Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Συστήνεται Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) συστήνει Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) στην Έδεσσα, το οποίο θα στεγαστεί στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας στο χώρο που στεγάζονταν η Εργατική Εστία (ισόγειο του κτιρίου). Το γραφείο μάλιστα αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, καθώς έχει ολοκληρωθεί η απόσπαση δύο δημοσίων υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και η πρόσληψη ενός Οικονομολόγου ΠΕ μέσω του ΟΑΕΔ. 

Τα ΓΕΥΔ παρέχουν δωρεάν ενημέρωση σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης των οφειλών του, καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία (όπως οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης). 
Οι πολίτες - φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά) μπορούν να απευθύνονται στα ΓΕΥΔ για ενημέρωση σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης εν γένει και ειδικότερα για να λαμβάνουν υποστήριξη για ζητήματα οφειλών:
τόσο προς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (επονομαζόμενες ως «εισπρακτικές» ή «funds») για ρύθμιση «κόκκινων» δανείων,
όσο και προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ) για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών (120 δόσεις).
Επιπλέον, με σκοπό την υποβοήθηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παρέχονται τα εξής μέσω των ΓΕΥΔ:
επιδότηση κόστους δικηγόρου και λογιστή σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, σύμφωνα με το άρθρο 93Α του Νόμου 4389/2016, όπως ισχύει,
επιδότηση στεγαστικού δανείου, σύμφωνα με το Νόμο 3869/2010, όπως ισχύει.
Τα ΓΕΥΔ στελεχώνονται με:
2 δημοσίους υπαλλήλους, που αποσπά η ΕΓΔΙΧ για το σκοπό αυτό
και επιπρόσθετα με 1 οικονομολόγο που επίκειται να προσληφθεί μέσω του ΟΑΕΔ, με σύμβαση ορισμένου χρόνου. 
Ο χώρος στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας (πρώην γραφείο Εργατικής Εστίας) για τη στέγαση του ΓΕΥΔ της Έδεσσας παραχωρήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους από τον ΟΑΕΔ. 


Σήμερα λειτουργούν ήδη 24 ΓΕΥΔ ανά την Ελλάδα, τα οποία έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 11,5 χιλιάδες πολίτες. Το ΓΕΥΔ που πρόκειται να λειτουργήσει στην Έδεσσα θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους του πολίτες του Νομού Πέλλας μέχρι την σύσταση του ΓΕΥΔ που θα ακολουθήσει σε λίγο στα Γιαννιτσά.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Βάλτε και αλλους αργομισθους ... Βάλτε πραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνεται αυτής να της πείτε να μην ανακατώνεται με τους κατοίκους της Πέλλας; Αυτά τα ανούσια που κάνει, δίχως νόημα και πρακτική εφαρμογή, μόνο και μόνο για ψήφους δεν περνάνε στον κόσμο. Το πόσο ενδιαφέρεται για τον νομό, τό έδειξε μέσα στη βουλή πουλώντας τη χώρα της και ξεγελώντας όσους την εμπιστεύτηκαν. Και όλα αυτά για την ΚΑΡΕΚΛΑ και την ΜΑΡΜΙΤΑ. Πέστε της ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ειναι τα λεφτά από τις ΒΡΟΧΟΠΤΏΣΕΙΣ στα ΡΟΔΆΚΙΝΑ πολύ ψεμα ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε κορίτσι μου πάνε σπίτι σου αιντεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.