Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα ροδάκινα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ενημερώνει ότι σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί άμεσα έκτακτη κρατική οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών που υπέστησαν υποβάθμιση του προϊόντος τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ακραίων βροχοπτώσεων του καλοκαιριού του 2018. Η ενίσχυση θα αφορά συγκεκριμένες ποικιλίες ροδάκινων, συμπεριλαμβανομένων των συμπύρηνων, και νεκταρινιών που υπέστησαν ζημίες, μη καλυπτόμενες από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα για την καταβολή κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) επιλέξιμοι είναι οι δενδροκαλλιεργητές των νομών Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων και Φλώρινας.

Για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων ροδακινοπαραγωγών, που είδαν την παραγωγή τους να μειώνεται και να υποβαθμίζεται σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 30%), υπήρξε συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, των υπηρεσιών και της διοίκησης του ΕΛΓΑ, των βουλευτών των περιοχών αυτών και συλλογικών φορέων των αγροτών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. mono anakoinwsis bgazetai lefta pote 8a paroumai den lete tipota kurie sufaki kuria tsakrh????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί άνάκόίνώσή κόρόίδίά έίνάί άύτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΩΣΤΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΡΓΑΤΕ Κ ΣΕ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΕΦΚΑ ΠΑΛΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΜΠΡΑΒΟ Θ ΠΑΡΕΤΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελικά κάποιοι θα μας πουνε ότι δεν φταίνε αυτοι που κυβερνουσαν 40 χρόνια και ότι όλα τα στραβά έγιναν σε 3μιση χρόνια...και δώστου γέλιο στην ευρώπη! Και τι είπατε κύριε Μητσοτάκη? αυτοί ε? χαχαχα όλα αυτοί ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΤΡΑΒΩΣΑΝ ΚΙΑΛΟ ΡΕ ΝΑΙ Τ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ Κ ΔΝ ΞΑΝΑΒΓΕΝΕΤΕ

      Διαγραφή
  6. τι τους κάνεις ρε Kαρασμάνη , τoυς τρελαίνεις , μόλις τους κατήγγειλες για μαύρες γιορτές, αμέσως ο Αραχωβίτης βγήκε και είπε θα πλερώσει αμέσως .για να δούμε τι θα πλερώσουν και ποιες ποικιλίες, μας βγάλαν την ψυχή, οι παραμυθάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. ΨΥΦΙΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΜΝΥΜΟΝΙΑ ΜΕ 17% ΕΛΙΜΑ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.