Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Οι πολιτικοί μας λένε παραμύθια, επειδή μας αρέσει να ακούμε παραμύθια"


Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

«ἡδέως γὰρ ἀνέχεσθε τῶν ἀφρόνων φρόνιμοι ὄντες·  ἀνέχεσθε γὰρ εἴ τις ὑμᾶς καταδουλοῖ, εἴ τις κατεσθίει, εἴ τις λαμβάνει, εἴ τις ἐπαί­ρεται, εἴ τις ὑμᾶς εἰς πρόσωπον δέρει. (Β΄Κορινθ.ΙΑ19,20). Γράφει εδώ ο Απόστολος Παύλος προς τους Κορινθίους : «Με μεγάλη ευχαρίστηση ανέχεσθε τους άφρονας και ανόητους, μολονότι είστε φρόνιμοι. Επειδή το ανέχεσθε με ευχαρίστηση αν κανείς σας καταδουλώνει, αν κανείς σας εκμεταλλεύεται, αν σας πιάνει σαν πουλιά στην παγίδα, αν κανείς σας περιφρονεί, αν κανείς σας δέρνει στο πρόσωπο».
Δεν σας θυμίζουν τα λόγια του Αποστόλου την συμπεριφορά μας με τους εκάστοτε πολιτικούς που κυβερνούν την Ελλάδα ; Φιλιά, αγκαλιές, χειροκροτήματα, επευφημίες, ευχαριστίες, χαμόγελα, σε πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές. Για ποιο λόγο ; Επειδή μας στραγγαλίζουν με τις δυσβάστακτες φορολογίες για να βγάλουν αυτά που έφαγαν και μετά για να μας κάνουν να νοιώθουμε ένοχοι μας πετάνε «μαζί τα φάγαμε»; Όχι κύριοι, μόνοι σας τα φάγατε. Επειδή δεν ενδιαφέρονται να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και εδώ και χρόνια αγωνίζονται να μην παράγει τίποτα η Ελλάδα ; Επειδή τα κατάφεραν να διώξουν πάνω από 500.000 νέους στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά ;



Επειδή άφησαν τον κόσμο να καίγεται κι αυτοί έπαιζαν θέατρο ; Επειδή αντί να δώσουν κίνητρα να παντρεύονται οι Έλληνες τους δίνουν κίνητρα να χωρίσουν,  αντί να δώσουν κίνητρα να κάνουν παιδιά, τους τιμωρούν που έχουν παιδιά;
Σήμερα έγραφε σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας : « Η κυβέρνηση εφαρμόζει μία άκρως όχι μόνον αντιπολυτεκνική τακτική αλλά και σαφώς αντιοικογενειακή, γιατί για τους διορισμούς εκπαιδευτικών είτε υπάρχει μεταπτυχιακό 1 έτους είτε υπάρχουν 10 παιδιά μετράει το ίδιο». Ταλαίπωρη Ελλάδα, τι τους θέλεις τους εχθρούς ; 
Επειδή ψηφίζουν ένα σωρό αντίχριστους νόμους και μας σφυρίζουν και το παραμύθι να χωρίσει η εκκλησία από το κράτος; Μα θα μπορούσαν να ψηφίζουν αντίχριστους νόμους αν ήταν ενωμένα Εκκλησία – Κράτος ; Επειδή αποφασίζουν αντίθετα προς αυτά που επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και χτυπούν αλύπητα τους Έλληνες με τα ΜΑΤ στα συλλαλητήρια, ενώ έχουμε Δημοκρατία;

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα είπε ο κ. Τσίπρας : «Με την κύρωση της Συμφωνίας η Ελλάδα προστατεύει επιτέλους την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και την ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας». Πριν λίγους μήνες ένας σύμβουλος του κ. Τσίπρα μας είπε ότι το κράτος των Σκοπίων και η Ελληνική Μακεδονία έχουν «κοινή ιστορία και πολιτισμό». Στη Συμφωνία των Πρεσπών γράφει ότι έχουν διαφορετική ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά αλλά δεν γράφει ποια είναι η ιστορία, ο πολιτισμός, η κληρονομιά του καθενός. Κι εμείς το ανεχόμαστε με ευχαρίστηση να μας θεωρούν χαζοπούλια και να μας περιφρονούν.

Μη φοβάστε, δεν είναι τωρινό φαινόμενο αυτό. Μετά την απελευθέρωση του 1821 γύριζαν οι κυβερνητικοί στις απελευθερωμένες περιοχές και ο κόσμος αντί να τους πει τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετώπιζε τους χειροκροτούσε και επευφημούσε. Και φώναζε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης :«Τι τους χειροκροτάτε μωρέ, να τους πιάσετε από το μανίκι και να τους αναγκάσετε να λύσουν τα προβλήματα».

Ο Μέγας Βασίλειος στο έργο του «Εξαήμερος Δημιουργία» γράφει : «Οι άνθρωποι έχουμε διδαχθεί πάρα πολλά από τα ζώα. Από τις μέλισσες διδασκόμαστε την εργατικότητα, από το φίδι την εξυπνάδα, από τον πελεκάνο την στοργή προς τα παιδιά, από τον γάιδαρο την υπομονή, από τον σκύλο την αφοσίωση και πολλά άλλα.

Ένα μόνο δεν έχουμε διδαχθεί. Στα ζώα πάντα αρχηγός είναι το πιο άξιο, το πιο ικανό ζώο. Ενώ οι άνθρωποι είτε έχουμε Βασιλεία (κληρονομικά η εξουσία), είτε έχουμε Αριστοκρατία –Ολιγαρχία (έχουν την εξουσία οι ευγενείς-πλούσιοι), είτε έχουμε Δημοκρατία (ψηφίζει ο λαός ποιοι θα κυβερνήσουν), σχεδόν πάντα μας κυβερνούν οι πιο άχρηστοι, οι πιο ανίκανοι».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.