Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χ. Παπαδόπουλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν πολύ δημοκρατική


 Μήπως έχετε την απορία ποιος πρωθυπουργός τα τελευταία 40 χρόνια χρησιμοποίησε περισσότερο στα λόγια του την λέξη δημοκρατία και παράγωγά της ; Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι η απάντηση είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτό είναι ψυχολογική ανάγκη. Επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσίασε μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας έπρεπε να το αναπληρώσει με τα λόγια. Για να μη σας κουράσω θα αναφέρω μόνο 4 παραδείγματα. 

1. Τον Αύγουστο του 2014 είχα την τιμή να βρίσκομαι στη Μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος με τον κ. Τσί-πρα. Ένας από τη συνοδεία του μας είπε ότι θέλει να βγει η εικόνα στον κόσμο ότι δεν πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Μόλις έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, πέταξε την μάσκα του θεοσεβούμενου και δήλωνε δημόσια ότι είναι άθεος και πολέμησε όσο μπορούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Πέρασε τους πιο αντίχριστους και αντιεπιστημονικούς νόμους, όπως αλλαγή φύλου στα 15, και θέλησε να σταματήσει να πληρώνει τους 10.000 παπάδες. Δεν κατάλαβε όμως ότι οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος όχι γιατί είναι θεοσεβούμενη η κάθε κυβέρνηση, αλλά γιατί παλιότερα έγινε συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας για την περιουσία, αξίας τρισεκατομμυρίων Ευρώ, που χάρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελληνική Πολιτεία.
Προχθές τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη, γιατί φίλησε τον Σταυρό του Χριστού ο κ. Τσίπρας, αφού δηλώνει ότι είναι άθεος ; Μήπως πάλι θα φορέσει τη μάσκα του θεοσεβούμενου, επειδή κοντεύουν εκλογές ; Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που ο αρχηγός της αλλάζει μάσκα ανάλογα με τις περιστάσεις ;

2. Την μέρα που υπογραφόταν η Συμφωνία στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018, τα ΜΑΤ χτύπησαν αλύπητα τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Ακούσαμε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ που έδειχναν την μεγαλύτερη αγριότητα δεν μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί άνδρες των ΜΑΤ από άλλες χώρες για να δέρνουν τους Έλληνες ; Μήπως θα έπρεπε να γίνει ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό ;

3. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντικατέστησε τα βιβλία των θρησκευτικών που διδασκόντουσαν μέχρι τότε οι μαθητές με «φακέλους θρησκευτικών». Με την αλλαγή αυτή  το ορθόδοξα ελληνόπουλα διδασκόντουσαν μια «θρησκειολογική σούπα», ενώ τα παιδιά των Εβραίων, Μουσουλμάνων και Ρωμαιοκαθολικών διδασκόντουσαν όχι μόνο την πίστη τους, αλλά επέλεγαν και οι ίδιοι τους δασκάλους τους.
Επειδή όμως αυτό σήμαινε άνιση μεταχείριση για τα ορθόδοξα ελληνόπουλα (βέβαια στα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ισότητα των πολιτών), έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και έκρινε τον Μάρτιο του 2018 αντισυνταγματική την αλλαγή και έδωσε εντολή στο Υπουργείο Παιδείας να ξαναδιδαχθούν τα προηγούμενα βιβλία θρησκευτικών. Το Υπουργείο όμως αρνείται να υπακούσει και τη φετινή σχολική χρονιά μοίρασε και πάλι στους μαθητές τους «φακέλους θρησκευτικών». 
Πόσο δημοκρατική είναι μια κυβέρνηση που οι Υπουργοί της αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ;  

4. Έγινε καταγγελία πριν από μήνες εναντίον συναδέλφου μου στο Υπουργείο. Ο κ. Υπουργός «μπερδεύτηκε» και νομίζοντας ότι είναι στην πρώην Σοβιετική Ένωση, έδωσε εντολή να «τιμωρηθεί αυστηρά» ο συνάδελφος. Ευτυχώς όμως ήμασταν στην Ελλάδα που έχει Δημοκρατία και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι. 
Ξέρετε, το τραγικό αστείο είναι ότι στην πρώην Σοβιετική Ένωση που σκότωσαν έτσι εύκολα πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες στα 70 χρόνια που κυβέρνησαν οι κομμουνιστές, τους έκαμναν και βασανιστήρια για να υπογράψουν ομολογία ότι ήταν ένοχοι. Για ποιο λόγο ; Αφού είχαν την απόλυτη εξουσία, ποιόν φοβόντουσαν; Μήπως επειδή οι δολοφόνοι φοβούνται και τη σκιά τους ;

Αν η κυβέρνηση   ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νοσταλγεί και ζηλεύει το τυραννικό καθεστώς που εφαρμόστηκε για 70 χρόνια στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η Ελλάδα δεν είναι η κατάλληλη χώρα να κυβερνήσουν. Γιατί η Ελλάδα δεν έχει απλώς Δημοκρατία, στην Ελλάδα ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ η Δημοκρατία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Παράτα μας ρε δημοκράτη, ινστρούκτορα επί παντός επιστητού αρκεί να βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ... ποιόν νομίζεις ότι δουλεύεις; μήπως ονειρεύεσαι άλλα πολιτεύματα με τους ονειρεμένους νοσταλγούς του Παττακού που ακούει ευλαβικά ο Μητσοτάκης σου; ο κόσμος ψηφίζει αντιπροσώπους του στη Βουλή και Κόμματα που κρίνονται. Τώρα εσύ τι λες, το Κόμμα σου είναι στην αντιπολίτευση γιατί δεν το ψήφισε ο κόσμος και δεν θα το ξαναψηφίσει, όσο και να χτυπιέσαι κάθε βδομάδα αυτό δεν αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαρώ εγώ δημοκρατικό λόγο! Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ποιος είσαι που απαγορεύει στον άλλον να εκφράσει τη γνώμη του;

      Διαγραφή
    2. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΩΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΆ ΚΡΑΤΗ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΣΣΔ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ Κ.Λ.Π ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ.
      1. ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΣΣΔ- ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
      2. ΟΣΟΙ ΡΙΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΤΑΚΟ, ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΝΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ ¨¨ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ¨¨ ΔΕΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    3. Σκέφτηκες ποτέ οτι ο Παττακός και οι άλλοι μπορεί να είχαν Χούντα,αλλά οι πράξεις τους έδειξαν οτι αγαπούσαν την Ελλάδα πιο πολύ απο όσο την αγαπάς εσύ ;

      Διαγραφή
    4. ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ .ΕΣΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΒΓΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
  2. Πότε και από ποιούς καταργήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ;Η Γη γυρίζει και δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης στο Σύμπαν.Η εκκλησία είναι οικουμενική και όχι εθνοφυλετική.Ο Τσίπρας έχει άριστες σχέσεις με την εκκλησιαστική ιεραρχία.Οι Βόρειοι γείτονες μας είναι ορθόδοξοι.Ολο είμαστε άνθρωποι του ίδιου θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:49 που ακριβως βριζει τον συριζα;
    Μπορεις να μας δειξεις ενα σημειο στο παραπανω κειμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΑΔΉ ΠΌΣΟ ΠΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΔΉΛΩΣΗ ΑΠΌ ΑΥΤΉΝ ΚΎΡΙΕ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΒΈΒΑΙΑ ΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΝΧΑΡΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΕΊΣΤΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΆΝΕΤΕ ΠΟΛΛΆ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΌΝΟ ΈΝΑΣ ΑΔΑΉΣ ΘΑ ΤΟ ΠΊΣΤΕΥΕ ΑΥΤΌ ΚΑΝΕΙΣ ΚΆΤΙ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΠΛΆ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΛΛΑΓΉ Η ΕΛΛΆΔΑ ΦΟΡΤΏΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΆΡΜΑΡΟ ΠΆΛΙ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕσειΣ που θεωρείται τον εαυτό σας τόσο δημοκρατικό και δίκαιο άραγε δεν μας είπατε τι θα υποστηριξέτεστο πιο κοντινό πολιτικό γίγνεσθαι τον Δήμο που είναι άμεσο με την καθημερινοτητα, εκεί να σας δω θαν εκφραστείτε η' εδώ υπάρχουν καλά και συμφέροντα και δεν μπορείτε να εκφραστείτε? Όχι μόνο για την κεντρική πολιτική σκηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟσΌ αρθρογραφει αυτος ο κύριος ολο και αναδεικνύει το φασιστικό του πρότυπο του"Ελλάς, Ελλήνων χριστιανών". δικαίωμα του και καλά κάνει. Και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τη στήριξη που παρειχαν οι περισσότεροι"χριστιανοί". Ας απαντήσει ομωό ο κ. Παπαδόπουλος μονο σε ένα ερωτημα "Πού βρήκε η εκκλησία την τεράστια περιουσία που παρεδωσε στο κράτος". Και γιατί όσοιδεν πιστεύουν στην εβραϊκή μυθολογία θα πρέπει να πληρώνουν το ιερατείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Εκκλησία έχει 2000 χρόνια ζωής και ρωτάτε που βρήκε την περιουσία ; Το Κράτος που συμφώνησε με την Εκκλησία, ξέρει πολύ καλά που την βρήκε η Εκκλησία.

      Διαγραφή
    2. Η εκκλησία της Ελλάδος ιδρύθηκε 1833 άσχετε.

      Διαγραφή
    3. Περιουσία είχαν οι Εκκλησίες και τα Μοναστήρια και επι Βυζαντίου και επι Τουρκοκρατίας.

      Διαγραφή
  7. ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΓΩΝΑ" ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΚΑΝΤΉΛΙΑ ΠΟΎΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΤΌΤΕ ΓΙΑ ΚΆΝΤΕ ΜΙΑ ΣΎΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΉΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΧΏΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΠΌΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΎΜΑΤΑ ΑΓΑΠΉΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΌΝ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΔΩΡΕΈΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΕΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.