Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στη Ρωσία: «Μην ανακατεύεστε στα εσωτερικά μας»


Απάντηση στη Μόσχα σε αυστηρό τόνο δίνει το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τη παρέμβαση του ρωσικού ΥΠΕΞ που έκανε λόγο για παράκαμψη της λαϊκής βούλησης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ προχωρούσε και σε ευθεία παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ως ένδειξη αποσταθεροποίησης.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η εσωτερική πολιτική τάξη «δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων». «Πετάει το γάντι» δε στη Μόσχα, ζητώντας της στο εξής, σεβόμενη «τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού», να μην αποκαλεί την ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως την έχει αναγνωρίσει, αλλά «Βόρεια Μακεδονία».


Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων. Διαφορών που επί μακρόν υπονόμευαν την προοπτική των λαών της περιοχής να συνυπάρχουν ειρηνικά και να συνεργάζονται προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας της περιοχής.

Οι διεθνείς μας εταίροι καλούνται να σεβαστούν το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας και να επικροτήσουν το γεγονός ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών επέδειξαν το απαραίτητο πολιτικό θάρρος να φτάσουν στη λύση ενός ιδιαίτερα ακανθώδους ζητήματος, προασπίζοντας, την ίδια στιγμή, τα εθνικά τους συμφέροντα.

Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία, που αναγνωρίζει εδώ και χρόνια τη ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα σεβαστεί τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, θα αποκαλεί από εδώ και στο εξής τη χώρα αυτή με τη νέα συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία» και το κυριότερο, θα αποστεί από ανάλογες δηλώσεις που αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΤΟ ΥΠΕΞ ΑΠΑΝΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ;
    ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2015 ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΡΑΤΙΑΣ, 80% ΟΧΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΌΝΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρώσοι με βαθιά δημοκρατική παράδοση δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.Υπάρχουν και μερικοί "ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ"δικοί μας που συμφωνούν.

      Διαγραφή
  2. Πώς αναγνώρισαν τα Σκόπια οι Ρώσοι; Δημοκρατία της Μακεδονίας,σκέτο.Αυτο επιθυμείς φίλε σχολιαστη;Οταν ο κομματικός φανατισμός κατηγορεί το υπουργείο εξωτερικών της πατρίδας σου,τι να σχολιάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι φίλοι μας οι Ρώσοι,το πιο σύντομο ανέκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ 9,47 ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΑΠΟΡΟΦΟΥΣΑΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΡΟΔΑΚΙΝΩΝ-ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΔΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 0,60 ΣΤΑ 0,12!
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ!
    ΕΛΑ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΕΣΥ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ!
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΖΗΜΕΙΩΣΑΝ,ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Ρώσοι πήραν επιτραπέδια απο το 06 εως το 10.Τα ροδάκινα τα περισσότερα τα τελευταία 60 χρόνια τα δίνουμε στη Ευρώπη και Αμερική και νότια.Ο καθένας γράφει ότι νάναι .

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.