Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί το Φεβρουάριο η απαλλοτρίωση Χαλκηδόνα – Μελίσσι Γιαννιτσών

Όπως είναι γνωστό για το δημόσιο έργο «Μελέτη βελτίωσης Εθνικής Οδού 2 στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Έδεσσα, υποτμήμα Χαλκηδόνα – Μελίσσι» έχει κηρυχθεί απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών της περιοχής.
Συγκεκριμένα, για την απαλλοτρίωση αυτή έχει εκπονηθεί ο κτηματολογικός πίνακας και το κτηματολογικό διάγραμμα της μελετητικής εταιρείας «Αθανάσιος Γεωργίου και συνεργάτες ΕΕ», με κύρωση αυτού στις 3.5.2011.
Η απαλλοτρίωση κηρύχθηκε με την απόφαση 116/2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, έγκρισης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για λόγους δημόσιας ωφέλειας για την κατασκευή του έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ε.Ο.2 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΕΔΕΣΣΑΣ, ΜΕΛΕΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΜΕΛΙΣΣΙ», στις Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Πέλλας συνολικής έκτασης 901.511,83 τ.μ. δημοσιευμένης στο ΦΕΚ ΑΑΠ 190/17.9.2018.
Όμως, στις 11 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της απαλλοτρίωσης, εξαιτίας περίληψης σε αυτήν και οικίας τριών αυτοτελών διαμερισμάτων, στην έξοδο της Παραλίμνης Γιαννιτσών, η οποία καταστρέφεται ολόκληρη, χωρίς καμία δημόσια ωφέλεια – για χώρο πρασίνου σε διάνοιξη δρόμου! – με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ανατροπή και με καθυστερήσεις το έργο αυτό.


Την Άνοιξη του 2018 καταθέσαμε στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αίτηση με τέσσερεις εναλλακτικές προτάσεις για την επίλυση του θέματος. Για διαδικαστικούς λόγους η αίτηση μας επεστράφη. Στη συνέχεια μετά την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, προχωρήσαμε σε κατάθεση αίτησης ακύρωσης της απαλλοτρίωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατόπιν υποβάλαμε εκ νέου τις προτάσεις μας προς την Περιφέρεια. 
Δεν επιθυμούμε την καθυστέρηση ή την ανατροπή του έργου. Επιθυμούμε την ανεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης αμοιβαία επωφελούς έτσι ώστε και το έργο να υλοποιηθεί έγκαιρα και η οικία να μην καταστραφεί. Οι προτάσεις μας δεν επιβαρύνουν οικονομικά το έργο αλλά αντίθετα περιορίζουν το κόστος του και εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια πρέπει να δεχτεί να καθίσει μαζί μας στο τραπέζι του διαλόγου πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων επιδείξει ευθυνοφοβία και η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας υπεροψία και αλαζονεία ή αδιαφορήσουν για το αίτημα μας και αρνηθούν να συνεργαστούν θα έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ενδεχόμενη καθυστέρηση ή ανατροπή του έργου. Ευελπιστούμε ότι δε θα συμβεί τίποτα από τα προαναφερθέντα και θα καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Εξάλλου παρόμοια περίπτωση που είχε ανακύψει κατά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού επιλύθηκε ανάλογα. Αυτό που χρειάζεται μόνο είναι η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση ενός αιτήματος πολιτών.   

Οι έχοντες έννομο συμφέρονShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…