Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Κύπρος προτείνει την Ντόρα Μπακογιάννη για γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης


Την Ντόρα Μπακογιάννη προτείνει η Δημοκρατία της Κύπρου για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι η πρώτη φορά που διαφορετική χώρα προτείνει υποψήφιο γενικό γραμματέα από άλλη χώρα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που προσωπικότητα από την Ελλάδα θα διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, το δεύτερο σε δύναμη και απήχηση μετά τον ΟΗΕ.

Η πρόταση αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί μια αναγνώριση της διαδρομής της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία θα έχει απέναντί της τέσσερις ακόμα υποψηφίους.

Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης θα γίνει την άνοιξη. Η εκλογή θα γίνει από 750 εκλέκτορες-βουλευτές, οι οποίοι θα εκπροσωπούν 47 κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να έχει σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί νέα γενική γραμματέας του οργανισμού.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.