Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκύδρα: Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα για τα «Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας»


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σκύδρας, η εκδήλωση- ημερίδα με θέμα «Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας- Νέες εξελίξεις και Προοπτική», που διοργανώθηκε από τους Συμβούλους Πολιτών- Κική Παπαδάκη και Γιώργο Σταυρίδη.
Στην ημερίδα, οι ομιλητές, έχοντας ως αναφορά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας 2014-2020, ενημέρωσαν για την έκδοση της πρόσκλησης για την εφαρμογή του Μέτρου 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» µε τη διαδικασία αιτήσεων να ξεκινά στις 4 Μαρτίου και να διαρκεί µέχρι τις 15 Μαΐου. 

Σύμφωνα µε το κείμενο της προκήρυξης, το Μέτρο εφαρμόζεται σε Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες στην επικράτεια της χώρας µε πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, παρέχοντας έτσι στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων µικρών εκμεταλλεύσεών τους.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της πρόσκλησης και του µέτρου είναι τα εξής:
- Οι δικαιούχοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εφαρμογής του υπομέτρου 6.3.
- δικαιούχοι της 1ης προκήρυξης του µέτρου είναι οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόμενοι), που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣ∆Ε για το έτος 2018.
- Ακόμη να είναι αρχηγοί σε υφιστάμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
- Οι υποψήφιοι έχουν µέσο όρο ατοµικών αγροτικών εισοδηµάτων των διαθέσιµων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017, από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και µέσο όρο των συνολικών οικογενειακών εισοδημάτων των διαθέσιμων φορολογικών στοιχείων των ετών 2015, 2016 και 2017 (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ.
- Επιπλέον, η γεωργική εκμετάλλευση των υποψηφίων πρέπει να έχει µέγεθος παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) ίσο µε 5.000 έως και 7.999 ευρώ στην αρχική κατάσταση.
- Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2018. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται µε βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης έτους 2018.
- Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν τυποποιηµένο επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης. Η διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου δεν µπορεί να είναι µικρότερη από 3 έτη και µεγαλύτερη από τέσσερα.
- Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ο δικαιούχος δεν αναλαµβάνει περαιτέρω υποχρεώσεις.
- Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται µε συγκεκριμένες δαπάνες, είναι ίσο µε 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, η οποία καταβάλλεται µε την ένταξη στο µέτρο είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης. Η δεύτερη δόση καταβάλλεται µετά το τέλος του επιχειρηματικού σχεδίου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…