Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Στο τέλος Γενάρη η καταβολή ενισχύσεων de minimiς στα επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα


Ενιαία καταβολή ενισχύσεων de minimiς για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις στα επιτραπέζια  και τα συμπύρηνα ροδάκινα στο τέλος Γενάρη και αύξηση του αρχικού κονδυλίου των 10.200.000 ευρώ

Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη οι ενισχύσεις de minimis για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού θα καταβληθούν ενιαία για τα επιτραπέζια και τα συμπύρηνα ροδάκινα στο τέλος του Γενάρη για την αποφυγή της γραφειοκρατίας (έκδοση δύο αποφάσεων de minimis για την ίδια αιτία, διάσπαση της διαδικασίας κ.λπ.) που συνεπάγεται καθυστερήσεις. 


Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εγκριθεί 10.200.000 ευρώ για τις ποικιλίες επιτραπέζιων ροδακίνων όπως είχαν ανακοινωθεί τελικά από τον ΕΛΓΑ, στις οποίες θα προστεθούν, κατόπιν της σημερινής σύσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον ΕΛΓΑ, και ορισμένες νέες ποικιλίες κατόπιν πρότασης των παραγωγικών φορέων προς αποκατάσταση αδικιών οι οποίες  θα ανακοινωθούν αρμοδίως, ενώ θα δοθούν και πρόσθετα κονδύλια για την καταβολή ενισχύσεων de minimis στις ποικιλίες των συμπύρηνων ροδακίνων που είχαν αρχικά επιλεγεί, το συνολικό ύψος των οποίων καθώς και το ποσό της στρεμματικής ενίσχυσης για τις ποικιλίες συμπύρηνων ροδακίνων θα καθορισθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τον κ.  Αραχωβίτη τις προσεχείς ημέρες. 

Κατά τα λοιπά ισχύει η απόφαση που είχε ληφθεί για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση αυτή βάση δεδομένων για την καταβολή των ενισχύσεων αποτελεί η βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ όπως διαμορφώνεται από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών για τις  ποικιλίες που ονοματίζονται σε αυτή και για τις ποικιλίες που δεν ονοματίζονται οι δηλώσεις των παραγωγών που έγιναν στις συνεταιριστικές οργανώσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Η παραπάνω απόφαση ανακοινώθηκε από την κ. Τζάκρη  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πέλλας παρουσία βουλευτών, Προέδρων Συνεταιρισμών και εκπροσώπων Οργανώσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Είπατε τέλος του χρόνου μετά μέσα Γενάρη τώρα τέλος Γενάρη μεγάλη κοροϊδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντορα βαλτε ολες τις ποικιλιες επιτραπεζιων ανεβαστε την στρεμματικη ενυσχιση για να δωθει και το εμπαρκο και ολοι ευχαριστημενη.Καντε το και δεν θα χασετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2018 ΜΕΤΑ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΗ ΓΕΝΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν σας αρέσει μη τα περνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα ρε ζηλιάρη κακε άνθρωπε ΠΟΙΟΣ Σ μίλησε ?

      Διαγραφή
    2. ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η' ΜΑΡΤΙΟ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ [ΤΑ ΛΕΦΤΑ]ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ[ΒΛΕΠΕ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ],ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ''ΞΕΝΟΔΟΧΟ''.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΨΗΦΟ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ,ΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΕΤΕ,ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...................................................

      Διαγραφή
    3. Εσυ να ψηφίσεις τους κλεφτες και τα λαμόγια που μας έστειλαν στην χρεωκοπία....Εμείς τους έντιμους και καθαρούς .....Ολοι πλεον ξερουν...και κυρίως βλέπουν....

      Διαγραφή
  6. Τί αξία έχουν τα ψηφαλακια!!!!! Ξαφνικα γινανε όλοι απλοχερηδες. Τις αυξήσεις που έχουν πάρει οι δημοσιοι έχουν φτάσει σχεδόν τους μισθούς του πριν. Τώρα τάζουν στους αγροτες. Προσπαθούν να κρατούν ζεστη την μεγαλύτερη μάζα ανθρώπων. Σου λέει: έχουν αποδείξει περιτρανα την ηλιθιότητα τους με το να δέχονται παθητικα ότι τους σερβίρουμε. Ας τα χάψουν και τώρα και όταν και εάν βγούμε τότε θα τους σκίσουμε δίπλα. Θα βλαστημισουν την ώρα και την στιγμή.
    Όμως ένα έχω να τους πω: Μπορεί να φαινομαστε χαζοι, μπορει να το παίζουμε χαζοι ΑΛΛΑ δεν ήμαστε χαζοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο καρασμανης τουλαχιστον εδωσε χρηματα στον αγροτη,οχι ψιχουλα!και ουτε το πηγε απο βδομάδα σε βδομάδα.Αυτοι μας δουλευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωριζεις (10:12μμ και 12:09πμ) πολυ καλα πως δοθηκε η στρεμματικη ενίσχυση, όπως γνωρίζεις ποιοι εμποδιζαν να δοθει η ενίσχυση, και τι λεγανε, οτι ειναι μουφα και ενα σωρο ψευτιες.
    Αλλά επισης γνωριζεις που οφείλετε αυτά που γράφεις. Οφείλετε στα εμπόδια που βάζανε γνωστοί και άγνωστοι που θέλανε να ξαναγίνουν βουλευτές.
    Εαν ο Καρασμάνης δεν ειχε ισχυρα χαρτια απο την Ευρώπη, δεν θα τα καταφερνανε και δεν θα παιρναμε τιποτα.Καθε φορα βρίσκεται μια δικαιολογια για την πρωτια του,να δουμε φετος τι θα λεγεται παλι για την πρωτια του, το ηθος του, αδιαμφισβήτητο, το εργο του μεγαλο,αυτα ειναι τα ατου του,που τον βγαζουν πρωτο και προσπαθουν να πληξουν αλλα δεν μπορουν, ματαιοπονουν!! .Επισυναπτω 2 αποδεικτικα ,απο τα 16 που ειναι ανηρτημενα στο επισημο σαιτ του υπουργειου, και ενα απο το φεις του. 1)κατα την παρουσίαση στις 21/ 12/14.την ΝΕΑ ΚΑΠ, στα Γιαννιτσα,απο το 20 λεπτο,(9/1/15) και2) κατα την παραδοση του υπουργειου στις 29/1 /15 απο το 5λεπτο .Και απο το φεις 18/10/16 ο Γ.Κ ,απαντα στα ψεματα του Αποστολου.
    Ακολουθεί συνέχεια σε 2ο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και επειδή δεν μπορώ να ανεβάσω τα σχετικά video, που μπορείτε να τα βρείτε στο face του κου Καρασμάνη, παραθέτω το 3ο αποδεικτικό από 18/10/16
    Ο Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ……..
    • Ας ψάξει το ΦΕΚ 131/21-1-2015. Θα βρει εκεί την ακριβή, διαφανή και σαφέστατη διαδικασία με την οποία καταβλήθηκαν οι ενισχύσεις στους δικαιούχους. Εκεί επίσης θα βρεί, την με αριθμό πρωτοκόλλου 7891/18-7-2014 επιστολή του αρμόδιου γ.γ. του Υπουργ. προς την Ευρ. Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως επίσης θα βρει την με αριθμό πρωτοκόλλου 20314/3-10-14 επιστολή (εμπερ. φάκελος) Καρασμάνη με θέμα «κρίση από τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης της Ουκρανίας στην εμπορία και διακίνηση επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών» προς τον Επίτροπο Γεωργίας της Κομισιόν.
    Θα βρεί ακόμη, την από 5/1/2015 ηλεκτρονική επιστολή του γ.γ. του Υπουργείου προς τον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την από 9/1/2015 επιστολή-απάντηση του τελευταίου προς τον γ.γ. του Υπουργείου.
    Επίσης θα βρει την από 13/1/2015 (οπότε δόθηκε και η έγκριση καταβολής αποζημιώσεων) αλληλογραφία του γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον γ.γ. του Υπουργείου, καθώς και την υπ’ αριθμ 23/7686/22-1-2015 ΚΥΑ, βάσει της οποίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1408/2013 για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια που επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία δόθηκαν οι αποζημιώσεις.
    • Ας ψάξει να βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου το Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 10/12/2014. Αναφέρει ότι ο Επίτροπος Χόγκαν, στη συνάντηση μας, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης και επιδεικνύοντας κάθε διάθεση να συνδράμει, έδωσε άμεση εντολή στις υπηρεσίες της Κομισιόν, να διερευνήσουν τη δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς για την προ εμπάργκο περίοδο. Με διαβεβαίωσε επίσης ότι σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένη απάντηση στο ελληνικό αίτημα.
    • Ας αναζητήσει από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες το έγγραφο (18/12/14) του Dermot Ryan αναπληρωτή Διευθυντή «..οκ.Dermot Ryan, αναπληρωτής Δ/ντής του Γραφείου του Επιτρόπου, μας ανέφερε ότι ο Επίτροπος έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα την προσπάθεια του Υπουργού και αναγνωρίζει ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών. Έχει ζητήσει προτάσεις από τους συνεργάτες του και από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να αναζητηθεί τρόπος στήριξης των παραγωγών. Πέρα από το ότι θεωρεί πως ο Υπουργός προβάλει ένα δίκαιο αίτημα, πιστεύει ότι η Ελλάδα, στην σημερινή ιδιαίτερα συγκυρία, δικαιούται να υποστηριχθεί και η επιθυμία του είναι να βρεθεί γρήγορα μια λύση..» ...
    ακολουθεί 3 σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συνέχεια από προηγούμενο σχόλιο
    • Ας ανατρέξει στις 10 ανακοινώσεις για το θέμα που παραμένουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου… Και να ψάξει το παρακάτω απόσπασμα ομιλίας μου, κατά την παράδοση της ηγεσίας του Υπουργείου. «..Θα πρέπει επίσης να συνεχιστεί και η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κάλυψη και αντιστάθμιση των απωλειών των Ελλήνων παραγωγών φρουτολαχανικών από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και κατ’ επέκταση το ρωσικό εμπάργκο. Εμείς το αναγάγαμε σε μείζον θέμα και γι’ αυτό το λόγο ενημερώσαμε κατ’ επανάληψη την Κομισιόν, το Συμβ. υπουργών Γεωργίας και φυσικά τους Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων και τους ζητήσαμε να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια. Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτή τη στιγμή πολύ καλό και το έδαφος γόνιμο ώστε να καλυφθούν με ευρωπαϊκά κονδύλια οι αποζημιώσεις που δόθηκαν πρόσφατα μετά την έγκριση της Κομισιόν, με τη μορφή της ήσσονος σημασίας ενισχύσεων, αλλά και για να υπάρξουν περαιτέρω καλύψεις σε περίπτωση συνέχισης του ρωσικού εμπάργκο. Όπως θα δείτε στο φάκελο που θα σας παραδώσουμε, έχουμε καταθέσει στην Κομισιόν ολοκληρωμένο φάκελο για αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών, για τις ζημιές που υπέστησαν από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, πριν από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο και διεκδικούμε μάλιστα 60 εκατ. ευρώ. Πρέπει ταυτόχρονα να σας πω ότι το αίτημά μας αυτό έχει γίνει ενθέρμως αποδεκτό από τον αρμόδιο Επίτροπο και είναι πλέον θέμα χρόνου και θέμα άσκησης πίεσης προκειμένου να πάρουμε αυτά τα χρήματα και να ισοσκελίσουμε αυτά που δώσαμε με τρόπο απόλυτα νόμιμο, κρυστάλλινο και διαφανή. Χρήματα, τα οποία κατανείμαμε όχι αυθαίρετα, αλλά σύμφωνα με τον πίνακα που έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ζημιές κάθε Νομού...». …
    . Ας βγάλει από το στόμα την καραμέλα ότι τα χρήματα δόθηκαν προεκλογικά… Ήταν μια προσπάθεια που στέφθηκε από επιτυχία βήμα – βήμα, μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα… Και θα αφήναμε τους παραγωγούς χωρίς αποζημιώσεις λόγω εκλογών; Όπως ο ίδιος άφησε να χαθούν τα 27 εκατομμύρια της δεύτερης δόσης, ξεχνώντας τον σχετικό φάκελο να αραχνιάζει στα συρτάρια του γραφείου του; …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.