Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα τμήματα στην Ακαδημία Ρομποτικής Σκύδρας

 Η Ακαδημία Ρομποτικής Σκύδρας ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου φοίτησης και την δημιουργία νέων τμημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής για τις ηλικίες 6 - 16 ετών

Στα πλαίσια της δημιουργίας των νέων τμημάτων θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με την εκπαιδευτική ρομποτική.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην παρακάτω πλατφόρμα.
Δήλωση ενδιαφέροντος για τα δωρεάν μαθήματα γνωριμίας


Η εκπαιδευτική Ρομποτική

Δίνει στους μαθητές την δυνατότητα να προσεγγίσουν βιωματικά έννοιες από άλλα πεδία – γνωστικά αντικείμενα.(μαθησιακοί στόχοι κάθε μαθήματος).
Είναι ιδανική για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο χώρο του STEM με την κατασκευή Robots και τον προγραμματισμό τους.
Βοηθά τους μαθητές στην ανάπτυξη αλγοριθμικής σκέψης. Στην ουσία δηλαδή μαθαίνουν την διαδικασία επίλυσης προβλημάτων αναπτύσσοντας παράλληλα την δημιουργικότητα και την φαντασία τους.
Βοηθά τους μαθητές να μάθουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται καθώς τα μαθήματα γίνονται σε ομάδες τριών.
Βοηθά τους μαθητές να βελτιώσουν τις λεπτές κινητές τους δεξιότητες μέσω της κατασκευής.
Βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και να μάθουν να μεταδίδουν την γνώση τους μέσω της παρουσίασης που γίνεται σε κάθε μάθημα

Πλεονεκτήματα σχετικά με τον ανταγωνισμό:

Πολυετή προγράμματα που είναι προϊόντα συνεχούς ακαδημαϊκής έρευνας από τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.
Δοκιμασμένα πρώτα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Προσαρμοσμένα στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης.(όχι έτοιμα μαθήματα της Lego).
Διδασκαλία από καθηγητές που εκπαιδεύονται, πιστοποιούνται και επανεκπαιδεύονται κάθε χρόνο από το ΠΑΜΑΚ
Η τεράστια πλειοψηφία των ανταγωνιστών ασχολείται με προετοιμασία σε διαγωνισμούς, το οποίο δεν είναι μάθημα(δεν είναι εκπαιδευτική ρομποτική)

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…