Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποτάμι: «Ψήφος κατά συνείδηση - Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί»


Να ψηφίσουν κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κατέληξαν η κοινοβουλευτική ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού. Στη συνεδρίαση - δεν ήταν παρών ο Σπύρος Λυκούδης - αποφασίσθηκε επίσης ότι δεν θα αποχωρήσει κανένας από την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη.

Η απόφαση του πολιτικού συμβουλίου:

Το Ποτάμι θα αντιπολιτευθεί με κάθε τρόπο τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Η υφαρπαγή της ψήφου εμπιστοσύνης έγινε με την χρήση όλων των παλαιοκομματικών μεθόδων και αυτό είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία.

Ταυτόχρονα το Κίνημα μας παραμένει σταθερό στην απόφαση του Συνεδρίου ότι το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη γειτονική χώρα.


Αυτά ήταν τα δύο κεντρικά συμπεράσματα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο συνήλθε στα γραφεία του Κινήματος με τη συμμετοχή Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ομοφώνησαν επίσης στα εξής:

Η ευρωπαϊκή ταυτότητα του Κινήματος μας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η σύγκρουση με τον εθνικό απομονωτισμό. Υποχρέωση μας είναι να εκφράσουμε όλους τους πολίτες που υπερασπίζονται χωρίς αστερίσκους την Ευρωπαϊκή ενοποίηση. Οι πρόσφατες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Ευρώπης είναι ευκαιριακές και εξυπηρετούν μόνο τους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς.

Το Ποτάμι ιδίως στα πατριωτικά θέματα δεν τοποθετείται με τη σκέψη στο κομματικό συμφέρον, ούτε αλλάζει απόψεις ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της συγκυρίας. Έχουμε στέρεες αρχές, δεν έχουμε ιδεοληψίες και δεν αντιδρούμε παρορμητικά. Δεν θα γίνουμε το τέρας της πολιτικής που πολεμάμε.

Τα στελέχη επανέλαβαν την αρχή του Κινήματος ότι τα σύγχρονα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα και οι βουλευτές πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση, πλην των ψηφοφοριών που σχετίζονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις. Η ξαφνική απόφαση του Βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση παρά τις αντίθετες ομόφωνες αποφάσεις του Κινήματος ήταν πράξη πολιτικά ανήθικη και η απομάκρυνση του από την ΚΟ του Ποταμιού, επιβεβλημένη.

Νωρίτερα, με μια δήλωση-χρησμό προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην κρίσιμη συνεδρίασης της Κ.Ο. και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Δεν θα λέμε σε όλα όχι, θα σκεφτόμαστε το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε με αυτούς που κυβερνούν, αλλά ούτε γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση, με όχι και κραυγές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα όχι κατ' ανάγκη το κόμμα μας και αυτό είναι πρόβλημα», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «τα πήγαμε πολύ καλά στη Βουλή, παρά το τραύμα που προσπάθησε να μας προκαλέσει μια ξαφνική αλλαγή. Αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις στελεχών μας και του κόσμου. Δεν ειμαστε με αυτους που κυβερνούν αλλα ουτε θα γίνουμε μια στείρα αντιπολίτευση».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ;
    AYTOI ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΠΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ;
    ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΠΑΝΩ ΘΕΜΑ;
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ;
    TO ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προδότες είναι όσοι κλέφτες εφεραν την κρίση και τα μνημόνια στην Ελλάδα κι όχι οσοι επιλέγουν την ειρηνική επίλυση των εθνικών θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε σταυρακη άλλος ένας σωτήρας είσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την επικείμενη ψήφο σου, η οποία θ' αποτελέσει και τη διάλυση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αποδεικνύεις ότι ο ρόλος σου ήταν η εκπροσώπηση σκοτεινών, αλλότριων και αντεθνικών συμφερόντων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ Σηφάκη τι λές για τις καταγγελίες καμένου για χρηματισμό βουλευτών??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.