Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία - Από καταιγίδες, χιόνια, μέχρι και… αφρικανική σκόνη


Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια αναμένεται να σημειωθεί μέσα στην εβδομάδα, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική με μεγάλο κίνδυνο, η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, η κακοκαιρία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ τα φαινόμενα που θα εμφανιστούν από την Τρίτη και μετά πιθανόν να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Τη Δευτέρα (21/01) λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και αργότερα τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Την Τρίτη (22/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Τετάρτη (23/01) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. από τα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (24/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (25/01) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.