16.1.19

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης που είχε πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις και συμμετοχές τόσο στην τηλεόραση όσο και τον κινηματογράφο έφυγε από τη ζωή στις πέθανε στις 14 Ιανουαρίου και σε ηλικία 81 ετών

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961.

Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο με τον θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», ενώ αργότερα ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του -και μητέρα της κόρης του- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση τον είδαμε στον «Άγνωστο πόλεμο», έπειτα στη «Λάμψη», και τέλος στις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.