Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πώς ξοδεύει τα χρήματα του ο Μπιλ Γκέιτς


Ο τρόπος που ξοδεύουμε είναι ενδεικτικός – λένε- για το ποιοι είμαστε. Όπως φυσικά και ο τρόπος με τον οποίο κερδίζουμε χρήματα.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft, είναι σήμερα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η φιλοσοφία του Μπιλ Γκέιτς συνοψίζεται στην ενδυνάμωση των ανθρώπων γύρω του. Αυτή η κοσμοθεωρία τον κατέστησε ικανό να πολλαπλασιάσει τα χρήματα του αποδεικνύοντας πως η αγάπη για τα ακριβά αυτοκίνητα δεν αποκλείει την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ούτε η επένδυση στον έναν τομέα παρεμποδίζει την παράλληλη επένδυση στον άλλο.


Η πορεία προς την επιτυχία ξεκίνησε το 1975, όταν μαζί με τον συμφοιτητή του Πολ Αλεν ξεκίνησαν ένα εγχείρημα που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο. Αργότερα και σε ηλικία 31 ετών ο Gates έγινε ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο – τίτλο που διατήρησε μέχρι το 2008 όταν ο 23χρονος Μαρκ Ζούκερμπεργκ τον εκθρονίζει, ενώ από το 1995 έως και το 2006 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Παράλληλα και ήδη από το 1990 ξεκίνησε το φιλανθρωπικό του έργο, με δωρεές σε σχολεία. Δέκα χρόνια μετά και μαζί με τη σύζυγό του Melinda ίδρυσαν το Bill and Melinda Gates Foundation, έναν από τους πιο πετυχημένους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Το ζεύγος Γκέιτς έχει κάνει δωρεές μαμούθ στο ίδρυμα, οι οποίες υπολογίζονται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων εκτιμάται πως τα 40 δισ. δολάρια αφορούν δωρεές για την υγεία και την εκπαίδευση. 

Έχει υιοθετήσει ένα εξαιρετικά λιτό τρόπο ζωής και δεν έχει πρόβλημα να περιμένει στην ουρά για να παραγγείλει ένα μπέργκερ.

Την ίδια στιγμή όμως δεν κρύβει την αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, όπως μια Porche 911, μία Ferrari 348 ή μια Jaguar XJ6.

Ο Μπιλ Γκέιτς αγαπά μεν τα πολυτελή οχήματα αλλά τον απασχολούν ιδιαίτερα ζητήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η αντιμετώπιση της πολιομυελίτιδας.

To 2010 δημιούργησε μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ – και άλλους δισεκατομμυριούχους του κόσμου - το Giving Plegde- με στόχο να δωρίσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το 2017 διέθεσε 315 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους φτωχούς γεωργούς -κυρίως της Αφρικής- να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση μιας σειράς ασθενειών που πλήττουν τοπικές καλλιέργειες μανιόκας και πατάτας.

Πριν από ένα χρόνο είχε υποστηρίξει πως «πρέπει να πληρώνει περισσότερους φόρους» χαρακτηρίζοντας οπισθοδρομικό το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ που προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις επιχειρήσεις.

«Αν ο Μπιλ Γκέιτς έδινε σε κάθε άνθρωπο στον κόσμο 10 δολάρια θα του έμεναν ακόμα 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην τσέπη» γράφει το Business Insider. Ο Αμερικάνος μεγιστάνας επιλέγει να τα «διαθέσει» με πιο έξυπνο τρόπο, ξοδεύοντας κατά κύριο λόγο τα χρήματα του για να βοηθήσει την ανθρωπότητα, επενδύοντας στους σκοπούς που πιστεύει πως έχουν σημασία.

Πηγή economistas.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.