασφαλιστική αστυνομία - Τι προβλέπει το ΠΔ για την λειτουργία του ΕΦΚΑ


Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί στον ΕΦΚΑ η... ασφαλιστική αστυνομία που συστήνεται βάσει του νέου Οργανισμού του Ταμείου.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει τη διάρθρωση των υπηρεσιών του, την καταγραφή των αρμοδιοτήτων τους, τα περιγράμματα των καθηκόντων των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων και τα προσόντα για την επιλογή τους, τις οργανικές θέσεις του προσωπικού και την κατανομή τους στις επιμέρους οργανικές μονάδες, την κατάταξή τους σε αντίστοιχους κλάδους και ειδικότητες, τα προσόντα διορισμού, μεταβατικές διατάξεις, κ.α.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την λειτουργία 11 Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης, των γνωστών ΠΕΚΑ, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Τα ΠΕΚΑ θα έχουν ειδικό ρόλο στους ελέγχους που θα διενεργούνται στις επιχειρήσεις και η λειτουργία τους θα είναι 24ωρη.

Στόχος είναι να αποφορτιστεί το ΚΕΑΟ από την ελεγκτική – γραφειοκρατική δουλειά και να επικεντρωθεί σε στοχευμένους ελέγχους που έχουν και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συνήθως. Άλλωστε το ΚΕΑΟ, το οποίο επίσης εντάσσεται μέσω του νέου Οργανογράμματος στον ΕΦΚΑ, αναλαμβάνει τη συνεργασία με τις φορολογικές και με τις αστυνομικές αρχές, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.


Τα ΠΕΚΑ, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με εναλλαγή του προσωπικού τους. Προβλέπεται δε, δυνατότητα υπερωριακής εργασίας κατά τις ημέρες αργιών και τις νυχτερινές ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες. Και αυτό, γιατί οι ελεγκτές των Κέντρων, θα πραγματοποιούν επιτόπιους, τακτικούς, έκτακτους και ειδικούς ελέγχους για την εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας και τον καταλογισμό των αναλογουσών ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών επιβαρύνσεων σε βάρος ασφαλισμένων, εργοδοτών και επιχειρήσεων.

Βάσει των προβλέψεων, οι ελεγκτές από κάθε ΠΕΚΑ θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους σε οποιοδήποτε μέρος της Επικράτειας, ενώ προβλέπεται και συνεργασία μεταξύ δύο ή και περισσότερων Περιφερειακών κέντρων.

Σημειώνεται ότι στον ΕΦΚΑ προβλέπονται συνολικά, βάσει του οργανογράμματος, 8.502 θέσεις υπαλλήλων. Οι οργανικές θέσεις προσωπικού ανέρχονται σε 7.315, ενώ έχουν συσταθεί και 1.187 προσωποπαγείς θέσεις.

Σύμφωνα, πάντως, με συνδικαλιστές προερχόμενους από την κοινωνική ασφάλιση, το Οργανόγραμμα αναμένεται να αποτελέσει “κενό γράμμα” μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για το νόμο Κατρούγκαλου, καθώς ενδέχεται να ανατρέψει κάθε προγραμματισμό, ενώ κλειδί για την λειτουργία του ταμείου θεωρείται ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών και Ασφάλισης που ακόμη καθυστερεί.

Να σημειωθεί ότι, μετά από γνωμοδότηση του ΣτΕ, διαγράφηκε το άρθρο που παρείχε την δυνατότητα μεταφοράς αρμοδιοτήτων μεταξύ των οργανικών μονάδων του ΕΦΚΑ.

Πηγή euro2day.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. ΑΓΡΟΤΕΣ Τ'ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ? ΠΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ? ΟΥΤΕ ΤΟ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΖΕΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ? 10500 ΕΥΡΩ.ΓΙΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ.ΕΑΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ [ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ] ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΠΑΡΆΝΟΜΑ ;ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

      Διαγραφή
    2. Βρες μου εναν ελληνα που παει στα χωραφια τους εμαθε στα επιδοματα ο αλεξης

      Διαγραφή
  2. Γιατί ΡΕ παιδιά εσείς μέχρι τώρα ήσασταν στην κουτρα πληρώστε και εσείς όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Χρόνια τώρα και χωρίς καμία αποζημίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητώ ο σύριζα. Καλά μας κάνουν ξανά ψηφίστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος με τους αγρότες άιντε και τα άλλα επαγγέλματα είναι φτάνει η ειδική μεταχείριση τόσα χρόνια μονίμως παράπονα αλλά οι αμαξάρες οι βίλαρες και τα τρακτέρ των 1000000€ αιντεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας βρουν μια λύση για αυτούς που έρχονται σαν τουρίστες και να έχουν και έσοδα στο κράτος αλλά δεν κάνουν κάτι το μόνο που τους νοιάζει είναι το πρόστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλλον ειναι ολα περιττα , πρεπει επιτελους η υποχρεωση ασφαλισης να μετακυλιστει στα ατομα ανεξαρτητα απο το επαγγελμα και ανεξαρτητα απο το αν ειναι εργοδοτες , εργαζομενοι ,Απλα ο καθε ενας ασφαλιζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο Ενιαιο Ταμειο αναλογως εισοδηματων με δυνατοτητα επιλογης σε ανωτερη κλαση.Οι μισθοι θα καταβαλλονται ΜΙΚΤΟΙ , μεσω τραπεζας , η ευθυνη θα ειναι ατομικη , και οι συνταξεις θα ειναι σε ΟΛΟΥΣ η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ στο οριο ελαχιστου κοστους Διαβιωσης απο το κρατος και σε ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ των εισφορων τους (αρα και των εισοδηματων τους ) επιπλεον της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. Αν δεν καταβαλλονται σε εργαζομενους ισχυουν ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ και προστιμα , τα εξοδα της επιχειρησης σε εργαζομενους ΜΕΙΩΝΟΥΝ τα κερδη τους , και αρα οτι δεν πληρωνουν στους εργαζομενους το καταβαλλουν σε φορους και ΕΙΣΦΟΡΕΣ τους οι εργοδοτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.