Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Θετικός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία


Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Έδεσσα, Σκύδρα και Αριδαία, προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση σήμερα (29-1-2019) με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, στο γραφείο του στο Υπουργείο με θέμα τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα, τη Σκύδρα και την Αριδαία, προϋπολογισμού 7.500.000 ευρώ περίπου.

Η κ. Τζάκρη ανέφερε στον κ. Δραγασάκη ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν δρομολογηθεί και οσονούπω προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί κατασκευής των δικτύων διανομής αερίου σε 6 πόλεις της Βορείου Ελλάδος:  Σέρρες, Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη, Αλεξάνδρεια και ότι από τον νομό Πέλλας μόνο η πόλη των Γιαννιτσών έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα κατασκευών, σε αντίθεση με την Έδεσσα, τη Σκύδρα και την Αριδαία για τις οποίες δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη.


Ο λόγος αποκλεισμού των τριών αυτών πόλεων του νομού ήταν η αδυναμία τροφοδοσίας τους από τον αγωγό μεταφοράς του ΔΕΣΦΑ, λόγω μεγάλης απόστασης από αυτόν.
Σήμερα, η αδυναμία αυτή δεν υφίσταται αφού ο αγωγός ΤΑΡ που διασχίζει τον νομό Πέλλας βαίνει προς ολοκλήρωση (τέλη του 2019) προβλέπει σημείο εξόδου στο Άσπρο στη Σκύδρα και συνεπώς μπορεί να τροφοδοτήσει τις τρείς αυτές πόλεις.

Οι κατασκευές και η λειτουργία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου γίνονται από την κρατική ΔΕΔΑ, η οποία συμμετέχει με ποσοστό έως το 20% της επένδυσης, η οποία έχει ήδη αναθέσει την εκπόνηση μελετών εμπορικής διείσδυσης και του σχεδιασμού δικτύων προς τις τρεις περιοχές, οι οποίες έχουν μάλιστα ολοκληρωθεί από το τέλος Δεκεμβρίου.  
Η επένδυση που απαιτείται για να αναπτύξει η ΔΕΔΑ δίκτυα διανομής στην Έδεσσα, τη Σκύδρα και την Αριδαία ανέρχεται περίπου στα 7,5 εκατ. €.
Η ΔΕΔΑ μπορεί, όπως προαναφέρθηκε, να συμμετάσχει με ποσοστό έως 20% της επένδυσης.
Η μόνη λύση για την ταχύτερη έναρξη της κατασκευής δικτύων διανομής στις τρείς πόλεις της Πέλλας είναι η χρηματοδότησή της από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). 
Η χρηματοδότηση των έργων από το ΠΔΕ θα διευκολύνει επίσης τη ΔΕΔΑ στην αναζήτηση δανείου για την κάλυψη του υπολοίπου ποσού της επένδυσης.
Με τη χρηματοδότηση των έργων από το ΠΔΕ, είναι εφικτή η προκήρυξη της κατασκευής των δικτύων διανομής εντός του 2019, δηλαδή με ελάχιστη χρονική υστέρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας.

Η κ. Τζάκρη ανέφερε επίσης στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ότι η διανομή του φυσικού αερίου στους κατοίκους όλης της Πέλλας και τους επαγγελματίες οποιασδήποτε περιοχής είναι αγαθό που συμβάλει σημαντικά στη μείωση των δαπανών θέρμανσης (περίπου κατά 35% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης) και ταυτόχρονα στηρίζει οικονομικά τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και αγρότες (θερμοκήπια) υποκαθιστώντας το υγραέριο για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών με εξοικονόμηση περίπου 20% .

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δραγασάκης αντιμετωπίζει θετικά την προοπτική εγγραφής της χρηματοδότησης του έργου στο ΠΔΕ, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου το έργο της κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Έδεσσας, της Σκύδρας και της Αριδαίας να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και θα ενημερώσει άμεσα την κ. Τζάκρη για την εξέλιξη των πρωτοβουλιών του. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΆΠΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΡΚΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ντροπη αεναι το λιγοτερο που μπορο νασου πω τζακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Τζακρη, έτσι χάνεται κάθε αξιοπιστία της κυβέρνησης σου..
    Πάλι τις προεκλογικές φώτο άρχισες ρε; παλιά μου τέχνη κόσκινο..
    Εδω δεν υπάρχουν ακόμα μελέτες κόστους-όφελος, δεν ξέρουμε σε ποιες πόλεις συμφέρει να πάει με αγωγό το αέριο και σε ποιες αλλιώς, φυσικά δεν έχει ξεκινήσει καμμια οριστικη μελέτη διανομής, δεν έχουν μπει στους σχεδιασμούς των υπηρεσιών, η Περιφέρεια που στα δίκτυα φυσικού αερίου χρηματοδοτεί το 50% από τα ΠΕΠ δεν έχει πει γνώμη, δηλαδή είμαστε στο Α εσύ μιλάς για κατασκευές δικτύων μέσα στο 2019!!
    Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, ρώτα και κανέναν και... συγκρατησου κοπέλα μου...
    Πάντως ωραία η φώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να πεις δεν υπάρχουν λόγια Για τα ατομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ¨¨Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨¨ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑ ΣΤΗΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΏΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΡΓΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάσατε κάθε ίχνος ντροπής οι ψευτομακεδομαχοι. Φιλια ειρήνη και ανάπτυξη χρειάζεται ο τόπος κι όχι σκιομαχιες. Μπράβο στην Τζάκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΤΟΡΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΑΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζάκρη κατάλαβέ το. ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. Μην προσπαθείς να αλλάξεις το κακό που μας έκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε είμαστε υπόχρεοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακου θετικός για την κατασκευή του έργου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης... και εγώ είμαι θετικός να γίνει οδικός άξωνας προς την σελήνη...
    Πείτε μου ένα μεγάλο έργο που να φέρνει την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ & Τζάκρη. Κανένα. Μόνο ρουσφετάκια και δελτία τύπου ανευ περιεχομένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν σε θελουμε καταλαβαινεις?εισαι ανεπιθυμητη.χωρις βια χωρις μολοτωφ απλα εισαι ανεπιθυμητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.