Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγγελία - Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών


Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών καταγγέλλει την απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και όλων όσων είναι «πρόθυμοι» να εκχωρήσουν, αναίσχυντα, αδιαπραγμάτευτη ελληνική ιστορία χιλιάδων χρόνων, χωρίς δημόσια συζήτηση προχωρώντας στην ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και στο «ξεπούλημα» της Μακεδονίας μας. 

Οι διαρκείς πιέσεις και απειλές που δέχεται η χώρα από τους γείτονές της και οι αλυτρωτικές και επεκτατικές διαθέσεις που εκφράζονται κατά καιρούς, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση περιοχές των Βαλκανίων με συνέπειες που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει.


Η Κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί με ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και να διαμορφώσει συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Η φωνή του λαού μας δεν μπορεί να φιμωθεί.
Εμείς οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί είμαστε διαχρονικά (οι κατ' εξοχήν) θεματοφύλακες της ελληνικής Παιδείας, που σημαίνει θεματοφύλακες της ελληνικής Γλώσσας, της ελληνικής Ιστορίας, του ελληνικού Πολιτισμού. Πιστοί στους αγώνες των προγόνων μας και στο καθήκον δεν μπορούμε να δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας, παραχάραξη της ταυτότητάς μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε λύση που θα περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" ή παράγωγό της, στην ονομασία του κράτους των γειτόνων μας. 
Το ίδιο δυνατά εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ύπαρξη οποιασδήποτε λέξης  σχετικής με το «Μακεδόνας» και «μακεδονικός-ή-ό», στα εξίσου σημαντικά θέματα της ταυτότητας- εθνικότητας και της γλώσσας των γειτόνων. Δεν υφίσταται ούτε μακεδονικό έθνος ούτε μακεδονική γλώσσα.
Λόγοι ιστορικοί, εθνικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί οδηγούν σε μία μόνο λύση:
 Καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος χώρας.
«Η Μακεδονία είναι ιστορικά μόνο ελληνική» 

Για το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. Γιαννιτσών

Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας 
Διαμαντόπουλος Ηλίας                            Χρυσικός Χρήστος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Κοιμηθείτε λίγο ακόμη....αγράμματοι. Διαβάστε και λίγο.....και μη τρώτε σανό. Δεν φταίνε τα παιδιά μας σε τίποτε από την οπισθοδρόμηση σας. Όλος ο κόσμος χαιρετίζει και εσείς στάσιμοι ή χάσατε και άλλες χρονιές???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε αφού το λέει ο Διαμαντόπουλος,ο μέγας δασκαλος τι να πούμε εμείς οι απλοί πολίτες. Τα πτυχία δεν αποδεικνύουν τη μορφωση που εχεις. Κρίμα για τις χρυσαυγητικες απόψεις σου "Δασκαλάκο'. Είναι λυπηρό για την εκπαίδευση της πατρίδας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα δασκαλάκος όπως ο κ. Διαμαντόπουλος που προέρχεται και από οικογένεια εκπαιδευτική, πήγε σπούδασε και κάνει τη δουλειά του παρά κανένας άπλυτος εθνομηδενιστής αραχτός και λουφαδόρος.
      Την εκπαιδευτική πολιτική δεν την χαράζει κανείς Διαμαντόπουλος και κανείς δάσκαλος αλλά κάποιοι περίεργοι εκεί στο υπουργείο και την έχουν οδηγήσει σε αυτό το χάλι ώστε να περνάνε στους πολίτες αυτά που περνάνε όπως το ξεπούλημα των Πρεσπών με τις μικρότερες αντιδράσεις.
      Τώρα αν αυτοί που ανήκουν και σε κάποιους πολιτικούς χώρους βάζαν και κανένα χεράκι στους βουλευτάδες των δικών τους χώρων για πιο ξεκάθαρη θέση στο Σκοπιανό, Βλέπε Καρασμάνη, θα ήταν καλύτερα. Αν δε έκοβαν κάθε σχέση με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ακόμα καλύτερα.

      Διαγραφή
  3. "Δάσκαλοι" Δυστυχώς ,η πιο συντηρητική ομάδα ανθρώπων της πόλης.Λίγο πιο μπροστά απο τους παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ντουγάνι 9:03 9:25 9:40
      Κάνει μπαμ οτι είσαι ο ίδιος.
      Τι έγινε συμπληρώνεις μεροκάματα??
      Σαν τον ανεκδιηγητο ρεπόρτερ της ΕΡΤ που είπε οτι βρίσκομαι στην γραμμή που χωρίζει την βόρεια απο την νότια Μακεδονία???
      Τόσο οπισθοδρομικοί είναι αυτοι οι δάσκαλοι ώστε δεν ξέρουν για ποιο λογο διαμαρτύρονται.
      Φαντάζομαι αν μπορούσατε θα τους είχατε στείλει στην άγονη γραμμή,μιας που εδώ δεν έχουμε Σιβηρία.

      Διαγραφή
    2. Ο 9:40 προς 10:53. "Ειδημων"πες μου στα αλήθεια , διάβασες έστω και επιγραμματικά την συμφωνία και διαπίστωσες ότι είναι προδοτική; ή ακολουθεί το πλήθος;

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν δεν νομίζω να τη διάβασες εσύ. Επιπλέον, στις δημοκρατίες δεν πρέπει ν' ακολουθούμε το πλήθος, ή για να το θέσω αλλιώς, το πλήθος δεν είναι αυτό που αποφασίζει;

      Διαγραφή
    4. ΟΧΙ .Οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαου ,βάση του σύνταγματος φανατικέ αγράμματε!!!

      Διαγραφή
    5. Οι εκλεγμένοι βουλευτές ,βάση του συντάγματος.

      Διαγραφή
  4. Εκφράζετε τη συνείδηση του ελληνικού λαού. Θερμά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ. ΕΥΓΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αθλιοτητες!!! δηλητηριαζετε τις παιδικες ψυχες, θα πρεπει να ελεγχθειτε!!! αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΔΌΤΗΣ.
      Τα παιδιά γνωρίζουν ότι είσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. Εύγε στους εκπαιδευτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που ήταν οι δάσκαλοι πριν το 90'; Όταν ονομάζομασταν Βόρεια Ελλάδα και τα Σκόπια Μακεδονία στα βιβλία της γεωγραφίας; Απο το 92' και μετά ξυπνήσαμε.Πολυ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιοί Δάσκαλοι και καθηγητές;Κάποτε εκλεγόντουσαν Δήμαρχοι, Βουλευτές κλπ.τώρα ούτε διαχειριστές πολυκατοικίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δάσκαλοι παίξτε κανα στοίχημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.