Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων - (βίντεο)



Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις θα βρεθούν όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, αφού η αμφίδρομη κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο μέσω μίας λωρίδας σε κάθε κατεύθυνση, λόγω του πλήθους που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενόψει της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρχικά, το συγκεντρωμένο πλήθος -μεταξύ άλλων αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι και άνεργοι- στο τελωνείο των Ευζώνων, έκλεισε στις 14.10 τη μία λωρίδα στην είσοδό του με κατεύθυνση την Ελλάδα και μισή ώρα αργότερα ακολούθησε αντίστοιχη κίνηση στην έξοδο προς την πΓΔΜ, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με καθυστέρηση.

«Με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μας και όχι με τρακτέρ, δίνουμε και εμείς το "παρών" στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων» είπε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης και πρόσθεσε ότι η αρχική πρόθεση των αγροτών ήταν να κατευθυνθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τούς το απαγόρευσαν. Ο ίδιος επισήμανε ότι "από τον Δήμο Παιονίας, βγήκε ανακοίνωση και στις 12 το μεσημέρι έπαυσαν τη λειτουργία τους οι δημόσιες υπηρεσίες και κατέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα, ώστε ο κόσμος που επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μπορέσει να το πράξει". Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Γκουντενούδη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι στη σημερινή συγκέντρωση στο τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώνονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και απλοί πολίτες από Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. "Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται και που θα ξεκινήσουν στις 28/1" ξεκαθάρισε. 











 
Με πληροφορίες ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.